Nasze Miśki - Black DEVIL...
sveno - 20-06-2011, 01:12
Owczar, gratulacje. Witam wśród posiadaczy jedynej słusznej, cywilnej jednostki w EAxx Owczar napisał/a: | ale mam pytanie do posiadaczy przedliftowych 2,5... Jak Wy jeździcie z tymi hamulcami? | ja już się przyzwyczaiłem, że są słabe, ale nie mam powodów do narzekań, u mnie na szczęście nie biją co podobno zdarza się często na tych większych tarczach w SE i FL. Dwa może trzy razy swoje rozgrzałem do czerwoności jeżdżąc w Beskidzie Sądeckim (swoją drogą to w nocy jest piękny widok, jak auto stoi w szczerym polu, ciemno jak w... bez oświetlenia i tylko widać te czerwone tarcze ) i nie wzruszyło ich to za bardzo. Owczar napisał/a: | Wyhamować tym autem z większej prędkości to nie lada wyczyn | bez przesady, nie jest tak źle, 126p wyhamować ze 100km/h to był wyczyn tam były bębnospowalniacze na wszystkich kołach zamiast hamulców
Derpin napisał/a: | łyszałem, zaznaczam słyszałem nie widziałem że nie ważne czy sedan czy kombi podobno pasuje tylko tylni pas jest wtedy w siedzeniu a nie w półce... | kiedyś porównywaliśmy z Jackall'em on ma kombi i naprawdę różnicy w tylnych boczkach (poza głośnikiem) nie widzieliśmy, myślę, że kanape z kombi do sedana tez by wstawił, odwrotnie może być problem.
Owczar - 20-06-2011, 01:21
Mała fotorelacja z przebiegu prac
Zdjęcia bez deski już wrzucałem, ale może dla przypomnienia:
Tak wygląda silnik w nowej skórze (przydałoby mu się mycie ):
Tak wygląda rura zamiast kata:
Niestety wydech z Avance trochę za bardzo wystaje. Od tyłu nie rzuca się to w oczy, ale patrząc z boku niestety tak... Możnaby zdjąć ozdobną końcówkę i ewentualnie przyciąć, ale czy jest sens? W sam otwór pasuje idealnie, nawet lepiej niż w Avance gdzie otwór jest za duży.
Owczar - 20-06-2011, 01:42
sveno napisał/a: | Owczar, gratulacje. Witam wśród posiadaczy jedynej słusznej, cywilnej jednostki w EAxx |
Sveno, dzięki Ale ten swap ma jeden ważny plus... "zakochujesz" się w tym samym aucie drugi raz
Szczegóły nt instalki gazowej w tym temacie:
http://forum.mitsumaniaki...p=894755#894755
fj_mike - 20-06-2011, 06:47
Owczar, zazdroszczę Ci odkrywania uroków V6 - tak pierwszy raz
Krzyzak - 20-06-2011, 06:52
Owczar napisał/a: | Wyhamować tym autem z większej prędkości to nie lada wyczyn. |
tak sobie pojeździłem wszystkimi (prócz diesla) modelami Galanta (tez ciutkę VR4 - ale jego nie liczę) i muszę stwierdzić, że najlepsze hamulce mają 1 lifty - czyli 2 tłoczkowe;
po 2-gim lifcie już nie jest tak twardy pedał...
tomasek - 20-06-2011, 07:37
Gratuluję udanej operacji przeszczepu serducha Misia
Andrew - 20-06-2011, 07:53
Owczar gratulacje
robertdg - 20-06-2011, 09:01
Owczar napisał/a: | Nawet wnętrze dało się poskładać i przywrócić stan pierwotny bez uszkodzeń. | No to pozytyw
Moje gratulejszyn, trzaskałes już na nim butelke z szampanem
KaWu - 20-06-2011, 09:13
Owczar, popraw podstawowe błędy montażowe bo niedługo mogą zacząć się problemy z szarpaniem auta.
wilk88 - 20-06-2011, 11:00
Krzyzak napisał/a: | tak sobie pojeździłem wszystkimi (prócz diesla) modelami Galanta |
Miało się unikat Owczar Gratuluje udanej operacji, jak zobaczyłem ten wybebeszony kokpit to się przeżegnałem 3 razy.
Owczar - 20-06-2011, 11:10
tomasek6 napisał/a: | Gratuluję udanej operacji przeszczepu serducha Misia |
Dzięki
robertdg napisał/a: | Moje gratulejszyn, trzaskałes już na nim butelke z szampanem |
Jeszcze nie, ale na tylnych nadkolach mogę trzaskać
wilk88 napisał/a: | Miało się unikat Owczar |
To nadal jest unikat Diesel V6 z LPG. Ale żeby nie było to zderzak z tymi halogenami w dieslu wygląda o niebo lepiej niż te przedliftowe w benzynach.
Krzyzak - 20-06-2011, 11:15
Owczar napisał/a: | Diesel V6 z LPG. |
he he - to wam opowiem, co mnie kiedyś spotkało
miałem u siebie Galanta Firkowego - na miesiac - miał silnik benzynowy z gazem
no i pojechałem na stację benzynową go zatankować i przy okazji chciałem też do kanisterka nabrać paliwo do kosiarki
pochodzi kumpel a ja pytam, czy mogę na 1 rachunek wlać różne paliwa, bo pierwszy raz gaz tankuje, a on, że spoko
no to mówię - gazu do pełna
zatankował
to mówię - jeszcze 20 litrów benzyny
zatankował
to mówię - wiesz, jeszcze mam taką małą sprawę, tylko nie wiem, czy tak się da (chodziło o kosiarkę)
a kumpel na to: "jak mi teraz każesz wlać jeszcze do niego diesla, to już nie uwierzę"
Owczar - 20-06-2011, 11:18
Cytat: | a kumpel na to: "jak mi teraz każesz wlać jeszcze do niego diesla, to już nie uwierzę" |
No to dobre Ale ja miałem kiedyś podobną sytuację bo tankowałem zimą benzynę i ropę. A gość na stacji przy kasie, to w końcu jest diesel czy benzyna
Żebym się tylko nie pomylił teraz przy tankowaniu, bo wlewu nie chciało mi się przekładać
Tomek - 20-06-2011, 11:53
trzeba było do diesla instalke zamontowac, bo juz sa na rynku, to by byl lans
luckyluck - 20-06-2011, 15:09
Wspaniała robota, gratulację również ode mnie, przyjmij Waść.
|
|
|