To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Co kupiłbyś po Galancie?

diabelll - 16-08-2011, 20:40

mitsu lancer wersja normalna :P czyli sedan rocznik od 2009 do gory co myslicie ?
Wcześniejsze wersje w ogóle mi sie nie podobają jedynie te właśnie z tego rocznika i jeszcze jedna rzecz mnie wkurza widać cholerna rurę wydechowa jak sie jedzie za nim nie wiem jak wam strasznie mnie to w oczy kole :)

sveno - 16-08-2011, 21:35

o lacerze X jedyne co dobrego mogę powiedzieć to wygląd, ale i to z dużymi zastrzeżeniami:
-niby wzorowali się na EAxx ale auto straciło proporcje, jest sporo wyższe (może i troszkę węższe, ale to trzeba sprawdzić w katalogach) do tego ta malutka tylna klapa w sedania, linia boczna rodem z korei, a o SB to już wole się nie wypowiadać, o ile przód jest do przełknięcia o tyle tył i wspomniana linia boczna to już katastrofa
-tylne lampy, po zakupie wymieniać od razu na LEDy

no i w wielkim skrócie, środek tandeta, wieje plastikiem aż przykro, silnik 1.8 Mivec 140KM myślałem, że już zapewni dynamikę temu autu, ale niestety to padlina, no i na deser blachy: cienkie i takie jakby plastikowe: po lekkim wcisnięciu palcem drzwi lub dachu blacha na tych elementach potrafi ugiąć się o 6-8cm :shock: nie wiem, czy to bezpieczne :) no i jeszcze kwestia tego wydechu, nie dość, że pół bańki wystaje spod zderzaka to jeszcze montują końcówkę wydechu rodem z tesco za 10zł (taką dokręcaną na 3 śruby :) )

JaGrab3 - 16-08-2011, 21:40

hmm, a ja przesiadłem się na frotkę, co ma lepsze od galanta??? Hmm, na pewno nie wnętrze i prowadzenie, no i rekina, ale... blache, silnik i 4x4 :D
Anonymous - 17-08-2011, 01:40

SPIDER-ek napisał/a:
Kolega ma Audi A4 z 2.0FSI 150KM i nie ma problemu z nagarem, jak to wszyscy piszą żeby się wystrzegać FSI, więc to chyba też faktycznie zależy od egzemplarza.

To samo "wszyscy" piszą o silnikach GDI.

Pieraś - 26-08-2011, 21:33

Po Galancie??? Hmmm ... chyba V6 ... ale Galant ;-)
Szczerze mowiac, nie mam powodow do zmiany ale na pewno cos co ma >= 133KM :-)

Niestety czasem w moim 2.0 brakuje mi tych kolejnych kurcze 30 kucy :/

p.s. Nie zeby zamykac licznik bo i na tym moglbym (nie robie tego ze wzgledu na wiek opon) ale zeby chciec wyprzedzic i czuc ten wgniot w plecy ;-)

milo - 27-08-2011, 18:27

Pierwszy japończyk lancer potem galant teraz galant a nastepny jak bym kupywał to galant tylko nie ostatnia wersja ,kiedy bedzie nowa seria ??
zichu - 27-08-2011, 19:45

Ja to mysle albo nag Galem V6 z ostatnich lat produkcji albo o lancerze X albo outlander:) jeszcze mi się chevrolet cruze podoba-minusem w nim jest to że to nie mitsubishi:D
Slawekzdw - 27-08-2011, 20:46

Galant V6 mam to cudenko i nie mam zamiaru go zmieniac na inne auto. Moje oczko w glowie niebawem wysle wam foteczki tego pieknego rekina;))

[ Dodano: 28-08-2011, 12:30 ]
A wiec tak jak obiecalem wczoraj tutaj zdjecie mojego rekina;)
http://w80.wrzuta.pl/obraz/5eXgEHhL9zT/20110828300

http://w80.wrzuta.pl/obraz/00dgoM5W7Tv/20110828305

Jestem tu od niedawna wiec wklejam tutaj jak sie rozejrze lepiej na forum wgram wiecej foto;)

Rekin zakupiony miesiac temu ( wyjety silnik wymiana uszczelnien oraz wachaczy dolnych przednij cala impreza 2,700 zl ) zaczelo sie ciekawie zobaczymy jak sie bedzie sprawowal w pozniejszym czasie oby tak jak do tej pory rewelka;)

M_A_V - 06-09-2011, 13:11

dla mnie następcą mojego EA3A byłby nowy Lancer X lub nowy Accord ale to raczej pozostaje poza moim zasięgiem finansowym :D chociaż słyszałem juz opinie że prawdziwe samochody były produkowane do 2000 roku następne produkcje można przyrównać do mebli IKEA coraz tańsze materiały + coraz bardziej futurystyczny wygląd
a z półki dostępnej dla mnie to zawsze chciałem skosztować auta terenowego więc moze Range Rover :roll:

xcracing - 08-09-2011, 09:43

Jeśli miałby być kombi to może coś takiego...

:mrgreen:

A tak poważnie, to różne samochody miałem, droższe - tańsze, bardziej lub mniej luksusowe ale tylko Galanty naprawdę miały duszę. Wszystkie inne choć często lubiałem i dbałem to były i są raczej poprostu środkami lokomocji.

M_A_V - 08-09-2011, 20:29

skąd ty wynorałeś coś takiego pierwszy raz takie coś widzę na oczy :mrgreen:
emefe - 08-09-2011, 20:56

Kuszący temat, muszę dorzucić coś od siebie. 8)

Patrząc praktycznie i biorąc pod uwagę kase jaka dysponuję, albo raczej nie dysponuję :? wybrałbym:
Opel Zafira I OPC
Opel Signum
Któraś z terenówko-suvów:
Hyundai Santa Fe
Hyundai Tusk...Tucson znaczy się :mrgreen:
Kia Sorento
Subaru Forester
Dacia Duster
lub
Mazda VI 323F dizelek
Nowa Panda

A spoza zasięgu finansowego wybieram Cayenne GTS - szybki i praktyczny

k@rol - 09-09-2011, 21:09

hmm
Galant Sport Edytion oczywiście V6
3000 GT
Eclipse 3g też V6
BMW Z3 najlepiej 2,8
Toyota MR2 ta między 1991 chyba a 1998 czy jakoś tak
to takie przyziemne ale odległe ...
choc nie wiem czy nie odwróciłbym kolejności bo jakoś zawsze ciągnie mnie do bardziej usportowionych pojazdów 8)

bbandi - 05-10-2011, 18:05

Mi się zawsze podobała Mazda Xedos 6, Lexus is200 bądź is300 :biggrin:
Bartek - 05-10-2011, 19:19

bbandi napisał/a:
Lexus is200

IS tak, ale F - tylko ;)

Zwłaszcza po Legnumie :D