[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Geometria zawieszenia
Anonymous - 08-02-2010, 19:42
albo mozna zrobic to tak :
dsmtuners
costa brawa - 08-02-2010, 22:34
axg, i tak chyba bedzie najszybciej
zamowilem dzis te wahacze z sruba u tego goscia z allegro - jutro albo pojutrze beda to zdam relacje jak co wyglada
zamawialem przez telefon i tak jak z gosciem rozmawialem i pytalem o kilka rzeczy to bardzo pozytywnie oceniam zobaczymy wiec jak z jakoscia towaru
pelu - 09-02-2010, 23:43
witam
wyniki pomiarow moje gala
ktos w krakowie chce zrobic pomiary, info na PW
robertdg - 09-02-2010, 23:51
pelu, masz wybiegająe poza norme pochylenia tylnych kół, prawe tylne koło jest aż nadto pochylone, przez co zbieznośc przy nim wychodzi także poza norme, popraw kąty i ustaw zbiezność tyłu
pelu - 10-02-2010, 09:20
pocchylenie wiem,ze jest poza norme, ale z tego co potrzylem, to nie ma regulacji z tylu zadnej, ani pochylenia, ani zbieznosci,chyba,ze sie myle
ustawialem na sprzecie John Bean visua liner, takze dokladnosc pomiaru jest bardzo duza
ps. robilem to sam, ale wydaje mi sie,ze jest ok, nie sciaga, kierownica jest prosto
robertdg - 10-02-2010, 09:36
pelu, istnieje możliwość redukcji kąta pochylenia koła, poprzez dołożenie podkładek pod mocowanie górnego wahacza, a regulacja zbieżności jest realizowana poprzez wahacz poprzeczny, ten na samym koncu belki, biegnący niedaleko mocowania amorka do zwrotnicy, przez belke przechodzi śruba mimośrodowa.
costa brawa - 10-02-2010, 22:40
Dzis dotarla paczka
a wiec tak :
Wahacz jest ok - wyglada dosc solidnie - w zasadzie jak orginal
sruba - sama sroba w pozadku ( jak fabryka) natomiast podkladka jakby dorabiana recznie
Robilem dzis blaszki to regulacji kata pochylenia kol z tylu ( bede robil to w przyszlym tygodniu - juz mam ugadane co i jak )
Blaszki jakie sa nam potrzebne ( jesli nie chcemy dawac podkladek zwyklych)
wym blaszki to 30mm x 40 mm - ja zrobilem z nierdzewki kilka szt z grubosci 1mm i kilka z 2mm
musza byc takie poniewaz tulejka wchodzi glebiej niz mocowania - oczywiscie jesli ktos chce moze sie pobawic w profilowanie tej blaszki w calosci ale nie widze takiej potrzeby (oczywiscie to moje zdanie )
jak juz mamy blaszke to wiercimy w niej otworek tak ok fi11 zeby nam srubka M10 swobonie weszla
otworek wiercimy tak ze trasujemy najpierw wymiar 40mm na pol ( czyli 20 mm )
a nastepnie z wymiaru 30mm trasujemy z jednej strony 10mm od krawedzi
punktujemy i wiercimy malym wiertelkiem i nastepnie tym co ma byc - mierzymy , przykladamy i sprawdzamy czy jest ok i wykonujemy kolejne
w ten sposob blaszka podpiera cala powierznie mocowania wahacza ktora normalnie przylega do karoserii - a nie jak podkladka ktora tylko punktowo
do tego potrzebne nam beda nowe sruby ( po 4 na kazdy wahacz) jest to M10x ( skok jest drobnieszy niz standardowy jutro jade kupic takze bede wiedzial i napisze bo nie moglem sprawdzianu do gwintow znalesc dzis)
z tymi "rupieciami" jedziemy do warsztatu ktory sie tym zajmnie i robimy geometrie tylu - ja jade w przyszlym tygodniu mam juz ugadane co i jak
EDIT
Sruby potrzeba M10x1.25 ( minimalnie mniejszy skok) - fabryczna sruba ma 20mm dlugosci a nam potrzeba troszke dluzsza - ja kupilem na 30mm
lukmp3 - 22-02-2010, 14:36
Witam! Robiłem dziś zbieżność kół i przód wyszedł mi ok, natomiast z tyłu jest do poprawy:
zbieżność tył :
lewa: 0'23'' prawa: 0'04''
pochylenie kół tył:
lewe: -2'27'' prawe: -2'06''
Mechanik powiedział mi że tych srub do regulacji nie da się odkrecić i zastanawiam się nad wymianą na nowe śruby do regulacji + wachacz dolny prosty. Myślę żeby narazie wymienić jedną stronę, a jak będzie kasa w przyszłości to i drugą. Z tego co widzę to chyba lewą stronę mam gorszą, poprawcie mnie jeżeli się mylę.
