Outlander I Ogólne - Outlander 2.0T
Anonymous - 01-03-2007, 22:15
też tak uważam. Tylko że w 2007 też będą te 2.0turbo w ofercie. Będą wyglądać tak samo jak te z 2006, ale będą o rok młodsze, a ma to potem znaczenie przy sprzedaży. I dlatego pytanie brzmi, czy z 2006, czy z 2007 8000zł drożej... Mam własnie ten dylemat.
Jak już kupisz, to powiedz co wytargowałeś u dealera dodatkowo w wyposażeniu..
powodzenia!
Anonymous - 01-03-2007, 22:34
Jak masz zamiar jeżdzic nim krótko to rocznik ma znaczenie, ale jesli planujesz na kilka lat to za te 8 koła róznicy masz ok 2000 ltr paliwa czyli między 10k a 20k km jazdy (zależy od tego jakie to spalanie faktycznie jest), a po kilku latach różnica w cenie sprzedaży pomiedzy rocznikiem 2006 a 2007 chyba będzie mniejsza niz 8 tys.
Nie namwiam ale, z tego co wiem zostało jeszcze tylko ok 10 sztuk z 2006
miłego głowobólu!
Anonymous - 01-03-2007, 23:06
Fakt, racja. Ja planuję na 5 lat, bo biorę w leasing, więc spoko,... Natomiast za te 8000 chciałem doposażyć Misia w Pakiet Turbo (4591zł), Osłona Przednia (1915zł), listwy boczne + narożnikowe (jakies 500zł)...
Szkoda że taki Pakiet Turbo nie jest już wliczony w standard...
Każdy dealer coś tam dorzuca gratis, w moim przypadku alarm i dywaniki... czy to trochę nie za mało...? No nic, pożyjemy zobaczymy.
Skoro już lada dzień kupujesz, to napisz co wynegocjowałeś...
Aha, a jaki kolor masz na oku? Do wyboru są grafitowe, srebrne i czarne...
Anonymous - 02-03-2007, 23:00
tommay
ja wyholowałem radio i alarm, dywaniki nie przeszły bo nie kupiłem u nich ubezpieczenia... wszystko ma swoją cenę jak widać. Nie skorzytałem tez z ich leasingu więc pewnie to tez spowodowalo, że nie byli zbyt szczodrzy.
Wybrałem grafit choć czarny wyglada ciekawiej ale widac każdy pyłek, a silver dla mnie trochę nijaki.
Jesli jest tak jak piszesz, że produkcja 2007 jest w takiej samej opcji wyposażenia to faktycznie masz 8k PLN na dodatkowe wyposażenie albo paliwo - argument tak jak pisałem wcześniej.
daj znac jak zdecydujesz to wymienimy uwagi na temat eksploatacji. pozdrawiam,
Anonymous - 03-03-2007, 02:31
tak teraz myślę, że przecież pierwsza rejestracja będzie w 2007 roku, więc można przyjąć, że choć rocznikowo jest 2006, to tak w sumie 2007, więc przy sprzedaży po tych tam 5 latach nie będzie aż takiej różnicy w cenie.
Ja przymierzam się do srebrnego. W sobotę jadę go jeszcze raz dokładnie obejrzeć i zamówię, a potem załatwiam leasing...
jak już będę miał to się odezwę..
pozdro
[ Dodano: 06-03-2007, 20:33 ]
artur19
kupiłeś? i co, jak się jeździ? zadowolony? ja dzisiaj oglądałem CR-Vkę nową... silnik co prawda tylko 150KM, ale za to wypas w środku...
Kurcze, jakby tylko była możliwość przejechania się Outlanderkiem turbo.... nie bywasz czasami w Poznaniu?
Anonymous - 07-03-2007, 16:52
Witam ...
Od prawie 9 miesięcy (VI 2006) posiadam srebrnego Outlandera 2.0 TURBO.
Miałem dwa do wyboru: srebrny i czarny. Lepiej wyglada czarny, ale każdy pyłek widać, cytując innego forumowicza. Teraz prawdopodobnie wybrałbym czarnego.
W połowie roku na wiele zniżek nie mogłem liczyć.
Leasing brałem przez agenta wskazanego przez dealera, wcześniejszy samochód serwisowany również u nich.
Udało się wytargować:
dywaniki, TURBO TIMER (HKS), radio ALPINE z wyższej półki, robocizna czujników parkowania, lepsze warunki leasingu niż dotychczas
AUTOGT W-wa ma samochód do jazd testowych.
Sama przyjemność
Ja natomiast szukam możliwości chiptunningu.
Znalazłem na forach zagranicznych informację o takiej możliwości.
202/270 KM, 303/400 Nm.
AUTOGT proponowało taka przyjemność za 10 tys.
Sądzę, że można zrobić to taniej. Macie doświadczenie w tej kwestii ??
