[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Stuki w tylnym zawieszeniu
Owczar - 09-10-2013, 21:48
Orientujesz się jak cenowo to wygląda?
Hugo - 09-10-2013, 22:32
Owczar napisał/a: | Orientujesz się jak cenowo to wygląda? | Nie interesowałem się, ale wcale nie są takie tanie, a opinie o ich produktach nieciekawe.
deejay - 09-10-2013, 22:46
Owczar napisał/a: | Orientujesz się jak cenowo to wygląda? |
http://allegro.pl/listing...=category-18841
artufcb - 24-10-2013, 12:35
czy jeśli ruszając tylnym drążkiem stabilizatora rękami, łącznik jego (ten idący w dół, do jakiegoś wahacza) ma luz (tak mi się wydaje i słuchać delikatne pukanie) tzn, że ma luz? bez sensu pytanie, ale nie wiem czy tak ma być i on się rusza tylko na gumach, tak jak powinien, czy jest do wymiany.
planuje wymienić wszystkie gumy z tyłu i z przodu na poliuretany podane na poprzedniej stronie. Lepiej zrobić to na wiosnę, a zimę przejeździć jeszcze na starych, czy na zimę? jaka jest różnica w cenie całego kompletu pomiędzy poliuretanami, a zwykłymi? czy twardość 75 ShA jest dobra? jest dużo twardsza niż seryjne zawieszenie?
Hugo - 24-10-2013, 20:08
artufcb napisał/a: | czy jeśli ruszając tylnym drążkiem stabilizatora rękami, łącznik jego (ten idący w dół, do jakiegoś wahacza) ma luz (tak mi się wydaje i słuchać delikatne pukanie) tzn, że ma luz? | Tak, do wymiany. Tam musi być sztywno. artufcb napisał/a: | Lepiej zrobić to na wiosnę, a zimę przejeździć jeszcze na starych, czy na zimę? | Zdecydowanie przed zimą, bo może się okazać, że na śniegu i lodzie maksymalna prędkość z jaką pójdzie się poruszać to będzie 40 km/h artufcb napisał/a: | jest dużo twardsza niż seryjne zawieszenie? | Nie ma różnicy.
artufcb - 29-10-2013, 19:59
witajcie, zamierzam zamówić komplet gum tylnego zawieszenia, czyli to: http://poliuretany.olkusz...ego-18xpin.html i powiedzcie mi, czego mi jeszcze będzie brakowało?
Wiem, że śrub mimośrodowych.
Czy gumy w wahaczach są wymienialne?
Co z łącznikiem stabilizatora z wahaczem?
Najlepiej to jakby ktoś podrzucił manual tylnego zawieszenia.
Bizi78 - 29-10-2013, 20:20
artufcb, na forum jest do ściągnięcia .
Serwis manual galant.
artufcb - 29-10-2013, 20:24
już dotarłem do niego, ale nic tam konkretnego nie widzę. Jutro sobie wjadę na kanał i na spokojnie obejrzę i przeliczę i będę zadawał pytania. Teraz nurtuję mnie to
Cytat: | Cytat: | tuleje stabilizatora tylnego 2szt. fi 18mm lub 20 mm /do wyboru/. |
|
różnica polega na przedlifcie i polifcie czy mogę sobie wybrać jedne albo drugie w zależności od tego czego oczekuję? czym one się różnią w takim razie?
Bizi78 - 29-10-2013, 20:35
artufcb napisał/a: | czym one się różnią w takim razie? |
Różnej grubości były stabilizatory i na tym polega różnica.
Jak chcesz być pewny na 100% to pod auto, suwmiarka w rękę i zmierz stabilizator.
Teoretycznie powinieneś mieć fi20mm .
