To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Felgi - uszkodzenia i problemy.

lichy - 01-02-2012, 12:47

mazin napisał/a:
(...)od tej pory przez trzy lata doposażyłem go w(...)

Jeszcze pozostaje dodać te wszystkie gadżety do ubezpieczenia, bo w razie czego (oby nie) odszkodowanie wypłacą, jak za gołego INFORMA.

Lobuz33 - 07-02-2012, 13:07

odnośnie felg panowie przesłali zdjęcia do Warszawy i zaproponowali wstępnie, że będą je ponownie malować (i że będę mógł nawet wybrać kolor hahahah) nie wiem czy zgodzić się na takie rozwiązanie, malował ktoś z was już felgi? Obawiam się że ponownie mogą się pojawić jakieś grzyby... co o tym rozwiązaniu sądzicie?
gzesiolek - 07-02-2012, 13:22

Lobuz33, jesli zrobia to porzadnie z usunieciem starej powloki i w lakierni proszkowej z dedykowanymi ustawieniami pod lakierowanie alu to moze byc lepiej niz fabryczne...
klocek2 - 07-04-2012, 10:02
Temat postu: [CYxA] Lancer Sportback - problem z alu felgami ...
Witam, felgi przejechały właśnie 3ci sezon i pojawił się problem.

Co sądzicie o tym ?

Moim zdaniem albo alufelgi nie sa alufelgami( bo aluminium tak się nie zachowuje) albo w alufelgach jest słaba jakość aluminium plus mieszanka innego metalu.

Popatrzcie na zdjęcia i sami oceńcie.

Mieliście taki problem ? Na forum nie znalazłem żadnego tematu nt naszego Lancerka...

Myślicie, że w serwisie uznają mi reklamację ? (jeszcze mam gwarancję na samochód)

bouli1978 - 07-04-2012, 15:31

Felgi nie mogą być z czystego aluminium bo by się pogięły, ale rzeczywiście dziwnie wyglądają. Felgi z mojego 16 letniego Poloneza, które jeździły w lecie i zimie wyglądają lepiej. Jedź, sprawdź co Ci powiedzą w serwisie, a jak nic to nie da to oddasz do piaskowanie i malowania proszkowego i będą znowu śliczne.
btomek - 07-04-2012, 15:54

Jestem bardzo ciekaw co na to ASO, zapewne powiedzą, że winny jest odważnik, dlatego, iż nie jest przyklejany.
Mam również auto na gwarancji i też delikatnie felgi utleniają się od wewnątrz.

mjsystem - 07-04-2012, 16:36

Skąd ten odprysk? Od kamienia czy od odważnika? Kto montuje na alumach nabijane?
April77 - 07-04-2012, 17:35

Gwarancja tego nie obejmie (sól na drogach itd)
Koszt piaskowania i lakierowania felgi to około 80-100 zł. W dobrym punkcje zrobią porządnie i masz następne 4-5 lat z głowy

piomic - 07-04-2012, 18:03

btomek napisał/a:
zapewne powiedzą, że winny jest odważnik, dlatego, iż nie jest przyklejany
I będą mieli rację.
krzychu - 08-04-2012, 10:36

mjsystem napisał/a:
Kto montuje na alumach nabijane?

Od wewnętrznej się powinno. W niektórych przypadkach (duży zacisk i mała felga) też się stosuje od zewnętrznej.

piomic napisał/a:
btomek napisał/a:
I będą mieli rację.

Ale o czym mówisz? Przecież jak jest rant to znaczy, że felga jest przystosowana do odważnika. Zresztą przecież to nie tylko koło odważnika jest. Co cała felga się "zaraziła"?? :finga:

To chyba te chlorki zamiast soli. Teraz przez letnich kierowców to jakąś straszną chemię sypią na te drogi.... :( Swoją drogą te felgi to prawda, że są made in poland? Wal do serwisu, przecież nie tylko koło odważnika się tak dzieje. Poszukaj w dziale outlander tam MMC polska odrzuciła reklamację to napisał do europ i tam się przychylili do wymiany felg. A w podforum Lancera komuś zaproponowali chyba malowanie proszkowe w ramach gwarancji?

Drive4Fun - 09-04-2012, 11:33

krzychu napisał/a:
mjsystem napisał/a:
Kto montuje na alumach nabijane?

Od wewnętrznej się powinno. W niektórych przypadkach (duży zacisk i mała felga) też się stosuje od zewnętrznej.

piomic napisał/a:
btomek napisał/a:
I będą mieli rację.

Ale o czym mówisz? Przecież jak jest rant to znaczy, że felga jest przystosowana do odważnika.

U mnie są i klejone i na rancie (oryginalnie). Więc serwis nie powinien się o to przyczepić.

krzychu napisał/a:
Swoją drogą te felgi to prawda, że są made in poland?
Na alu zimowych (trochę inne) mam made in poland, te mają tylko wytłoczony mitsubishi.

krzychu napisał/a:
Wal do serwisu, przecież nie tylko koło odważnika się tak dzieje. Poszukaj w dziale outlander tam MMC polska odrzuciła reklamację to napisał do europ i tam się przychylili do wymiany felg. A w podforum Lancera komuś zaproponowali chyba malowanie proszkowe w ramach gwarancji?

Lobuz33 - 30-04-2012, 23:01

Dziś odebrałem zrobione felgi i muszę się pochwalić. Zawiozłem tydzień temu do MotoGabry w Krakowie i po tygodniu już otrzymałem telefon, że są zrobione (jedna podobno dodatkowo była skrzywiona i została naprawiona na koszt gwarancji).

Nie było żadnego problemu z gwarancją...

zrobione felgi co do koloru to nie jest taki jak był, nie wiem jaka to paleta ale chyba nie jest najgorszy
felgi

felgi1

felgi2

DjQuest - 01-05-2012, 12:06

Na zdjęciach widać że felgi sa niedomalowane :( coś sę nie postarali.
Lobuz33 - 01-05-2012, 14:23

nie znam się na tym ale na żywo nie wyglądają na niedomalowane... może zdjęcia nie tak, w którym miejscu niedomalowane?
DjQuest - 01-05-2012, 20:47

No może zdjęcia dlatego tak napisałem. Sam widzisz w naturze wiec wiesz lepiej.Widać na zdjęciach odcień w otworach na śruby.