Pozdrawiam
Krzychu
Anonymous - 07-03-2007, 17:08
Cześć, ja jestem na etapie kupowania 2.0turbo. Rocznik 2006. Będzie srebrny lub o ile uda się załatwić to czarny.
Czy możesz z Twojego doświadczenia powiedzieć jak się jeździ tym Outlanderem. Chodzi mi o dynamikę. niestety nigdzie nie mogę doprosić się jazdy testowej. Mieszkam w Poznaniu, więc do Wwy trochę drogi.
Jakie są przyśpieszenia w czasie jazdy i jaka kultura pracy silnika? No i oczywiście, jak już można, to jakie wychodzi spalanie?
dzienx za info i pozdrawiam
ps. a co do chipowania, to sprawdź czy nie tracisz gwarancji na silnik po chipowaniu. Z tego co mi dzisiaj powiedziano w Mitsubishi to że tego silnika nie chipują. Co innego z dieslem...
Anonymous - 07-03-2007, 17:44
tommay napisał/a: | ... Czy możesz z Twojego doświadczenia powiedzieć jak się jeździ tym Outlanderem. Chodzi mi o dynamikę. niestety nigdzie nie mogę doprosić się jazdy testowej. Mieszkam w Poznaniu, więc do Wwy trochę drogi.
|
Generalnie jestem bardzo zadowolony ... Od 2,8-3 krpm, Outlanderek ciągnie niezależnie od biegu. Nie ma efektu turbodziury, z którym spotkałem sie w kilku innych samochodach.
tommay napisał/a: | Jakie są przyśpieszenia w czasie jazdy i jaka kultura pracy silnika? No i oczywiście, jak już można, to jakie wychodzi spalanie?
|
Do 100 km/h osiągnąłem około 8 s. (fabrycznie 7,7s). Wyprzedzanie na III i IV biegu nie stanowi żadnego problemu. Niestety nie podam szacunkowych czasów. Obecnie najszybciej jechałem około 200 km/h na obwodnicy Białobrzegów na trasie Radom- W-wa. Przyjemna jazda, bez żadnych problemów nieznależnie od warunków pogodowych. Przejeżdzanie kolein właściwie nieodczuwalne. Przy skrętach przy dużej prędkości, lekki przechył na bok, jednakże na tyle mały, że można pominąć. Nic dodać nic ująć
Rozważam zamontowanie felg 18" i opon 235/45/R18. Według wielu znawców, przyjemność jazdy, w szczególności trzymanie drogi może się zwiększyć, kosztem jednak komfortu i ewentualnych kosztów. Kwestia pzosotaje jeszcze do przemyślenia.
Przy dynamicznej jeździe, 4,5-5,5 krpm ~16-19 l
Spalanie średnie (Więcej w mieście, mniej w trasie): ~14,5 l
Przy niższych temperaturach: ~16 l
Przy spokojnej jeździe: 100-110 km / h ~ 10,5 l
80-90 km/h ~ 9,5 l
Fabryczne dane troszeczke odbiegaja od rzeczywistosci.
Z mojej strony, minusem jaki mogę zarzucić, to stosunkowo mały bagażnik.
Po włożeniu wózka spacerowego, właściwie o bagażniku można zapomnieć.
Coś za coś, w środku przy maksymalnie przesuniętych siedzeniach pasażer z tyłu ma bardzo dużo miejsca, dodatkowo jeszcze możliwość przechylenia kanapy (podział 40:60).
Cytat: |
ps. a co do chipowania, to sprawdź czy nie tracisz gwarancji na silnik po chipowaniu. Z tego co mi dzisiaj powiedziano w Mitsubishi to że tego silnika nie chipują. Co innego z dieslem... |
W AUTOGT W-Wa, które zajmuje się również profesjonalnym tunningiem, proponowali mi takie rozwiązanie bez straty gwarancji. Podobnie firma VTG realizuję takie zlecenia, jednakże obecnie nie mają odpowiedniego urządzenia (powód: zbyt nowy samochód, nie ma odpowiedniego "programu").
Anonymous - 08-03-2007, 00:15
Dzienki za info...
Trochę mnie podłamałeś tym spalaniem, ale z drugiej strony, jeśli auto ma to coś, to może i warto się z tym liczyć... 7,7sek do 100tki i przyzwoite osiągi drogowe muszą coś kosztować. Kupując 2.0turbo ma się zamiar trochę poszaleć, a nie jeździć w niedziele...
Z drugiej zaś strony, ten mały bagażnik też mnie trochę martwi. W zeszły wtorek jeździłem nową Hondą CR-V 150KM benzyna. Niby ma te 10sek do 100tki, ale tak naprawdę, to moc tego silnika objawia się dopiero przy 6000 obr, co jest trochę męczące na dłuższą metę. Honda ma za to ogromny jak na tą klasę aut bagażnik (Toyota Rav4 daleko z tyłu), bogate wyposażenie w środku. Cenowo podobna do Outlandera.
