Galant - Ogólne - Co kupiłbyś po Galancie?
diabelll - 16-08-2011, 20:40
mitsu lancer wersja normalna czyli sedan rocznik od 2009 do gory co myslicie ?
Wcześniejsze wersje w ogóle mi sie nie podobają jedynie te właśnie z tego rocznika i jeszcze jedna rzecz mnie wkurza widać cholerna rurę wydechowa jak sie jedzie za nim nie wiem jak wam strasznie mnie to w oczy kole
sveno - 16-08-2011, 21:35
o lacerze X jedyne co dobrego mogę powiedzieć to wygląd, ale i to z dużymi zastrzeżeniami:
-niby wzorowali się na EAxx ale auto straciło proporcje, jest sporo wyższe (może i troszkę węższe, ale to trzeba sprawdzić w katalogach) do tego ta malutka tylna klapa w sedania, linia boczna rodem z korei, a o SB to już wole się nie wypowiadać, o ile przód jest do przełknięcia o tyle tył i wspomniana linia boczna to już katastrofa
-tylne lampy, po zakupie wymieniać od razu na LEDy
no i w wielkim skrócie, środek tandeta, wieje plastikiem aż przykro, silnik 1.8 Mivec 140KM myślałem, że już zapewni dynamikę temu autu, ale niestety to padlina, no i na deser blachy: cienkie i takie jakby plastikowe: po lekkim wcisnięciu palcem drzwi lub dachu blacha na tych elementach potrafi ugiąć się o 6-8cm nie wiem, czy to bezpieczne no i jeszcze kwestia tego wydechu, nie dość, że pół bańki wystaje spod zderzaka to jeszcze montują końcówkę wydechu rodem z tesco za 10zł (taką dokręcaną na 3 śruby )
JaGrab3 - 16-08-2011, 21:40
hmm, a ja przesiadłem się na frotkę, co ma lepsze od galanta??? Hmm, na pewno nie wnętrze i prowadzenie, no i rekina, ale... blache, silnik i 4x4
Anonymous - 17-08-2011, 01:40
SPIDER-ek napisał/a: | Kolega ma Audi A4 z 2.0FSI 150KM i nie ma problemu z nagarem, jak to wszyscy piszą żeby się wystrzegać FSI, więc to chyba też faktycznie zależy od egzemplarza. |
To samo "wszyscy" piszą o silnikach GDI.
Pieraś - 26-08-2011, 21:33
Po Galancie??? Hmmm ... chyba V6 ... ale Galant
Szczerze mowiac, nie mam powodow do zmiany ale na pewno cos co ma >= 133KM
Niestety czasem w moim 2.0 brakuje mi tych kolejnych kurcze 30 kucy :/
p.s. Nie zeby zamykac licznik bo i na tym moglbym (nie robie tego ze wzgledu na wiek opon) ale zeby chciec wyprzedzic i czuc ten wgniot w plecy
milo - 27-08-2011, 18:27
Pierwszy japończyk lancer potem galant teraz galant a nastepny jak bym kupywał to galant tylko nie ostatnia wersja ,kiedy bedzie nowa seria ??
zichu - 27-08-2011, 19:45
Ja to mysle albo nag Galem V6 z ostatnich lat produkcji albo o lancerze X albo outlander:) jeszcze mi się chevrolet cruze podoba-minusem w nim jest to że to nie mitsubishi:D
Slawekzdw - 27-08-2011, 20:46
Galant V6 mam to cudenko i nie mam zamiaru go zmieniac na inne auto. Moje oczko w glowie niebawem wysle wam foteczki tego pieknego rekina;))
[ Dodano: 28-08-2011, 12:30 ]
A wiec tak jak obiecalem wczoraj tutaj zdjecie mojego rekina;)
http://w80.wrzuta.pl/obraz/5eXgEHhL9zT/20110828300
http://w80.wrzuta.pl/obraz/00dgoM5W7Tv/20110828305
Jestem tu od niedawna wiec wklejam tutaj jak sie rozejrze lepiej na forum wgram wiecej foto;)
Rekin zakupiony miesiac temu ( wyjety silnik wymiana uszczelnien oraz wachaczy dolnych przednij cala impreza 2,700 zl ) zaczelo sie ciekawie zobaczymy jak sie bedzie sprawowal w pozniejszym czasie oby tak jak do tej pory rewelka;)
M_A_V - 06-09-2011, 13:11
dla mnie następcą mojego EA3A byłby nowy Lancer X lub nowy Accord ale to raczej pozostaje poza moim zasięgiem finansowym chociaż słyszałem juz opinie że prawdziwe samochody były produkowane do 2000 roku następne produkcje można przyrównać do mebli IKEA coraz tańsze materiały + coraz bardziej futurystyczny wygląd
a z półki dostępnej dla mnie to zawsze chciałem skosztować auta terenowego więc moze Range Rover
xcracing - 08-09-2011, 09:43
Jeśli miałby być kombi to może coś takiego...
A tak poważnie, to różne samochody miałem, droższe - tańsze, bardziej lub mniej luksusowe ale tylko Galanty naprawdę miały duszę. Wszystkie inne choć często lubiałem i dbałem to były i są raczej poprostu środkami lokomocji.
M_A_V - 08-09-2011, 20:29
skąd ty wynorałeś coś takiego pierwszy raz takie coś widzę na oczy
emefe - 08-09-2011, 20:56
Kuszący temat, muszę dorzucić coś od siebie.
Patrząc praktycznie i biorąc pod uwagę kase jaka dysponuję, albo raczej nie dysponuję wybrałbym:
Opel Zafira I OPC
Opel Signum
Któraś z terenówko-suvów:
Hyundai Santa Fe
Hyundai Tusk...Tucson znaczy się
Kia Sorento
Subaru Forester
Dacia Duster
lub
Mazda VI 323F dizelek
Nowa Panda
A spoza zasięgu finansowego wybieram Cayenne GTS - szybki i praktyczny
k@rol - 09-09-2011, 21:09
hmm
Galant Sport Edytion oczywiście V6
3000 GT
Eclipse 3g też V6
BMW Z3 najlepiej 2,8
Toyota MR2 ta między 1991 chyba a 1998 czy jakoś tak
to takie przyziemne ale odległe ...
choc nie wiem czy nie odwróciłbym kolejności bo jakoś zawsze ciągnie mnie do bardziej usportowionych pojazdów
bbandi - 05-10-2011, 18:05
Mi się zawsze podobała Mazda Xedos 6, Lexus is200 bądź is300
Bartek - 05-10-2011, 19:19
bbandi napisał/a: | Lexus is200 |
IS tak, ale F - tylko
Zwłaszcza po Legnumie
|
|
|