[02-06]Lancer CS0 - [CSx Ogólne] Zegarek z termometrem do Lancera
gskot - 07-06-2013, 01:03
Jest jakaś szansa na określenie terminu zakończenia prac nad tą partią termometrów?
cefaloid - 07-06-2013, 13:09
Gotowe, wiadomości na PW wysłane.
ivan667 - 16-06-2013, 21:12
czekam na paczuszkę
conyo - 18-06-2013, 23:25
A czy ktoś z szanownych forumowiczów myślał o przeprowadzeniu czujnika temperatury do lusterka zewnętrznego? Takie rozwiązanie jest stosowane m.in. w Fiacie i o dziwo działa bez zarzutu
kgebczyk - 19-06-2013, 04:56
Ja myślałem ale zastanawiałem się jak podgrzew lusterka będzie wpływał na odczyt temperatury
Misiek :) - 19-06-2013, 08:41
Ja mam jak w EA, przyczepione za/do przedniego zderzaka przed chłodnicą
Czasem jak stoję przodem do słońca zawyża, ale poza tym ok
ivan667 - 21-06-2013, 08:54
Ja już po montażu
PRZED
PO
krzychu - 21-06-2013, 08:56
O ale widzę, że w starym zegarku miałeś podświetlanie H, M, Set. U mnie nie było podświetlane lub nie działało.
kgebczyk - 21-06-2013, 09:32
Krzychu, to nie podświetlenie to biała farba. U mnie też tak było ale zmieniłem na opcję bez malowania (tylko wytłoczenia na plastiku).
ivan667 - 21-06-2013, 14:27
ktoś wcześniej pisał że miał problem z wciśniętym na stałe przyciskiem setup. U mnie też chwilowo był ten problem, oczywiście gdy miałem wszystko na wierzchu luzem to było idealnie-dopiero po założeniu całego panelu do kupy zaczął się ten kłopot.
Myślę że przyczyną jest wtyczka od przewodu czujnika temperatury, która może o coś się opierać przy składaniu, dlatego polecam zwrócić na to szczególną uwagę, żeby nie było potem niespodzianek po złożeniu. Kontrolujcie działanie przycisków składając te klocki do kupy.
I jeszcze jedna uwaga, moje wyświetlacze nie są idealnie w linii poziomej względem płytki. Pewnie można by było to przeregulować przechylając nóżki ale bałem się aby nie uszkodzić tego układziku i zostawiłem jak jest. Jak się przyjrzeć to widać że cyfry "lecą" lekko w dół po prawej stronie
Misiek :) - 23-06-2013, 17:25
Ja jak miałem problem z guzikiem, to powiększyłem tylne wycięcie oraz jeszcze raz włożyłem guziki
conyo - 26-06-2013, 21:51
Nabytek na swoim miejscu Z montażem zegarka nie było większych problemów; musiałem jedynie delikatnie zeszlifować na płytce przycisk SETUP bo po złożeniu był wciśnięty na stałe no i oczywiście zrobić otwór w obudowie zegarka na przewód termometru. Natomiast czujnik temperatury powędrował aż za lewy halogen 3 roboczogodziny, bez pośpiechu i gotowe
maciej_edi - 19-07-2013, 11:58
HEJ
Zegar zamontowany bez najmniejszych problemów .
Czujnik za halogenem bez rozkręcania nadkola (w słupku są małe szpary, pilot z drutu i wychodzi koło zbiorniczka płynu spryskiwaczy)
Wszystko gra i tańczy
DZIĘKI cefaloid
conyo - 22-07-2013, 13:24
Jednak zmieniłem lokalizację czujnika (pierwotnie za halogenem). Podczas jazdy temperaturę pokazywał właściwie (wskazania takie same jak np. na tablicach informacyjnych przy drodze) natomiast stojąc w korku często miałem ponad 50° C Mimo nadkoli i plastikowych osłon musiał "łapać" ciepło od silnika. Teraz czujnik temperatury powędrował do lusterka od strony kierowcy i jest git W korkach najwyżej 2° C więcej niż w rzeczywistości. Fakt, nie było to zbyt proste ale efekt pracy jest więcej niż zadowalający
kgebczyk - 22-07-2013, 13:45
Też o tym myślałem ale ciekaw byłem wskazań podczas działania podgrzewu lusterek
Jakbyś był uprzejmy to sprawdź to OK? Chociaż pewnie w obecnych warunkach może nie być wyraźnego wpływu to obawiam się trochę jak było by przy np -20°C.
Ja coraz częściej za to myślę o przeciągnięciu czujnika gdzieś z tyłu, pod bagażnik na przykład albo progiem puścić kabel w tylne nadkole (tu boję się trochę błota, szczególnie zimowego lodu) co o tym myślicie?
|
|
|