Galant VR4/Dynamic E39A 88-92 - [E39A 2.0 4WD]Problem z GTi (nie jezdzi)
TommiCrazy - 08-03-2007, 22:39
dobrze saba gada, ale znam Bartka i sadze ze da sobie rade ale alternatywa jest
Anonymous - 09-03-2007, 23:04
a ja takie mam pytanie . mam gala GTI na hamowni wyszlo 150 koni , bo tam delikatne przerobki były( sportowy wałek , polerowana Głowica(jak nie myle nazw.))
jezeli zamontowałbym komputer na jakie mozna wyniki liczyć??
ktoś to w tych galach z 90 r robił??
TommiCrazy - 10-03-2007, 00:01
KSCMAn. ten twoj galant wyglada dokladnie tak jak kiedys mial Seba i Dominika... czy to od niego kupiles?
jesli na hamowni wyszlo ci 150 klaczy to juz naprawde bardzo ladnie.... komp od turbo podobno nic niepoprawi w wolnossacym silniku
Hubeeert - 10-03-2007, 00:24
TommiCrazy napisał/a: | komp od turbo podobno nic niepoprawi w wolnossacym silniku | Bez modyfikacji programu na 100% NIC NIE POPRAWI. Ale komp w 4G63T ma ta zalete ze jest programowalny wiec da sie dlubnac ori mapy - tyle ze to wymaga strojenia. I co nie mniej interesujace - nikt sie nie bawi w 4G63 N/A bo swap na 4G63T jest opanowany jak zabawa klockami LEGO.
Anonymous - 10-03-2007, 12:49
TommiCrazy napisał/a: | KSCMAn. ten twoj galant wyglada dokladnie tak jak kiedys mial Seba i Dominika... czy to od niego kupiles?
|
DOKŁADNIE:) jestem z niego mega zadowolony!!
Kolegoo a mniej więcej jak tego swapa zrobić? i gdzie ? jakie koszta? ogolnie jakies szczegóły:)
TommiCrazy - 10-03-2007, 20:08
kscman.... odpowiedz jest prosta ....... najpierw znajdz gdzies dobry 4g63T na sprzedaz :> juz niejeden szukal
Opinia jest taka ze w polsce sa w wiekoszsci padaki zajechane..... ale co jakis czas znalesc mozna....srednia cena silnika to okolo 5tys zlotych
Anonymous - 10-03-2007, 20:56
czegoś nie rozumiem...skoro w PL wiekszość silników 4g63t jest zajechana, lub ciężko do kupienia, to dlaczgo nie kupujecie takich:
click:
JDM 4G63-GTE Turbo Dohc 16 Valve 220 hp
??
w tym zestawie jest wszystko co będzie potrzebne do swap'a:
-silnik
-skrzynia biegów AWD
-ECU
-skrzynia rozdzielcza
-turbo
-rozdzielacz zapłonu
-alternator
-rozrusznik
-kompresor klimatyzacji
-pompa wspomagania
-kolektor wydechowy
-kolektor dolotowy
-sprzęgło
-koło zamachowe
-docisk
-przepustnica
TommiCrazy - 10-03-2007, 21:08
:> opcja taka zawsze brana jest pod uwage :> kwestia tylko shipping cost to poland .. to chyba najoplacalniejsza opcja......
puki co kupilem stariona...... co do mojej galanciny mam nowy plan..... ale musze najpierw auta zamienic , galanta zostawic a zabrac do UK stariona
Bartek - 11-03-2007, 12:26
sebi, zmartwię Cię - nie wszystko:
brakuje przepływomierza i wiązki przewodów, pewnie z seleniodami do niej przypiętymi.....
Serek - 11-03-2007, 13:30
Koszt samego transportu morskiego to ok. 500-700$ (prawdopodobnie z obow. ubezpieczeniem), do tego dochodzi koszt nadania i ew. koszt transportu do portu nadania przez sprzedawcę. To kolejne 200-300$. Zakup przepływomierza i wiązki ok. 200$.Kiedy transpotr przybije do nas trzeba to odebrać, opłacić i przywieźć do domu. Koszt grubo ponad 2500$.
Hubeeert - 11-03-2007, 13:45
sebi, tak jak pisze Bartek. A solenoidy sa Ci potzrebne chociazby do kolektora CYCLONE ze zmienna dlugoscia kanalow dolotowych - gdzie "motylkami" trzeba jakos sterowac.
Front cut Galanta VR4 RS Spec widzialem za 2000 USD gdzie bylo to wszystko. Koszt przesylki do Polski 800 USD. I dostajesz komplet razem z wiazka, IC, przewodami i wszystkimi mechanizmami.
Anonymous - 11-03-2007, 18:25
hmm,
myślałem że macie problem z kupieniem gratów do VR4, dlatego zapodałem linka ja nic kupować nie muszę bo już mam wszystko co potrzebne
skoro szukacie 100 % sprawnych i jednocześnie tanich części to musicie się uzbroić w cierpliwość, bo żadko ktoś po tylu latach sprzedaje coś nie wiedząc co ma.
wydaje mi się że jak bym baardzo chciał mieć takie auto to 2.800 $ nie jest wygórowaną ceną (biorąć pod uwagę jakie koszta wiążą się z utrzymaniem takiego auta w idealnym stanie).
Hubeeert - 11-03-2007, 18:29
sebi napisał/a: | myślałem że macie problem z kupieniem gratów do VR4, dlatego zapodałem linka | zapodales link do aukcji gdzie sprzedawany jest silnik z czescia osprzetu. Brakujaca reszta jest kosztowna
sebi napisał/a: | wydaje mi się że jak bym baardzo chciał mieć takie auto to 2.800 $ nie jest wygórowaną ceną (biorąć pod uwagę jakie koszta wiążą się z utrzymaniem takiego auta w idealnym stanie). | 2800 to tylko czesci + transport.
Serek - 11-03-2007, 19:30
Ponieważ kiedyś dawno temu pojawił się mój temat a obecnie go już nie ma, proszę o kilka zdań w temacie:
Montaż 4g63T do Galanta 4WD/4WS (Dynamic-4). Na aukcji jest silnik ze skrzynią biegów, wiązką, itp. (oczywiście 6 bolt). Przewidywane kłopoty?
TommiCrazy - 11-03-2007, 19:44
kscman. wracajac do twojego galanta.... kiedy i gdzie robiles badanie na hamowni oraz co wymieniles od czasu gdy sebastian jezdzil tym galantem, mowisz ze masz 150 koni bo tyle podaje katalog czy tyle ci wyszlo?
|
|
|