Schemat też możesz pooglądać na tej stronce.
komarsnk - 30-10-2013, 07:22
artufcb, będziesz potrzebował na 99% nowe śruby mimośrodowe (podkładki zazwyczaj daje się odzyskać) i łączniki stabilizatora (chociaż dziś zauważyłem po drugiej stronie przy gumce miejsce na klucz jakby się chciało kręcić razem z kulką ale nie próbowałem czy kontrowanie zda egzamin bo już łączniki miałem pocięte) oraz najprawdopodobniej będziesz potrzebował małą szlifierkę kątową z dużą tarczą... (bez osłony oczywiście więc nie polecam) do wycięcia tulei wahacza bo śruba mimośrodowa lubi się zapiekać w tulejce... Powodzenia.
artufcb - 30-10-2013, 10:25
Mogę wymienić w łącznikach stabilizatora tylko gumy czy lepiej całe? Jak rozpoznać że metalowe części łączników są do wymiany? Mam zamiar złożyć poliuretany. Komplet gum 40 zł, łącznik jeden około 30 zł to wychodzi 100 zł za komplet ale oryginalne gumy są mi wtedy nie potrzebne. Można zakupić łączniki od razu z poliuretanami? Czy w jednym z wahaczy, w tym na którym od strony koła jest sworzen, z drugiej strony jest guma? Czy nad kołem gdzie się łączy ten pionowy wahacz są 3 gumy?
Hugo - 30-10-2013, 11:26
artufcb napisał/a: | Mogę wymienić w łącznikach stabilizatora tylko gumy czy lepiej całe? | W łącznikach stabilizatora nie wymienisz żadnych gum. Gumy wymienisz na drążku stabilizatora, czyli w miejscu gdzie drążek jest mocowany do wózka zawieszenia. artufcb napisał/a: | Jak rozpoznać że metalowe części łączników są do wymiany? | Jak stukają na sworzniach, czyli jak jest tam luz. artufcb napisał/a: | łącznik jeden około 30 zł | Jak kupisz łącznik za 30 zł/szt. to długo nie wytrzymają. Dobre łączniki (np. CTR) to koszt ok. 50 zł/szt. artufcb napisał/a: | Czy w jednym z wahaczy, w tym na którym od strony koła jest sworzen, z drugiej strony jest guma? | Dokładnie tuleja metalowo-gumowa, taka jak w pozostałych wahaczach. artufcb napisał/a: | Czy nad kołem gdzie się łączy ten pionowy wahacz są 3 gumy? | Ten pionowy wahacz to zwrotnica, na jej końcu jest tuleja, pozostałe 2 tuleje są w wahaczu górnym przy mocowaniu do karoserii.
misjonarz. - 30-10-2013, 13:08
łączniki kupowałem miesiąc temu polskiej firmy, produkowane w Bielsku - Białej. Kosztowały właśnie 30 zł za sztukę na przód.
Trochę się wachałem, ale na forum mazdy bardzo je chwalili, więc postanowiłem zaryzykować. Pojeździmy zobaczymy
link do strony firmy
http://www.ramech.pl/kata...95d9&brandId=65
artufcb - 02-11-2013, 12:06
witajcie, czy sworzeń wahacza z tyłu (tam jest tylko jeden na każdą ze stron, z tego co widzę) jest wymienialny? Czy trzeba wymieniać cały wahacz?
Jeśli chodzi o te gumy, to te, które po zewnętrznych stronach są szersze niż rdzeń, się po prostu rozbiera na pół? Czy w jaki sposób je włożyć w wahacz?
[ Dodano: 02-11-2013, 12:08 ]
a te tuleje gdzie się montuje http://poliuretany.olkusz...nego-2-szt.html ?
[ Dodano: 02-11-2013, 12:33 ]
kurde, tak czytam nt. tych poliuretanów tu na forum i jeśli chodzi o twardość to chyba jest ok, ale komuś coś tu skrzypi. Jak to w końcu jest?
czapelka - 02-11-2013, 12:35
[quote="Hugo"] Jak kupisz łącznik za 30 zł/szt. to długo nie wytrzymają. Dobre łączniki (np. CTR) to koszt ok. 50 zł/szt. [quote="artufcb"]
Ja kupowałem CTR na tył po 22 zł/szt. fakt że ze zniżka na firmę
|
|
|