Nasze Miśki - Black DEVIL...
Anonymous - 16-06-2011, 00:18
Owczar, ni dy rydy całości miedzi zrobić na 8mm ?
Owczar - 16-06-2011, 00:21
Da radę, ale zavoli N i tak jest na miedź 6mm. Poza tym jak do trójnika dam 8mm, a z trójnika 2x6mm to i tak będę miał dużo większy przekrój
Gdyby to było coś mocniejszego to bym dał 2x8mm od butli albo faro 13mm, a potem 2x8mm miedź, ale to jest tylko 160KM
luckyluck - 16-06-2011, 20:42
Owczar, widzę, że nie próżnujesz!
Planujesz odnowić fotele skórzane?
Owczar - 16-06-2011, 22:08
Będę myślał o tym w sierpniu. teraz czasu brak :/
m6riano - 16-06-2011, 22:26
A może chcesz welur z angola a skóre mi sprzedaj...?;-)
luckyluck - 16-06-2011, 23:17
m6riano napisał/a: | A może chcesz welur z angola a skóre mi sprzedaj...?;-) |
A po co Ci skóra, zara Ci wytrą na taryfie.
m6riano - 17-06-2011, 01:12
welura nie wytarli..to skóry tym bardziej..po za tym chce skórzane zagłówki z dvd żeby zamiast mi zaglądać w taksometr patrzyli na gołe baby...;-)
robertdg - 17-06-2011, 08:11
m6riano napisał/a: | żeby zamiast mi zaglądać w taksometr patrzyli na gołe baby...;-) | A jak bedziesz wióżł jakiegoś księdza, to będziesz mu wmawiał że to zakonnice
Zresztą co ja pitole.
Monopol na por... znaczy filmy +18 opanowany
Tomek - 17-06-2011, 08:21
m6riano, tyle, że podejdą Ci tylko przednie siedzenia, bo masz kombi
Maretzky85 - 17-06-2011, 09:03
Owczar, ja tu widzę potencjalny problem w podłączeniu układu wodnego - mianowicie przy takim podłączeniu będziesz mógł mieć różne temperatury parowników, szczególnie jak np przełączenie na gaz będzie następowało przy temperaturze np 40 stopni...
Owczar - 17-06-2011, 09:20
Marku, też nad tym myślałem, ale z tego co wyczytałem, to jest jedyne słuszne połączenie. Przy równoległym przepływ może być totalnie różny, a przez to temp jeszcze inna. W tym układzie podłączę czujnik temp do tego drugiego i będzie ok
Maretzky85 - 17-06-2011, 09:49
W sumie racja, będzie się dłużej nagrzewać, ale za to będzie bezpieczniej. Tak czy inaczej będziesz musiał wyżej ustawić temperaturę przełączania, żeby chociaż oba parowniki były zbliżone temperaturowo.
Owczar - 17-06-2011, 09:56
Będę bazował na temp z tego zimniejszego, więc nie powinno być problemów.
Owczar - 20-06-2011, 00:33
Swap oficjalnie uznaję za zakończony.
W weekend zrobiłem ostatnie poprawki i zainstalowaliśmy z bratem LPG.
Dzisiaj jeszcze kalbracja i auto jutro jedzie na przegląd rozszerzony.
Z elektryką było trochę zabawy, a wszystkiemu była winne 2 źle wciśnięte kostki. Jedna nie łączyła wcale, a druga się rozłączyła i stąd problem ABS. Po wymruganiu błędów wywalił chyba 7 błędów i już było wiadomo, że to problem z elektryką, a nie awaria.
Do zrobienia została jeszcze wymiana oleju, a przy okazji wymiana miski olejowej, bo ta troszkę cieknie. Filtr już kupiony.
Przyznam, że auto oczarowało mnie drugi raz. Bardzo zmienił się sposób prowadzenia, za sprawą serwotronika, którego w dieslu nie było, przez co przy dużych prędkościach auto dziwnie się prowadziło i było czułe na ruchy kierownicą.
Silnik pracuje pięknie, skrzynia super. Aż nie chce się wysiadać.
W sierpniu zrobię przeszczep zawieszenia i hamulców, ale mam pytanie do posiadaczy przedliftowych 2,5... Jak Wy jeździcie z tymi hamulcami? Moje po jednym dniu są już do wymiany
tarcze po testach aż poczerniały, a na postoju było czuć spaleniznę. Nie wspominając już o ich skuteczności. Wyhamować tym autem z większej prędkości to nie lada wyczyn. O ile te tarcze starczały w dieslu, o tyle teraz aż proszą się o wymianę... Jedyne co może mnie martwić, to że te poliftowe też nie są rewelacyjne :/
Pomijając moje dywagacje, oraz dość znaczny efekt pracy, przyznaję, że jestem zadowolony z całej operacji. Nawet wnętrze dało się poskładać i przywrócić stan pierwotny bez uszkodzeń.
W sierpniu zabiorę się za poprawki blacharskie bo tylne nadkola wręcz o to proszą :/ Do tego polerka całego auta. Do tego swap zawieszenia, bo moje zaczyna się też odzywać.
Jeśli nikt mi nie zabierze kickdownu to spalanie może być ogromne
Anonymous - 20-06-2011, 00:44
tomek84 napisał/a: | m6riano, tyle, że podejdą Ci tylko przednie siedzenia, bo masz kombi |
słyszałem, zaznaczam słyszałem nie widziałem że nie ważne czy sedan czy kombi podobno pasuje tylko tylni pas jest wtedy w siedzeniu a nie w półce...
|
|
|