[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - MMCS - Mitsubishi Multi Communication System
MotoTomek - 18-01-2021, 13:26
Ten komunikat o trudności z odczytem dysku A następnie o restarcie . System się restartuje .radio fm gra cały czas w tle, pojawia się logo i restart w kolko.
grzesiopol - 19-01-2021, 11:21
MotoTomek Najpierw ogarnij czy będzie działać po odłączeniu zasilania, wyjmij bezpiecznik od radia i poczekaj 15 minut. Zobacz czy poprawi się. Grzebałeś, wgrywałeś coś?
Możesz też spróbować wyjąć dysk i wsadzić, przy okazji zobacz styki czy czyste. Wyjmowanie i wsadzanie na wyłączonym zapłonie.
qilox - 26-01-2021, 23:19
Hej, ostatnio musiałem wyciągnąć akumulator aby go podładować, przy okazji zablokowania się elektromagnesu rozrusznika. Nie ma aku więc robi się zimny restart, wiadomo. Teraz mam problem bo mam wymieniony oryginalny dysk HDD na SSD Transcenda. Do oryginalnego dysku HDD aktualnie nie mam dostępu, czy istnieje jakaś możliwość uruchomienia MMCSa bez HDD? Próbowałem wcisnąć mu na CD wersję oryginalną i odblokowaną LOADING.KWI, czasami też z plikiem ALLDATA.KWI ale wypluwa błąd HDD doesn't work. Czy jedynym sposobem na postawienie na nogi MMCSa z SSD jest włożenie mu HDD?
tyku - 27-01-2021, 12:21
qilox napisał/a: | Czy jedynym sposobem na postawienie na nogi MMCSa z SSD jest włożenie mu HDD? | Prawdopodobnie tak.
Sam tak miałem, ale ja mam parę dysków przygotowanych do wymiany.
qilox - 29-01-2021, 21:11
Dzięki, czyli tak jak myślałem. Kiedyś tak robiłem ale myślałem, że będzie jakieś bardziej leniwe rozwiązanie
BombiMk - 08-02-2021, 11:39 Temat postu: Re: DVD in motion
pilocik napisał/a: | jezyk403 napisał/a: | Poszukuje plików do odblokowania dvd (Alldata.kwi
Loading.kwi) w czasie jazdy by dziecko mogło ogladac. Posiada ktoś takie pliki? |
Hej jezyk403, przed chwilą odblokowałem u siebie dvd in motion. Instrukcja:
1. Wejdź do działu download outlandera i pobierz odblokowanie mmcs:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=53031
2. Wypakuj archiwum, wejdź do lokalizacji SOFT do MMCS\MMCS-E-DVD, tam będzie obraz płyty gotowy do wypalenia, nazywa sie plik MMCS-E-DVD.iso
3. Za pomocą programu np. imgburn nagraj ten obraz płyty najwolniejszą prędkością jaką możesz na dysk CD-R, nie DVD-R!!!
4. Wypalony dysk włóż do stacji MMCS w aucie
5. Jeśli nie ruszy automatycznie wymuś start za pomocą przytrzymania przycisków SET i NAVI razem przez 5 sekund, wejdź do menu versions indication, następnie przytrzymaj przycisk MENU przez 5 sekund i wybierz opcję LOAD DISC.
6. Zostaniesz zapytany czy chcesz załadować soft, potwierdzasz YES, rozpocznie się instalacja, czekasz aż instalacja się zakończy a urządzenie zrestartuje
7. Po restarcie mmcsa nastąpi to samo pytanie, czy załadować soft z płyty - wtedy wciskasz NO, stacja sie uruchomi a Ty możesz wyjąć płytę i cieszyć się DVD in motion |
Zainstalowałem i znikło mi Bluetooth i usb ktoś wie jak to przywrócić
tyku - 08-02-2021, 13:06
BombiMk, Może wystarczy restart MMCSa i wszystko wróci do normy. Jak nie to wgraj poprawny LOADING.KWI
Cytat: | Zimny restart
Niektóre z czynności wykonywanych na MMCS (zależnie co będziemy robić) wymagają tzw. zimnego restartu, który możemy wykonać albo poprzez rozłączenie zasilania czyli odłączenie akumulatora i odczekanie na rozładowanie MMCS albo poprzez wywołanie specjalnego menu. Aby to zrobić należy wywołać menu SERVICE czyli wcisnąć SET + NAVI przez 5 sekund, następnie wybrać VERSIONS INDICATION i na tym ekranie należy nacisnąć przycisk MENU przez 5 sekund i pojawi się następujące menu. |
BombiMk - 08-02-2021, 14:57
tyku napisał/a: | BombiMk, Może wystarczy restart MMCSa i wszystko wróci do normy. Jak nie to wgraj poprawny LOADING.KWI
Cytat: | Zimny restart
Niektóre z czynności wykonywanych na MMCS (zależnie co będziemy robić) wymagają tzw. zimnego restartu, który możemy wykonać albo poprzez rozłączenie zasilania czyli odłączenie akumulatora i odczekanie na rozładowanie MMCS albo poprzez wywołanie specjalnego menu. Aby to zrobić należy wywołać menu SERVICE czyli wcisnąć SET + NAVI przez 5 sekund, następnie wybrać VERSIONS INDICATION i na tym ekranie należy nacisnąć przycisk MENU przez 5 sekund i pojawi się następujące menu. |
|
Ma ktoś może do MMCS E-05 bo tempak wgrałam od E 03 i mi dlatego odcięło bluetooth i USB 🤦♀️
grzesiopol - 08-02-2021, 18:11
W pierwszym poście masz moją wstawkę oryginału do E-05. Wystarczy wgrać i będzie ok.
