[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Rysa kluczem
mazin - 18-02-2010, 15:37
Ja dostałem w salonie zaprawkę ze znaczkiem firmowym w dwóch buteleczkach - w jednym czarne w drugim bezbarwne. 39 zeta.
Anonymous - 21-02-2010, 22:42
w jednym czarne w drugim bezbarwne. 39 zeta.właśnie, a które użyć jako pierwsze?
klar czy lakier?
ps. sorry za głupie pytanie ale zapomniałem zapytać w aso
mazin - 21-02-2010, 22:44
Bastek77 napisał/a: | w jednym czarne w drugim bezbarwne. 39 zeta.właśnie, a które użyć jako pierwsze?
klar czy lakier?
ps. sorry za głupie pytanie ale zapomniałem zapytać w aso |
No a jak myślisz? Czarne na dziurę, polerowanie, bezbarwne i polerownie. Ale zaczekaj na wiosnę, jak będzie trochę cieplej - i "czyściej".
Zaprawki
Tutaj robi to gościu wyjątkowo niedbale, zaprawkę można naprawdę zrobić tak, by nic nie było widać.
marmach - 22-02-2010, 10:21
Ile czasu odczekujesz po lakierowaniu zanim zabierasz się za polerkę??
Anonymous - 22-02-2010, 17:09
mazin, dzięki za info i instrukcję trochę zmyliła mnie instrukcja na opakowaniach, bowiem jedyny język z opakowania, który kumam to niemiecki(moim zdaniem powinno być po naszemu albo chociaż po angielsku) i zasugerowałem się, że trzeba odczekać 30 min. po nałożeniu klaru
oczywiście poczekam na jakiś słoneczny, fajny dzień........
mazin - 20-03-2010, 10:16
Bastek77 napisał/a: | mazin, dzięki za info i instrukcję trochę zmyliła mnie instrukcja na opakowaniach, bowiem jedyny język z opakowania, który kumam to niemiecki(moim zdaniem powinno być po naszemu albo chociaż po angielsku) i zasugerowałem się, że trzeba odczekać 30 min. po nałożeniu klaru
oczywiście poczekam na jakiś słoneczny, fajny dzień........ |
Ja właśnie zamontowałem (to znaczy : zamontowano mi,a właściwie lancerowi między innymi antenę CB w miejscu fabrycznej i przy okazji oczywiście zdjąłem magnes, od którego kabel był wcześniej puszczony przez szparę klapy - odkryłem niewielkie przetarcie do białego, które oczywiście trzeba będzie zamalować. Jak zrobię, to dam znać, dostęp jest tam dość trudny, ale wyjmę podłogę z bagażnika i dojazdówkę, to może dam radę jak wlezę do środka.
gzesiolek - 17-04-2010, 14:03
No to przyszla kryska na matyska...
Dzis radosnie przed jakas 1h wychodze z marketu z zakupami...
Majac nadzieje na spokojne, bezstresowe popoludnie z rodzina...
A tu jakis mily czlowiek kluczem bawil sie w cyrkiel na mojej masce... noz do jasnej ciasnej skad sie takie gnidy biora...
Mam prawie 0,5m ryse do podkladu, a i czasem glebiej...
Mialem wzywac palkersow, ale pomyslalem ze w Kraku akurat teraz, najszybciej to przyjada kolo wtorku...
No i mam zgryz co z tym fantem zrobic... bo to nie mala rysa na zaprawke...
Ktos sie orientuje ile kosztuje taka naprawa (malowanie maski) w ASO i dlaczego tak drogo?
Jestem wnerwiony nieziemsko... Jak dorwe kiedys kogokolwiek rysujacego czyjes auto to zatluke...
EDIT: Tesco na Prokocimiu
Nerwy nerwami, ale prosze bez wulgaryzmow
sorki, ale nerwy poniosly... ale wykropkowalem...
April77 - 17-04-2010, 19:05
Współczuje
A który market? to nie będę tam jeździł.
Zbigi - 17-04-2010, 20:28
gzesiolek napisał/a: | No to przyszla kryska na matyska...
