To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black DEVIL...

sveno - 20-06-2011, 01:12

Owczar, gratulacje. :) Witam wśród posiadaczy jedynej słusznej, cywilnej jednostki w EAxx :)
Owczar napisał/a:
ale mam pytanie do posiadaczy przedliftowych 2,5... Jak Wy jeździcie z tymi hamulcami?
ja już się przyzwyczaiłem, że są słabe, ale nie mam powodów do narzekań, u mnie na szczęście nie biją co podobno zdarza się często na tych większych tarczach w SE i FL. Dwa może trzy razy swoje rozgrzałem do czerwoności jeżdżąc w Beskidzie Sądeckim (swoją drogą to w nocy jest piękny widok, jak auto stoi w szczerym polu, ciemno jak w... bez oświetlenia i tylko widać te czerwone tarcze :P ) i nie wzruszyło ich to za bardzo.
Owczar napisał/a:
Wyhamować tym autem z większej prędkości to nie lada wyczyn
bez przesady, nie jest tak źle, 126p wyhamować ze 100km/h to był wyczyn :P tam były bębnospowalniacze na wszystkich kołach zamiast hamulców :P
Derpin napisał/a:
łyszałem, zaznaczam słyszałem nie widziałem ;) że nie ważne czy sedan czy kombi podobno pasuje tylko tylni pas jest wtedy w siedzeniu a nie w półce...
kiedyś porównywaliśmy z Jackall'em on ma kombi i naprawdę różnicy w tylnych boczkach (poza głośnikiem) nie widzieliśmy, myślę, że kanape z kombi do sedana tez by wstawił, odwrotnie może być problem.
Owczar - 20-06-2011, 01:21

Mała fotorelacja z przebiegu prac :)

Zdjęcia bez deski już wrzucałem, ale może dla przypomnienia:

Tak wygląda silnik w nowej skórze (przydałoby mu się mycie :P ):

Tak wygląda rura zamiast kata:

Niestety wydech z Avance trochę za bardzo wystaje. Od tyłu nie rzuca się to w oczy, ale patrząc z boku niestety tak... Możnaby zdjąć ozdobną końcówkę i ewentualnie przyciąć, ale czy jest sens? W sam otwór pasuje idealnie, nawet lepiej niż w Avance gdzie otwór jest za duży.

Owczar - 20-06-2011, 01:42

sveno napisał/a:
Owczar, gratulacje. Witam wśród posiadaczy jedynej słusznej, cywilnej jednostki w EAxx

Sveno, dzięki :) Ale ten swap ma jeden ważny plus... "zakochujesz" się w tym samym aucie drugi raz :D

Szczegóły nt instalki gazowej w tym temacie:
http://forum.mitsumaniaki...p=894755#894755

fj_mike - 20-06-2011, 06:47

Owczar, zazdroszczę Ci odkrywania uroków V6 - tak pierwszy raz :mrgreen:
Krzyzak - 20-06-2011, 06:52

Owczar napisał/a:
Wyhamować tym autem z większej prędkości to nie lada wyczyn.

tak sobie pojeździłem wszystkimi (prócz diesla) modelami Galanta (tez ciutkę VR4 - ale jego nie liczę) i muszę stwierdzić, że najlepsze hamulce mają 1 lifty - czyli 2 tłoczkowe;
po 2-gim lifcie już nie jest tak twardy pedał...

tomasek - 20-06-2011, 07:37

Gratuluję udanej operacji przeszczepu serducha Misia :thumbright:
Andrew - 20-06-2011, 07:53

Owczar gratulacje :wink:
robertdg - 20-06-2011, 09:01

Owczar napisał/a:
Nawet wnętrze dało się poskładać i przywrócić stan pierwotny bez uszkodzeń. :)
No to pozytyw ;-)

Moje gratulejszyn, trzaskałes już na nim butelke z szampanem :?:

KaWu - 20-06-2011, 09:13

Owczar, popraw podstawowe błędy montażowe bo niedługo mogą zacząć się problemy z szarpaniem auta.
wilk88 - 20-06-2011, 11:00

Krzyzak napisał/a:
tak sobie pojeździłem wszystkimi (prócz diesla) modelami Galanta

Miało się unikat Owczar ;) Gratuluje udanej operacji, jak zobaczyłem ten wybebeszony kokpit to się przeżegnałem 3 razy.

Owczar - 20-06-2011, 11:10

tomasek6 napisał/a:
Gratuluję udanej operacji przeszczepu serducha Misia :thumbright:

Dzięki :)

robertdg napisał/a:
Moje gratulejszyn, trzaskałes już na nim butelke z szampanem :?:

Jeszcze nie, ale na tylnych nadkolach mogę trzaskać :D

wilk88 napisał/a:
Miało się unikat Owczar ;)

To nadal jest unikat ;) Diesel V6 z LPG. Ale żeby nie było to zderzak z tymi halogenami w dieslu wygląda o niebo lepiej niż te przedliftowe w benzynach.

Krzyzak - 20-06-2011, 11:15

Owczar napisał/a:
Diesel V6 z LPG.

he he - to wam opowiem, co mnie kiedyś spotkało
miałem u siebie Galanta Firkowego - na miesiac - miał silnik benzynowy z gazem
no i pojechałem na stację benzynową go zatankować i przy okazji chciałem też do kanisterka nabrać paliwo do kosiarki

pochodzi kumpel a ja pytam, czy mogę na 1 rachunek wlać różne paliwa, bo pierwszy raz gaz tankuje, a on, że spoko
no to mówię - gazu do pełna
zatankował
to mówię - jeszcze 20 litrów benzyny
zatankował
to mówię - wiesz, jeszcze mam taką małą sprawę, tylko nie wiem, czy tak się da (chodziło o kosiarkę)
a kumpel na to: "jak mi teraz każesz wlać jeszcze do niego diesla, to już nie uwierzę" :lol:

Owczar - 20-06-2011, 11:18

Cytat:
a kumpel na to: "jak mi teraz każesz wlać jeszcze do niego diesla, to już nie uwierzę" :lol:

No to dobre :D Ale ja miałem kiedyś podobną sytuację bo tankowałem zimą benzynę i ropę. A gość na stacji przy kasie, to w końcu jest diesel czy benzyna ;)

Żebym się tylko nie pomylił teraz przy tankowaniu, bo wlewu nie chciało mi się przekładać :P

Tomek - 20-06-2011, 11:53

trzeba było do diesla instalke zamontowac, bo juz sa na rynku, to by byl lans
luckyluck - 20-06-2011, 15:09

Wspaniała robota, gratulację również ode mnie, przyjmij Waść. :D