Nasze Miśki - Black DEVIL...
Owczar - 20-06-2011, 15:32
tomek84 napisał/a: |
trzeba było do diesla instalke zamontowac, bo juz sa na rynku, to by byl lans |
Gdyby ten diesel miał 160KM to czemu nie
Cytat: |
Wspaniała robota, gratulację również ode mnie, przyjmij Waść. |
A dziękuję, dziękuję
m6riano - 20-06-2011, 17:06
Owczar napisał/a: | Cytat: | a kumpel na to: "jak mi teraz każesz wlać jeszcze do niego diesla, to już nie uwierzę" |
No to dobre Ale ja miałem kiedyś podobną sytuację bo tankowałem zimą benzynę i ropę. A gość na stacji przy kasie, to w końcu jest diesel czy benzyna
Żebym się tylko nie pomylił teraz przy tankowaniu, bo wlewu nie chciało mi się przekładać |
Ja kiedyś do służbowej aklasy wlałem prawie 10 litrów wachy..i już byłem tak obs..wydygany ale koleżka ze starego balerona mówi że przepali....i przepalił...;-)
m6riano - 20-06-2011, 17:06
ps. komp zamoncony?
Owczar - 20-06-2011, 17:08
U mnie został może litr, może 1,5 w zbiorniku. Wlałem tam jakieś 15 litrów PB i wciąż delikatnie puszczał dymek. Dopiero po wyjeżdżeniu i dotankowaniu ponownym ustabilizowało się.
m6riano napisał/a: | ps. komp zamoncony? |
Jeszcze nie, nie miałem czasu. Ale mam drugi zegarek i będę modził w wolnej chwili
robertdg - 20-06-2011, 17:25
Owczar napisał/a: | Jeszcze nie, ale na tylnych nadkolach mogę trzaskać | To się wstrzymaj, będziemy trzaskac razem
Owczar - 20-06-2011, 17:34
A Ty co tam modzisz przy swoim?
m6riano - 20-06-2011, 18:34
Jeśli o mnie pytasz to czekam na ciebie...;-)
ps. może na wyjazdowym spocie to ogarniemy?Jest garaż...;-)
Jogurt - 20-06-2011, 18:57
Owczar, kozak jesteś. gratuluje udanej operacji. pacjent zadowolony z nowego serducha ?
Owczar - 20-06-2011, 19:00
Dzięki Jogurt
Jeszcze jak zadowolony, bryka jak szalony. Aż boję się na stację podjechać
PS Niestety w ten weekend nie miałem czasu rozebrać mechanizmu wycieraczek. W sobotę o 8 zacząłem walkę, a wróciłem do domu o 6 rano. Praktycznie przerwy tylko na jedzenie. Zeszło mi się z tym gazem trochę. A może już gdzieś to dorwałeś? ;>
Jogurt - 20-06-2011, 19:15
nie dorwałem narazie, ale pablogal wysłał mi te cięgno z plastikiem,który potrzebuję. mam nadzieję że nie pęknie i poskładam mechanizm bo w niedziele nad morze gal nas wiezie.
ps: masz lpg to nie marudź na tankowanie
Owczar - 21-06-2011, 13:19
Jogurt napisał/a: | ps: masz lpg to nie marudź na tankowanie |
Tak, ale koszty będą takie jak jazda dieslem
Dzisiaj galant stał się oficjalnie benzyną. Wczoraj przegląd, dziś wydział komunikacji i rekalkulacja składki OC
sveno - 21-06-2011, 13:39
Owczar napisał/a: | Tak, ale koszty będą takie jak jazda dieslem
| na początku może nawet troche większe, bo nie sądzę żebyś oparł się pokusie słuchania kręconej do czerwonego pola fałszóstki zresztą jak napisałeś, jak Ci nie zabiorą kickdowna to może być źle jak ochłoniesz to będzie taniej niż TD.
Owczar - 21-06-2011, 15:19
sveno napisał/a: | na początku może nawet troche większe, bo nie sądzę żebyś oparł się pokusie słuchania kręconej do czerwonego pola fałszóstki |
Pierwsze tankowania to nawet nie będę liczył spalania ;P A z tym czerwonym polem to masz rację. Można się uzależnić.
sveno napisał/a: | jak ochłoniesz to będzie taniej niż TD. |
Taniej to może być ciężko bo po mieście z AT spokojnie będzie wciągał >15.
Krzyzak - 21-06-2011, 15:41
ja z tipem jeszcze nie przekroczyłem 10 po mieście
nie ma sensu - ci, którzy mnie wyprzedzają na światłach, stoją grzecznie przed następnymi i czekają, aż do nich dołączę
Owczar - 21-06-2011, 15:48
Darku, tyle że np po Warszawie łatwiej się jeździ dynamicznie, bo zmiana pasa przy spokojnej i równej jeździe graniczy z cudem. Ale generalnie 10 litrów to doskonały wynik. Uzywasz sekwencji czy tylko D?
|
|
|