To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - Odczyt kodu błędu

macko32167 - 10-11-2015, 17:22

Wyskakuje pomarańczowa kontrolka pomiędzy napędami(głównie o to mi chodzi najbardziej) po przejechaniu ok. 20 km, występujące przed i po wymianie skrzyni. Skanowane był u elektryka samochodowego co mi podał numery ale nie miał ich opisu :| , o ile się nie mylę miernik nazywał się Asian(czy jakoś tak)

[ Dodano: 11-11-2015, 16:34 ]
Ktoś coś?

[ Dodano: 12-11-2015, 09:44 ]
czyli nie wiadomo co to?

zbyszekm2 - 12-11-2015, 22:35

Elektrozaworki sterujące przednim mostem. Sprawdź styki na kostkach albo się popsuły.
bartoszch23 - 09-10-2018, 21:54
Temat postu: Błąd nr.22
Witam. Mam problem z napędami :( Nie chce mi się załączyć przód. Po diagnostyce pokazało błąd nr.22 (FR SPD SNSR1). Proszę pomóżcie :D :D
Georg - 10-10-2018, 10:19

Do sprawdzenia układ siłownika przedniego dyfra:
- elektrozawory sterujące podciśnieniem
- czujnik ruchu siłownika
- siłownik

Michał_PIII - 10-10-2018, 11:03

Błąd 22 oznacza czujnik prędkości przedniego wału, umieszczony jest na reduktorze nad wyjściem przedniego wału. Może być sam czujnik lub kostka/wiązka do niego
Georg - 10-10-2018, 14:04

Tu jest procedura sprawdzenia tego czujnika (eng):
http://mmc-autoelectric.o...10005200ENG.HTM

banioszka - 18-01-2019, 15:10

zbyszekm2 napisał/a:
Pekniety Pts, lub stoi tłoczek w pompkę.

który tłoczek masz na myśli? Pytam ponieważ mam mam identyczną sytuację, był błąd 25 rzeczywiście pęknięty TPS, tydzień temu kupiełem z e-pajero zamontowałem wczoraj, odpowietrzyłem i nadał nie gada niedźwiadek...

zbyszekm2 - 21-01-2019, 13:07

banioszka napisał/a:
zbyszekm2 napisał/a:
Pekniety Pts, lub stoi tłoczek w pompkę.

który tłoczek masz na myśli? Pytam ponieważ mam mam identyczną sytuację, był błąd 25 rzeczywiście pęknięty TPS, tydzień temu kupiełem z e-pajero zamontowałem wczoraj, odpowietrzyłem i nadał nie gada niedźwiadek...

Na boku pompy jest taka bańka z trzema kablami zakończone trójkątna kostką.
Jak odkręcisz dwie śruby przy taj bance to za ina jest ten tłoczek. Sprawdź czy popychacz nie jest pęknięty.

banioszka - 22-01-2019, 14:13

popychacz oczywiście był pęknięty zapomniałem to dodać. Do pompy prawie się już dostałem, mam nadzieję że na dniach wygospodaruje chwilę wolnego i wyjmę ją na "stół".
wedrowycz - 13-03-2019, 19:20

Witam panowie od roku walcze ze swoja skrzynka w P3 3.2 did ostatnio chcialem chalupniczo odczytac bledy skrzyni i ,,, nic sie nei dzieje z lampka zielona przy N nie swieci ani ciagle ani mruga nie dzieje sie nic kody silnika odczytalem,napedow odczytalem a automat milczy czy lewarek ma byc przesuniety na N ? a moze nie ma skrzynia mi nic do powiedzenia bo nie ma bledow? :?
zbyszekm2 - 15-03-2019, 14:18

wedrowycz napisał/a:
Witam panowie od roku walcze ze swoja skrzynka w P3 3.2 did ostatnio chcialem chalupniczo odczytac bledy skrzyni i ,,, nic sie nei dzieje z lampka zielona przy N nie swieci ani ciagle ani mruga nie dzieje sie nic kody silnika odczytalem,napedow odczytalem a automat milczy czy lewarek ma byc przesuniety na N ? a moze nie ma skrzynia mi nic do powiedzenia bo nie ma bledow? :?

Po co tyle wątków otwierasz?