To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

LPG - LPI VIALLE

turek61 - 15-04-2009, 20:38

leser napisał/a:
u mnie 4 sztuki pod maską, blisko komputera głownego LPI i akumulatora

tak podejrzewałem ale nie byłem pewien.

arti2711 - 16-04-2009, 15:48

Witam, jestem posiadaczem Galanta 2.0 16V 99r. z gazem vialle miałem uszkodzony (mechanicznie) czujnik ciśnienia gazu przy regulatorze ciśnienia, szarpało na gazie kupiłem czujnik koszt 250zł wymieniłem jest lepiej nie szarpie ale spalanie 20l/100km normalnie masakra. Na benzynie jest OK pali 10l/100 nie wiem co mam sprawdzić zastanawiem się czy nie zresetować komputera od gazu odpinajac go całkiem na jakąś 1godz. i pożniej pojeżdzić z 0,5 godz może on jest taki że bedzie się uczył, jeśli któś ma wiedze na ten temat to prosze o podpowiedz czy tak jest w vialle pozdrawiam wszystkich mitsumaniaków :) :)
1maciek989 - 16-04-2009, 21:12

panowie bezpiecznki do tych instalacji nie zawszemaja wszystkie po 15A to zalezy od wersji przejrzalem wiele schematow w wielu samochodach czasem sa wszystkie po 15 a czasem tylko skrajne po 15 a dwa wewnatrz po 5A.
co do resetowania kompytera to nie ma problemu mozna wyjac i pozniej wlozy i nastapi auto kalobracja moze to troche potrwac ale jest mozliwosc ze sie wyreguluje

siwek - 17-04-2009, 09:58

1maciek989, a możesz podrzucić linki do tych schematów do tematu bądz na maila? byłbym wdzięczny
Anonymous - 23-04-2009, 15:14

Witam

otóż w Lublinie serwis nie jest w stanie uporać się z moją instalacją ... LPi Vialle w Miśku Cari 1.8 16V .. auto z Holandii ... oddałem go z ojcem do serwisu ,chłopaki stwierdzili ,ze uszkodzony jest moduł ,niestety nie mają ich juz na wymianę ... pompa pali bezpieczniki ,macie moze namiar na ludzi handlujących częściami do tych instalacji??

pozdrawiam

siwek - 23-04-2009, 16:41

emil-tsubishi, napisz do użytkownika kenoip'a, on się zajmuje serwisowaniem tych instalek to może będzie w stanie ci pomóc
turek61 - 24-04-2009, 00:48

Nie wiem czy aktualny nr do kenoipa ale spróbuj:
507186456.
Mieszka w Radomiu a więc nie masz za daleko.

Anonymous - 24-04-2009, 09:15

próbowałem kontaktowac się z firmowej strony Vialle ,ale zero odzewu na temat części :( dzieki za pomoc ,moze kenoip pomoże ,pozdrawiam
siwek - 19-05-2009, 17:52

oddałem w zeszły poniedziałek butle do zakładu na Karczewskiej w Warszawie i wczoraj dzwonili że już mam do dbioru więc w piątek będę montował, mam nadzieje ze te 1300zł da spodziewany efekt... bo teraz jak jezdze tylko na benzynie to jest o niebo lepiej, tym bardziej się przekonałem że było już bardzo zle z pompą
turek61 - 20-05-2009, 11:41

siwek, czekamy na relację....

p.s.
w Koninie za te operację wołają 1000 zł.

siwek - 20-05-2009, 17:54

turek61 napisał/a:
p.s.
w Koninie za te operację wołają 1000 zł.
tylko czy aby napewno ta kwota to brutto? bo dzwoniłem do jednego z zakładów i powiedzieli że 1000zł ale netto

poza tym to niestety jest Wa-wa i ceny wyższe, a doliczając dwókrotny dojazd to i tak by wyszło to samo...

turek61 - 24-05-2009, 11:09

siwek, i jak ?... odebrałeś ?
siwek - 24-05-2009, 21:04

odebrałem...

i wyjechałem z niewesołą miną...

niby zrobili pełną regenerację tylko że... na jezdzie próbnej przy delikatnym przyśpieszaniu jest ok na 1, 2 i 3 biegu, na 4 i 5 przy lekkim i zarówno agresywniejszym przyśpieszaniu zaczyna się dusić. :? a tego wcześniej nie było. Niby twierdzą że to nie wina ich bo pompa podaje narmalne ciśnienie tzn 13 Barów, no i ok, tylko w takim razie od czegosą te problemy z przyśpieszaniem?

Mówili że może wtryskiwacz puszcza, nie wiem, teraz będę szukał gdzie indziej kogoś kto je sprawdzi. Oczywiśie nie zapłaciłem za całą usługę bo w tej chwili nie mam pewności czego to wina.

Dodam że na benzynie śmiga aż miło... aż byłem zaskoczony jej energicznością

Anonymous - 25-05-2009, 02:00

siwek,
filtr ci wymieniali czy regenerowali ?
bo jeżeli jest brudny to auto odczuwalnie zamula,
przy bardzo brudnym brakuje nawet cisnienia na regulatorze i potrafi sie całkiem dusić lub zgasnąć

LPi jest wbrew pozorom bardzo czułe na jakość gazu,
kilka razy zatankowałem (z przymusu) na innej stacji niż zawsze,
a potem bardzo tego żałowałem, auto muliło, szarpało, zatkało filtr,
po wyczyszczeniu filtra i powrocie do zaufanej stacji problemy zniknęły ;)

siwek - 25-05-2009, 09:16

leser, ja mam filtr na zewnątrz, ten metalowy i z tego co się orientuję to go czyścili ale w jaki sposób to nie wiem, a raczej ich się nie wymienia. LPi może i jest czułe na jakość gazu ale moim zdaniem to nie z winy gazu tak się zamula, tym bardziej że wcześniej tego nie było aż w takim stopniu...