To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black DEVIL...

Owczar - 20-06-2011, 15:32

tomek84 napisał/a:

trzeba było do diesla instalke zamontowac, bo juz sa na rynku, to by byl lans

Gdyby ten diesel miał 160KM to czemu nie :D

Cytat:

Wspaniała robota, gratulację również ode mnie, przyjmij Waść. :D

A dziękuję, dziękuję :)

m6riano - 20-06-2011, 17:06

Owczar napisał/a:
Cytat:
a kumpel na to: "jak mi teraz każesz wlać jeszcze do niego diesla, to już nie uwierzę" :lol:

No to dobre :D Ale ja miałem kiedyś podobną sytuację bo tankowałem zimą benzynę i ropę. A gość na stacji przy kasie, to w końcu jest diesel czy benzyna ;)

Żebym się tylko nie pomylił teraz przy tankowaniu, bo wlewu nie chciało mi się przekładać :P

Ja kiedyś do służbowej aklasy wlałem prawie 10 litrów wachy..i już byłem tak obs..wydygany ale koleżka ze starego balerona mówi że przepali....i przepalił...;-)

m6riano - 20-06-2011, 17:06

ps. komp zamoncony?
Owczar - 20-06-2011, 17:08

U mnie został może litr, może 1,5 w zbiorniku. Wlałem tam jakieś 15 litrów PB i wciąż delikatnie puszczał dymek. Dopiero po wyjeżdżeniu i dotankowaniu ponownym ustabilizowało się.

m6riano napisał/a:
ps. komp zamoncony?

Jeszcze nie, nie miałem czasu. Ale mam drugi zegarek i będę modził w wolnej chwili :)

robertdg - 20-06-2011, 17:25

Owczar napisał/a:
Jeszcze nie, ale na tylnych nadkolach mogę trzaskać :D
To się wstrzymaj, będziemy trzaskac razem :P
Owczar - 20-06-2011, 17:34

A Ty co tam modzisz przy swoim? :D
m6riano - 20-06-2011, 18:34

Jeśli o mnie pytasz to czekam na ciebie...;-)
ps. może na wyjazdowym spocie to ogarniemy?Jest garaż...;-)

Jogurt - 20-06-2011, 18:57

Owczar, kozak jesteś. gratuluje udanej operacji. pacjent zadowolony z nowego serducha ?
Owczar - 20-06-2011, 19:00

Dzięki Jogurt :)

Jeszcze jak zadowolony, bryka jak szalony. Aż boję się na stację podjechać ;)

PS Niestety w ten weekend nie miałem czasu rozebrać mechanizmu wycieraczek. W sobotę o 8 zacząłem walkę, a wróciłem do domu o 6 rano. Praktycznie przerwy tylko na jedzenie. Zeszło mi się z tym gazem trochę. A może już gdzieś to dorwałeś? ;>

Jogurt - 20-06-2011, 19:15

nie dorwałem narazie, ale pablogal wysłał mi te cięgno z plastikiem,który potrzebuję. mam nadzieję że nie pęknie i poskładam mechanizm bo w niedziele nad morze gal nas wiezie.
ps: masz lpg to nie marudź na tankowanie :P

Owczar - 21-06-2011, 13:19

Jogurt napisał/a:
ps: masz lpg to nie marudź na tankowanie :P

Tak, ale koszty będą takie jak jazda dieslem :)

Dzisiaj galant stał się oficjalnie benzyną. Wczoraj przegląd, dziś wydział komunikacji i rekalkulacja składki OC :)

sveno - 21-06-2011, 13:39

Owczar napisał/a:
Tak, ale koszty będą takie jak jazda dieslem :)
na początku może nawet troche większe, bo nie sądzę żebyś oparł się pokusie słuchania kręconej do czerwonego pola fałszóstki :) zresztą jak napisałeś, jak Ci nie zabiorą kickdowna to może być źle :) jak ochłoniesz to będzie taniej niż TD.
Owczar - 21-06-2011, 15:19

sveno napisał/a:
na początku może nawet troche większe, bo nie sądzę żebyś oparł się pokusie słuchania kręconej do czerwonego pola fałszóstki :)

Pierwsze tankowania to nawet nie będę liczył spalania ;P A z tym czerwonym polem to masz rację. Można się uzależnić. :D

sveno napisał/a:
jak ochłoniesz to będzie taniej niż TD.

Taniej to może być ciężko bo po mieście z AT spokojnie będzie wciągał >15.

Krzyzak - 21-06-2011, 15:41

ja z tipem jeszcze nie przekroczyłem 10 po mieście
nie ma sensu - ci, którzy mnie wyprzedzają na światłach, stoją grzecznie przed następnymi i czekają, aż do nich dołączę ;)

Owczar - 21-06-2011, 15:48

Darku, tyle że np po Warszawie łatwiej się jeździ dynamicznie, bo zmiana pasa przy spokojnej i równej jeździe graniczy z cudem. Ale generalnie 10 litrów to doskonały wynik. Uzywasz sekwencji czy tylko D?