AUX w miśku '08 |
Autor |
Wiadomość |
damiano2d
Nowy Forumowicz
Auto: outlander 08
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-12-2012, 18:10 AUX w miśku '08
|
|
|
W MMCS wyświetla się opcja AUX lecz nigdzie w samochodzie nie mogę znaleźć wejścia. Czy ktos wie gdzie ono jest lub jak w prosty sposób się podłączyć, skoro ta opcja się wyświetla? |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
|
Wysłany: 17-12-2012, 18:12
|
|
|
w dolnej części (z tyłu) podłokietnika. |
|
 |
damiano2d
Nowy Forumowicz
Auto: outlander 08
|
Wysłany: 17-12-2012, 19:35
|
|
|
O to chodzi: (zdj z internetu)?
Może ktoś napisać jak to podłączyć? Czy da się tego użyć bez żadnych innych przeróbek? I czemu to jest schowane? I czy każdy outlander z 2008 ma te kable ukryte? Ktoś już to przerabiał? |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 17-12-2012, 22:13
|
|
|
Mój miał. A ukryte są z prostego powodu - za dołożenie gniazda można klienta skasować jakby ciągnęło się całą wiązkę. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
|
Wysłany: 18-12-2012, 15:36
|
|
|
Ja mam gniazdo w standardzie, poszukaj na forum były nawet opisy ze zdjęciami jak samemu to zamontować. |
|
 |
supeer
Forumowicz
Auto: C-crosser 2.2 2010r
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2015 Posty: 217 Skąd: Elbląg
|
Wysłany: 23-02-2015, 15:20
|
|
|
odświeżam
Niestety nie moge znalezc na forum instrukcji podlaczenia aux pod mmcs, jest za to na ang.forum , cos tam rozumiem ale potzrebowalbym jakiegos elektryka co moglby mi to wytlumaczyc:) instrukcja> http://mitsubishiforum.co...mcs-mode-32744/
Jest ktos chetny do pomocy, mam sporo pytan:) |
|
|
|
 |
ruks
Forumowicz

Auto: CCCO, V98
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Lut 2015 Posty: 255 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 10-04-2016, 14:17
|
|
|
Można dokupić gniazdo AUX a w linku instrukcja montażu. http://www.outlander-foru...-MZ360224EX.pdf Ja mam zamiar najpierw podłączyć na próbę jakiś kabel z końcówką jack żeby zobaczyć czy to zadziała. Póki co sprawdziłem że we wtyku gdzie to należy podłączyć już u mnie są jakieś przewody |
|
|
|
 |
damianb193
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.2 DID
|
Wysłany: 24-04-2016, 13:04
|
|
|
Ja nigdzie nie mogłem kupić gniazda aux dlatego kupiłem dwa przewody aux w sklepie i wpiąłem się w wiązkę zaraz za tą kostką. Wszystko działa aż miło |
|
|
|
 |
wbarti
Nowy Forumowicz
Auto: outlander
|
Wysłany: 30-05-2016, 22:34
|
|
|
damianb193 napisał/a: | Ja nigdzie nie mogłem kupić gniazda aux dlatego kupiłem dwa przewody aux w sklepie i wpiąłem się w wiązkę zaraz za tą kostką. Wszystko działa aż miło |
czy mógłbyś wrzucic jakieś fotki jak to zrobiłeś?
[ Dodano: 30-05-2016, 22:35 ]
ruks napisał/a: | Można dokupić gniazdo AUX a w linku instrukcja montażu. http://www.outlander-foru...-MZ360224EX.pdf Ja mam zamiar najpierw podłączyć na próbę jakiś kabel z końcówką jack żeby zobaczyć czy to zadziała. Póki co sprawdziłem że we wtyku gdzie to należy podłączyć już u mnie są jakieś przewody |
mógłbyś podzielić się jak to działa ? |
|
|
|
 |
supeer
Forumowicz
Auto: C-crosser 2.2 2010r
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sty 2015 Posty: 217 Skąd: Elbląg
|
Wysłany: 11-06-2016, 11:52
|
|
|
damianb193 napisał/a: | Ja nigdzie nie mogłem kupić gniazda aux dlatego kupiłem dwa przewody aux w sklepie i wpiąłem się w wiązkę zaraz za tą kostką. Wszystko działa aż miło |
chodzi Ci o ta kostke schowana z tylu w tunelu podlokietnika?
mam tam 5 przewodow, czarny, bialy, niebieski, rozowy, zielono-zolty
moglbys powiedziec pod ktore sie wpiales? masz kabel jack stereo?
z tego co mi wiadomo z tej kostki wychodzi tez "video in", zgadza sie?
kolor niebieski to uziemienie? czarnyi i bialy audio stereo, right?