Moje auto ma obniżone zawieszenie fabrycznie, a mi zależy na tym żeby nie ścinało opon, bo jak kupiłem autko to dostałem komplet felg i opon letnich na których widzę że jedna opona jest nierównomiernie wytarta i dużo gorsza od pozostałych..
sampler - 22-02-2010, 14:46
zbieznosc lewego kola wychodzi poza norme. Prawe jest ok. Natomiast zdecydowanie katy pochylenia kol sa za duze. Trzeba to wyprowadzic do wartosci normowej.
costa brawa - 22-02-2010, 18:21
a powiedzcie mi jeszcze z tylu zbieznosc ma miec wartosc 0.00 ( +- 0.09) czy 0.09 ( +-0.09) bo juz sam nie wiem
w tym temacie jest ze ma byc 0.00 - http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=41045
a w tutaj w pierwszym poscie jest 0.09 i ja tez mam na kartce z diagnostyki ze ma byc 0.09 a na drugiej co mi wydrukowali w innym zakladzie 0.00 ..
robertdg - 22-02-2010, 18:27
costa brawa, Zbieżność kół tylnych 0.00 +/- 0.09 (tolerancja dopuszczalna)
costa brawa - 22-02-2010, 18:30
dobra dzieki bo wlasnie jutro jade sie umowic bo w zeszlym tygodniu czasu nie mialem i podam im te dane zeby nie bylo ze mi zle ustawia ...
swoja droga sprawdzajcie sobie te dane jak dajecie do regulacji geometrii bo mi podali takie ze w jednym warsztacie ( w ktorym robilem zbieznosc) z tylu mieli dane pochylenia kol dobre ale wlasnie zbieznosci zle ( jw napisalem) a w drugim warsztacie co pytalem na odwrot czyli zbieznosc dobrze a pochylenia zle bo mieli podane 0.00 na pochylenie a ma byc jak wiadomo 1.00 ( +- 0.30)
robertdg - 22-02-2010, 19:00
costa brawa napisał/a: | a ma byc jak wiadomo 1.00 ( +- 0.30) | nie, ma być -1.10 +/-0.30
Nie wiem gdzie jezdzisz na zbieznosc, ale ja jezdze na taka aparature co dane odnosnie mojego auta maja w kompie, po przygotowaniu auta i osprzetu komp laduje dane i pokazuje wszystko online na biezaco, wszystkie dane identyczne z tym co podaje Manual.
costa brawa - 22-02-2010, 21:53
aaa pomylilem sie .. racja robertdg,
a tym razem im zawioze dane ze maja zrobic tak i tak niech sobie zaktualizuja dane
ps
czasami to mnie denerwuje to ze odstawiajac auto do mechanika to ja mam wiedziec co ma byc do naprawy i jak a nie on ... i to nie mowie o warsztatach ze zla opinia ale tez i takich ktore sa polecane -dlatego tez co sie da to sam robie
irekkczek - 23-02-2010, 11:52
robertdg napisał/a: | costa brawa napisał/a: | a ma byc jak wiadomo 1.00 ( +- 0.30) | nie, ma być -1.10 +/-0.30
Nie wiem gdzie jezdzisz na zbieznosc, ale ja jezdze na taka aparature co dane odnosnie mojego auta maja w kompie, po przygotowaniu auta i osprzetu komp laduje dane i pokazuje wszystko online na biezaco, wszystkie dane identyczne z tym co podaje Manual. |
ja mam w takim razie pytanie jaka ma być wartość? ja mam właśnie tak zrobione z podkładkami pod wachacze i ustawili mi wartość 1°20 a drugie koło 1°16 i nie zauwazylem "zdzierania" opon, ale za to autko mi bardzie plywa na dziurach.
|
|
|