[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Felgi - uszkodzenia i problemy.
lichy - 01-02-2012, 12:47
mazin napisał/a: | (...)od tej pory przez trzy lata doposażyłem go w(...) |
Jeszcze pozostaje dodać te wszystkie gadżety do ubezpieczenia, bo w razie czego (oby nie) odszkodowanie wypłacą, jak za gołego INFORMA.
Lobuz33 - 07-02-2012, 13:07
odnośnie felg panowie przesłali zdjęcia do Warszawy i zaproponowali wstępnie, że będą je ponownie malować (i że będę mógł nawet wybrać kolor hahahah) nie wiem czy zgodzić się na takie rozwiązanie, malował ktoś z was już felgi? Obawiam się że ponownie mogą się pojawić jakieś grzyby... co o tym rozwiązaniu sądzicie?
gzesiolek - 07-02-2012, 13:22
Lobuz33, jesli zrobia to porzadnie z usunieciem starej powloki i w lakierni proszkowej z dedykowanymi ustawieniami pod lakierowanie alu to moze byc lepiej niz fabryczne...
klocek2 - 07-04-2012, 10:02 Temat postu: [CYxA] Lancer Sportback - problem z alu felgami ... Witam, felgi przejechały właśnie 3ci sezon i pojawił się problem.
Co sądzicie o tym ?
Moim zdaniem albo alufelgi nie sa alufelgami( bo aluminium tak się nie zachowuje) albo w alufelgach jest słaba jakość aluminium plus mieszanka innego metalu.
Popatrzcie na zdjęcia i sami oceńcie.
Mieliście taki problem ? Na forum nie znalazłem żadnego tematu nt naszego Lancerka...
Myślicie, że w serwisie uznają mi reklamację ? (jeszcze mam gwarancję na samochód)
bouli1978 - 07-04-2012, 15:31
Felgi nie mogą być z czystego aluminium bo by się pogięły, ale rzeczywiście dziwnie wyglądają. Felgi z mojego 16 letniego Poloneza, które jeździły w lecie i zimie wyglądają lepiej. Jedź, sprawdź co Ci powiedzą w serwisie, a jak nic to nie da to oddasz do piaskowanie i malowania proszkowego i będą znowu śliczne.
btomek - 07-04-2012, 15:54
Jestem bardzo ciekaw co na to ASO, zapewne powiedzą, że winny jest odważnik, dlatego, iż nie jest przyklejany.
Mam również auto na gwarancji i też delikatnie felgi utleniają się od wewnątrz.
mjsystem - 07-04-2012, 16:36
Skąd ten odprysk? Od kamienia czy od odważnika? Kto montuje na alumach nabijane?
April77 - 07-04-2012, 17:35
Gwarancja tego nie obejmie (sól na drogach itd)
Koszt piaskowania i lakierowania felgi to około 80-100 zł. W dobrym punkcje zrobią porządnie i masz następne 4-5 lat z głowy
piomic - 07-04-2012, 18:03
btomek napisał/a: | zapewne powiedzą, że winny jest odważnik, dlatego, iż nie jest przyklejany | I będą mieli rację.
krzychu - 08-04-2012, 10:36
mjsystem napisał/a: | Kto montuje na alumach nabijane? |
Od wewnętrznej się powinno. W niektórych przypadkach (duży zacisk i mała felga) też się stosuje od zewnętrznej.
piomic napisał/a: | btomek napisał/a: | zapewne powiedzą, że winny jest odważnik, dlatego, iż nie jest przyklejany | I będą mieli rację. |
Ale o czym mówisz? Przecież jak jest rant to znaczy, że felga jest przystosowana do odważnika. Zresztą przecież to nie tylko koło odważnika jest. Co cała felga się "zaraziła"??
To chyba te chlorki zamiast soli. Teraz przez letnich kierowców to jakąś straszną chemię sypią na te drogi.... Swoją drogą te felgi to prawda, że są made in poland? Wal do serwisu, przecież nie tylko koło odważnika się tak dzieje. Poszukaj w dziale outlander tam MMC polska odrzuciła reklamację to napisał do europ i tam się przychylili do wymiany felg. A w podforum Lancera komuś zaproponowali chyba malowanie proszkowe w ramach gwarancji?
Drive4Fun - 09-04-2012, 11:33
krzychu napisał/a: | mjsystem napisał/a: | Kto montuje na alumach nabijane? |
Od wewnętrznej się powinno. W niektórych przypadkach (duży zacisk i mała felga) też się stosuje od zewnętrznej.
piomic napisał/a: | btomek napisał/a: | zapewne powiedzą, że winny jest odważnik, dlatego, iż nie jest przyklejany | I będą mieli rację. |
Ale o czym mówisz? Przecież jak jest rant to znaczy, że felga jest przystosowana do odważnika. |
U mnie są i klejone i na rancie (oryginalnie). Więc serwis nie powinien się o to przyczepić.
krzychu napisał/a: | Swoją drogą te felgi to prawda, że są made in poland? | Na alu zimowych (trochę inne) mam made in poland, te mają tylko wytłoczony mitsubishi.
krzychu napisał/a: | Wal do serwisu, przecież nie tylko koło odważnika się tak dzieje. Poszukaj w dziale outlander tam MMC polska odrzuciła reklamację to napisał do europ i tam się przychylili do wymiany felg. A w podforum Lancera komuś zaproponowali chyba malowanie proszkowe w ramach gwarancji? |
Lobuz33 - 30-04-2012, 23:01
Dziś odebrałem zrobione felgi i muszę się pochwalić. Zawiozłem tydzień temu do MotoGabry w Krakowie i po tygodniu już otrzymałem telefon, że są zrobione (jedna podobno dodatkowo była skrzywiona i została naprawiona na koszt gwarancji).
Nie było żadnego problemu z gwarancją...
zrobione felgi co do koloru to nie jest taki jak był, nie wiem jaka to paleta ale chyba nie jest najgorszy
felgi
felgi1
felgi2
DjQuest - 01-05-2012, 12:06
Na zdjęciach widać że felgi sa niedomalowane coś sę nie postarali.
Lobuz33 - 01-05-2012, 14:23
nie znam się na tym ale na żywo nie wyglądają na niedomalowane... może zdjęcia nie tak, w którym miejscu niedomalowane?
DjQuest - 01-05-2012, 20:47
No może zdjęcia dlatego tak napisałem. Sam widzisz w naturze wiec wiesz lepiej.Widać na zdjęciach odcień w otworach na śruby.
|
|
|