Dobra, problem rowiazany, udalo sie!
moze ktos skorzysta...
jesli posiada ktos wizake/wtyczke w podlokietniku we wnetrznej stronie sciany, to jest przewod aux, niebieski masa a czarny i bialy to audio, pozostale to video i masa.
Jesli podlaczyles sie pod ta wtyczke i nic nie dziala, to musisz zerknac pod fotel kierowcy. Nadciac kawalek podlogi i znalezc gniazdo z 18kabelkami i 24 pinami w srodku, tu musisz zmostkowac pewne przewody wg zdjecia z forum..... http://mitsubishiforum.co...e-32744/page2/. Po zmostkowaniu ukarze wam sie opcja AUX w mmcs. Jesli nic Ci sie nie ukazalo, oznacza iz nie masz poprowadzonej wiazki z radia pod wtyczke pod fotelem kierowcy...widzialem ze ten problem tez da sie rozwiazac, wystarczy poczytac.
ps moja wersja mmcs Rockford Fosgate
Teraz zabieram sie za podlaczanie android boxa przez kabel av do aux, zobaczymy co z tego wyniknie:)
[ Dodano: 01-08-2016, 13:29 ]
android box done!
mmcs android box
Do ogladania filmow i muzyki dziala rewelacyjnie. Za dodatkowe pieniadze mozna zakupic odbiornik gps-usb, wgrac sobie ulubione mape na androida i smialo korzystac, lub podlaczyc dodatkowe lcd w zaglowki dla pozostalych osob.
=============================
aby aux zadzialal w trakcie jazdy, nalezy podmienic odpowiednie do naszej wersji alldata.kwi i loading,kwi na hdd mmcs'a |
|
|
|
 |
Awra
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 Did BSY
|
Wysłany: 18-04-2017, 18:32
|
|
|
Nie chcę zaśmiecać więc odświeżę. Mam odwrotną sytuację, wejscie aux jest tam w podłokietniku ale nie mam mmcs tylko zwykle fabryczne radio ze zmieniarka i rockford fosgate. Klikam mode na kierownicy a tam nie ma opcji aux, to jest gdzieś ukryte? Czy wgl mam tylko gniazdko a to radio z czerwonym wyswietlaczem nie obsługuje aux? |
|
|
|
 |
adr7
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander II 2.0DiD
|
Wysłany: 03-05-2017, 19:41
|
|
|
Podpinam się pod kolegę Awra, próbował coś ktoś?? Może podpowiedzieć? Ja najchętniej jakimś cudem podpiął usb do tego radia |
_________________ Fiat Seicento 1.1S ; Nissan Almera 2.2 dCi ; VW Golf V Variant 1.9TDi ; Mitsubishi Outlander 2.0 Di-D i Seat Alhambra II 2.0TDI |
|
|
|
 |
Awra
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 Did BSY
|
Wysłany: 05-05-2017, 14:21
|
|
|
Ja pytałem jak uruchomić aux i już wiem. Trzeba przytrzymać CD i pojawia się AUX. |
|
|
|
 |
Ola_93PL
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander II
|
Wysłany: 07-06-2017, 18:26
|
|
|
Witam. Ja mam outlandera z 2007 roku i niestety nie mam kostki w podłokietniku posiadam radio mmcs. Czy ktos mógłby mi podpowiedzieć jak zamontować sobie kabel aux ? |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 07-06-2017, 23:58
|
|
|
czy mmcs jest od poczatku wraz z kamera fabryczna? Bo jesli tak to wystarczy kupic gniazdo aux wyciac dziure w podlokietniku i wyciagnac kabel schowany pod lokietnikiem
...a jezeli nie to trzeba pociagnac bezposrednio z stacji na jack-a i bedzie ok |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
|