Mam dylemat... No cóż, może uda mi się załatwić gdzieś jazdę próbną Outlanderem, to zobaczę, czy wart jest grzechu
Jeszcze raz dzienki za info, ..., a jakbyś kiedyś przejeżdżał przez Poznań to daj znać...
Anonymous - 11-03-2007, 03:12
Jeżeli chodzi o średnie spalanie, to jest o około 1,5 l większe niż przy silniku 2,4 (znajomy) oraz mniej więcej o 2,5 l większe niż w outlanderze 2.0l (miałem przez rok czasu). Niewielka roźnica, a przyjemność ogromna.
Brakuje mi czasami VI biegu. V bieg przy 120 km/h 3000 rpm, hmmm.
Do Poznania wybieram się od wielu lat i nie mogę sie wybrać Z różnych powodów ...
Może w tym roku nadarzy się okazja; długi weekend w maju jak znalazł.
Szczerze mówiąc, jakbym miał teraz wybierać podobny samochód, miałbym dużo większy dylemat:
Nie widziałem jeszcze na żywo (będzie na przełomie kwietnia/maja), ale nurtuje mnie:
MAZDA CX-7 z silnikiem 2.3 TURBO (233 KM).
Nie wspomne o INFINITI FX35 (używane) czy też JEEP CHEROKEE HEMI 5,7l (używane).
Ale w tych dwóch przypadkach, pewnie wybrałbym większe mieszkanie.
Obejrzałem katalog nowej Hondy CRV i wygląda conajmniej obiecująco.
Zastanawiam się, czy nie wybrałbym diesla 140 KM / 340Nm. Szczerze mówiąc tak naprawdę z maksymalnej mocy nie będziesz korzystał, raczej z momentu obrotowego.
RAV4 mimo dobrych silników, omijałbym z daleka. Brat pracuje w Toyocie i odradza na rzecz Hondy. Niemniej jednak wyniki testów w gazetach stawiają Rav4 na I miejscu.
Pozdrawiam
Krzychu
Anonymous - 11-03-2007, 20:21
Masz rację... Mam coraz więcej wątpliwości. Jak już wspomniałeś, niebawem wchodzi nowa CX-7. Myślę że warto poczekać, bo paramertry Outlandera (jeśli chodzi o silnik), a przy tym bogate wyposażenie wnętrza i pojemny bagażnik... W Stanach kosztuje tyle co klasa Hondy CR-V czy Toyoty Rav4. Jeśli cena będzie porównywalna również u nas to z pewnością warto się zastanowić.
W zeszły piątek miałem możliwość odbycia jazdy próbnej Outlanderem 2.0turbo. No cóż, po prostu odjazd!... Bardzo przyjemnie się jeździ... Zazdroszczę właścicielom tego auta
pozdrawiam
Anonymous - 09-05-2007, 21:49 Temat postu: Lpg do turbo Witam Czytających Forumowiczów.
Niewiele znalazłem tu informacji na temat współpracy silnika 2.0 T z instalacją gazową.
Proszę o Wasze opinie,najchętniej poparte praktycznymi doświadczeniami.
Przejechałem dotąd 250 000 km samochodami z instalacją gazową(wolnossące silniki)
bez złych doświadczeń ,więc argumenty ideologiczne przeciw gazowi do mnie nie trafiają.
Proszę o merytoryczne argumenty zarówno na "tak" jak i na "nie".
Pozdrawiam
Anonymous - 10-05-2007, 23:20 Temat postu: Re: Lpg do turbo
furman napisał/a: | Witam Czytających Forumowiczów.
Niewiele znalazłem tu informacji na temat współpracy silnika 2.0 T z instalacją gazową.
Proszę o Wasze opinie,najchętniej poparte praktycznymi doświadczeniami.
Przejechałem dotąd 250 000 km samochodami z instalacją gazową(wolnossące silniki)
bez złych doświadczeń ,więc argumenty ideologiczne przeciw gazowi do mnie nie trafiają.
Proszę o merytoryczne argumenty zarówno na "tak" jak i na "nie".
Pozdrawiam |
co przepraszam? gaz do takiego silnika 2.0 TURBO od EVO VII to PROFANACJA ŚWIĘTOŚCI !!! Jak ktoś kupuje Outlandera 2.0 turbo to przecież nie po to żeby w nim gaz montować !!!
Do takich celów polecam Dacię Logan Odpowiednie auto na gaz...
Anonymous - 11-05-2007, 13:50
No przecież prosiłem o nieużywanie argumentów ideologicznych
Anonymous - 13-05-2007, 21:48
przepraszam, chyba pomyliłem 2.0 turbo diesla od nowego Outlandera z silnikiem 2.0 turbo 202KM benzynowego z poprzedniego Outlander Turbo.
Jeśli chodzi o diesla, to co innego...
A swoją drogą, to słyszałem o gościu, który zchipował tego diesla na 200KM !!!
nieźle, co....
|
|
|