BombiMk - 08-02-2021, 19:11
grzesiopol napisał/a: | W pierwszym poście masz moją wstawkę oryginału do E-05. Wystarczy wgrać i będzie ok. |
serdeczne dzięki pomogło
janekjanek - 14-02-2021, 14:29
Siemka chłopaki zakładam że temat sie już powtarzał ale nie mogę znaleźć, c crosser, oznaczenie C-01 po otworzeniu mam wejście aux? jednak nie wyswietla mi go, na ruskim forum wyczytałem że to do aktualizacji w co akurat wątpie , jest jakiś sposób żeby puszczać muzykę z tego auxa ? Czytałem tez w instukcjach że gdzieś powinien być schowane wejście chinch z któego powinna pójść muzyka i że wtedy wyświetli sie ten aux. Wejścia chinch nie znalazłem i już powoli nie mam do tego siły. Ostatnia kwestia to bluetooth połączony, da sie z tego jakoś puszczać muzykę? Bo działają mi jedynie rozmowy Dziękuje z góry za pomoc i przepraszam jeżeli ten temat już był
Edit: jednak okazało sie że chyba naprawde ten "aux" jest do aktualizacji, wyczytałem że wiązka z tyłu pod podłokietnikiem po dobrym podpięciu do kostki pod siedzeniem kierowcy i będzie aux, przerabiał to ktoś?
grzesiopol - 15-02-2021, 19:03
AUX
W MMCS aktywuje się po podłączeniu.
lub jak nie masz to tutaj temat https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?p=1139899#1139899
BT audio w C-01 nie ma, tylko telefon. USB też nie ma. Wgranie nowego softu nic ci nie da.
xhdpit - 16-02-2021, 22:16
Cześć wszystkim!
Znalazłem ciekawą stronę o MMCS gdzie gość opracował soft do wrzucania mp3 na music server i jeszcze kilka innych ciekawych rzeczy, m.in. odblokowanie dysku za pomocą płyty bezpośrednio w MMCS. Chłopaki ze wschodu ostro eksperymentują i czasem coś się wywala, zawiesza itp.
Chcę spróbować tego odblokowania bo możliwe, że jest permanentne. Tylko pytanie czy ktoś posiada backup dysku do E-03 gdyby coś poszło nie tak? Odblokowanie jest spreparowane pod E-06, ale ktoś w komentach potwierdził, że działa na E-03..
Dopiero co kupiłem Lancerka i nie chcę na starcie uwalić MMSC'a ale nowe mapki i grzebanie w zawartości HDD kuszą..
Link do stronki https://madlord.info/mmcs/
tyku - 17-02-2021, 09:16
xhdpit napisał/a: | nowe mapki i grzebanie w zawartości HDD kuszą.. | Jakie nowe mapy (data, oznaczenie)
Venom86 - 17-02-2021, 11:29
xhdpit napisał/a: | Cześć wszystkim!
Znalazłem ciekawą stronę o MMCS gdzie gość opracował soft do wrzucania mp3 na music server i jeszcze kilka innych ciekawych rzeczy, m.in. odblokowanie dysku za pomocą płyty bezpośrednio w MMCS. Chłopaki ze wschodu ostro eksperymentują i czasem coś się wywala, zawiesza itp.
Chcę spróbować tego odblokowania bo możliwe, że jest permanentne. Tylko pytanie czy ktoś posiada backup dysku do E-03 gdyby coś poszło nie tak? Odblokowanie jest spreparowane pod E-06, ale ktoś w komentach potwierdził, że działa na E-03..
Dopiero co kupiłem Lancerka i nie chcę na starcie uwalić MMSC'a ale nowe mapki i grzebanie w zawartości HDD kuszą..
Link do stronki https://madlord.info/mmcs/ |
Tak przegladajac na szybko chyba nie pchal bym sie w zmiane jezyka na Rosyjski:
Tlumaczac:
Co w końcu otrzymamy:
zaktualizowane mapy w języku rosyjskim (z rusyfikacją, z anglifikacją - rosyjskie litery na -mapie będą krakozyabrami)
w związku z tym cały interfejs staje się bardziej czytelny
Rosyjskie zakresy godzin (choć nie zawsze są dokładne, czas jest mniej więcej poprawny tylko w centralnej części Rosji)
w radiu na przyciskach będą rosyjskie pasma, a na górze (aktualne) będą japońskie
przełączenie w tryb TV możliwe jest tylko z kierownicy (w tym przypadku tryb nazywa się AUX)
do czasu rozwiązania problemu z liniami parkingowymi - pojawiają się one po wybraniu w menu systemowym (wciśnij jednocześnie przyciski SET + NAVI przez 5 sekund, potem menu „Car Type Setting”) typu samochodu, ale znikają po włączeniu zapłonu wyłączony
P.S.
E-01 - E-06 to znaczy od do czyli wszystkie od E-01 do E-06
|
|
|