A tu jakis mily czlowiek kluczem bawil sie w cyrkiel na mojej masce... noz do jasnej ciasnej skad sie takie gnidy biora...
Mam prawie 0,5m ryse do podkladu, a i czasem glebiej...
Mialem wzywac palkersow, ale pomyslalem ze w Kraku akurat teraz, najszybciej to przyjada kolo wtorku...
No i mam zgryz co z tym fantem zrobic... bo to nie mala rysa na zaprawke...
Ktos sie orientuje ile kosztuje taka naprawa (malowanie maski) w ASO i dlaczego tak drogo?
Jestem wnerwiony nieziemsko... Jak dorwe kiedys kogokolwiek rysujacego czyjes auto to zatluke...
EDIT: Tesco na Prokocimiu
Nerwy nerwami, ale prosze bez wulgaryzmow
sorki, ale nerwy poniosly... ale wykropkowalem... |
Witaj
To pewnie zrobił właściciel samochodu z napisem "TDI" (jakiś szmecwagen).
Ci to najgorsza RASA (zwłaszcza "KULTOWYCH GOLFÓW").
Nawet ich zachowanie na ulicy to potwierdza o czym się dzisiaj przekonałem!!!
jaca71 - 17-04-2010, 20:33
Zbigi, Proszę o nie oczernianie, szkalowanie itp. innych użytkowników dróg niezależnie od posiadanej marki. Takie zachowanie świadczy źle o Tobie. Trochę powściągliwości.
robertdg - 17-04-2010, 20:41
gzesiolek, AC nie masz
gzesiolek - 17-04-2010, 21:02
robertdg, mam, ale zamierzam miec tez w przyszlym roku, a boje sie ze strata znizki moze mnie wiecej kosztowac niz zrobienie tego u dobrego lakiernika poza ASO... ale rozwazam tez zrobienie tego w ASO z AC... wszelkie rady i opinie mile widziane...
robertdg - 17-04-2010, 21:12
normalnie u lakiernika, jezeli rysa jest na srodku elementu i nie trzeba cieniowac elementów ościennych zapłaciłbyś od 350zł w zwyż, podejrzewam że ASO za element bez cieniowania osciennych krzyknie w granicach ok 600zł (tak płacil kolega) dowiedz sie jak to bedzie z ubezpieczalnia, moze nie utracisz az tak duzo (max chyba 10% tak mi sie wydaje), z drugiej strony po co Ci AC jezeli mialbys z niego nie skorzystac, pozwolisz aby ubezpieczalnie skubały cię z piórek z kazdej strony
Zbigi - 17-04-2010, 21:51
jaca71 napisał/a: | Zbigi, Proszę o nie oczernianie, szkalowanie itp. innych użytkowników dróg niezależnie od posiadanej marki. Takie zachowanie świadczy źle o Tobie. Trochę powściągliwości. |
Masz rację nie powinienem tak pisać.Napisałem tak tylko z moich prywatnych doświadczeń.
Przepraszam wszystkich właścicieli "TDI"!
marmach - 20-04-2010, 12:00
gzesiolek napisał/a: | No to przyszla kryska na matyska...
Mam prawie 0,5m ryse do podkladu, a i czasem glebiej... |
Współczuje.
Myślę, że niezłym rozwiązaniem jest mieć jeszcze jedno, stare auto i jeździć nim w takie miejsca. Wtedy bez stresu można robić zakupy, czy cokolwiek innego. Lancer, podobnie jak każde nowe auto, będzie jeszcze przez jakiś czas narażony na wandali. Jak się zestarzeje i opatrzy nie będzie już tak kłuł w oczy.
Tak więc chyba wychodzi taniej zostawić stare auto (ew. kupić coś taniego), niż naprawiać co jakiś czas nowy.
Co do ceny lakierowania w ASO, to za tylny zderzak wzięli 1200 złotych, więc to 600 za maskę może nie wystarczyć. Jeśli z AC to w następnym roku zwyżka 10%.
|
|
|