To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Siedzenia w Galancie EA

bluecard88 - 28-10-2012, 16:21

Dread87 napisał/a:
bluecard88, as nie mozesz calego fotela zrobic farba? Wtedy bedziesz mial na pewno ten sam odcien na fotelu

W sumie to mogę, tylko pytanie brzmi czy nie zostaną jakieś ala przebarwienia jeśli trafię na inny odcień. Nie wiem nigdy się w to nie bawiłem. No i chce tylko odświeżyć przednie fotele, tył jest w dobrym stanie. nie chcę żeby się fotele od kanapy odróżniały.

Dread87 - 28-10-2012, 16:23

Jesli kolor bedzie zblizony do orginalu, to nie masz szans zobaczyc roznicy miedzy kolorami foteli i kanapy, wg mnie farba powinna rownomiernie kryc i bez przebarwien
fergul11 - 28-10-2012, 16:46

bluecard88 napisał/a:
nie chcę innego odcienia

przecież oni tam napisali , że wystarczy kawałek skóry wielkości paznokcia z kciuka z niewidocznego miejsca fotela i dobiorą odpowiedni kolor .

bluecard88 - 28-10-2012, 16:48

fergul11 napisał/a:
bluecard88 napisał/a:
nie chcę innego odcienia

przecież oni tam napisali , że wystarczy kawałek skóry wielkości paznokcia z kciuka z niewidocznego miejsca fotela i dobiorą odpowiedni kolor .

zgadza się, ale nie wiem czy w galu wytnę gdzieś taki kawałek. No chyba że pod tylną kanapą coś znajde?

MixhaL - 07-11-2012, 17:57

Jak zdemontować tylne siedzisko w kombi :?: Muszę przeprowadzić przewód środkiem auta i nie wiem jak zdemontować siedzisko kanapy.
balcik - 07-11-2012, 18:02

powinnes miec taką wajche chaczyk cos w tym stylu z przodu siedzenia no delikatnie pod seidzeniem musisz to wyczyc jakos wymacac czy cos takiego przynajmniej ja mam tak w sedanie powinn tez ta byc w kombiaku sprawdz tak jak mowie napewno znajdziesz coś
booohal - 07-11-2012, 18:08

A ja zapytam jak się tylne oparcie boczne zdejmuje w sedanie. Nie chcę czegoś standardowo pourywać :) I od czego zacząć (poza bezpiecznikami) sprawdzenie grzania stołków? Żadna ze stref nie działa. :?
bluecard88 - 07-11-2012, 18:13

booohal napisał/a:
jak się tylne oparcie boczne zdejmuje

W kombi boczki trzeba szarpnąć do góry bo siedzą na takich ala haczykach, podejrzewam ,że sedan ma takie same rozwiązanie.

nietoperek - 07-11-2012, 18:30

bluecard88 napisał/a:
booohal napisał/a:

W kombi boczki trzeba szarpnąć do góry bo siedzą na takich ala haczykach, podejrzewam ,że sedan ma takie same rozwiązanie.

U mnie w sedanie trzeba zdjąć kanapę i odkręcić po jednej śrubie od każdego boczku i je przesunąć ku górze.

bluecard88 - 07-11-2012, 18:32

nietoperek napisał/a:
bluecard88 napisał/a:
booohal napisał/a:

U mnie w sedanie trzeba zdjąć kanapę i odkręcić po jednej śrubie od każdego boczku i je przesunąć ku górze.

Zgadza się, racja, pierwsze śruba poźniej do góry
nietoperek ty miałeś wnętrze skórą obszyte, kierownicę też? pokaż swoje wnętrze jeśli nie problem ;)

nietoperek - 07-11-2012, 22:12

nie miałem w ogóle skóry prócz mieszka teraz jest (do poprawy ale to moja ingerencja)
bluecard88 - 07-11-2012, 22:26

Myślałem że dużo masz w skórze, bo jeśli mnie pamięć nie myli kiedyś boczki
w drzwiach widziałem u ciebie w skórze ?

SPIDER-ek - 07-11-2012, 22:27

Wyjęcie siedzeń oparć to po kolei:
1. siedzisko zdejmuje się poprzez pociągniecie za dwa haczyki w przedniej części siedziska i podnosi się do góry
2. oparcie odkręca się w sumie 6 śrubek. Po odkręceniu oparcie samo schodzi poprzez wyjęcie pierw oparcia prawego a później lewego, bo środkowe śruby są wspólne
3. boczne części oparcia schodzą po odkręceniu jednej sruby dla strony i pociągnięciu do góry

Jak zrobi się to raz to później zajmuje to 5 minut montaż i demontaż.

Siedzenia w sedanie i w kombi prawdopodobnie ściąga się identycznie, bo są bardzo podobne chodź nie identyczne.

Ja zamontowałem ostatnio skóre z przeszczepu, i jakby ktoś był chetny na welurowe fotele przednie podgrzewane, bo żadko wystepowały.

nietoperek - 07-11-2012, 22:33

bluecard88, dużo to ma być ale brak czasu np. podsufitka leży już w domu ponad miesiąc i czeka na oklejenie :/ po za tym muszę porobić testy bo po upałach w lecie większość się po odklejała :/
m6riano - 08-11-2012, 17:32

nietoperek, bo używałeś zwykłego butaprenu zamiast tzw. kleju samochodowego który wytrzymuje od -30 do+70..;-)
u mnie nic nie odłazi..