To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black DEVIL...

cns80 - 22-06-2011, 11:44

Owczar napisał/a:
No ale tutaj w sumie webasto go dogrzeje momentalnie
Które chodzi na ... :)
Owczar - 22-06-2011, 11:59

na benzynę ;) Ale dzięki niemu i tak będę zużywał zimą mniej paliwa.
deejay - 22-06-2011, 17:16

Owczar napisał/a:
na benzynę Ale dzięki niemu i tak będę zużywał zimą mniej paliwa.

spala "szklankę" na godzine pracy :)

Owczar - 22-06-2011, 17:26

Na pełnym obciążeniu moje wciąga 0,63l/h a na part load 0,23l. ;)
Owczar - 24-06-2011, 11:17

Wczoraj odebrałem galanta z dokumentami. Przy okazji pobawiłem się trochę mapami na gazie.

Zmodyfikowałem mnożnik uzyskując 1 w okolicach dłuższych czasów wtrysków, dzięki czemu mapa gazowa i paliwowa praktycznie w całym zakresie się pokryły. Wyszło wręcz idealnie. Ciśnienie na reduktorze 1.37.

Niestety dzisiaj dałem :butthead: na parkingu. Cofając nie zauważyłem w lusterku słupka, który był poniżej wysokości klapy, w dodatku cienki i szary. Przysunąłem tak że rozbiłem tylną lewą lampę, oraz mały odprysk powyżej lampy. Zderzak się delikatnie odkształcił ale nie pękł.
Nad zderzakiem nie ubolewam, bo po tych obciachowych listwach i tak jest do lakierowania. Lampy tylne mam zarezerwowane do zlotu dla Cezara, ale w tych okolicznościach trochę bez sensu byłoby kupowanie tylnej lampy i płacenie komuś za lampę z wysyłką :/ Sam nie wiem co zrobić.

sveno - 24-06-2011, 11:26

Owczar, wyrazy współczucia, trzeba założyć czujniki :) u mnie było to samo, szwajcar wjechał w jakąś rurkę, zderzak jest delikatnie pekniety w książce wbite malowanie a potem założone czujniki :)
Owczar - 24-06-2011, 11:33

sveno, tylko że ja mam kamerę cofania, której nie podłączyłem po przekładce. Brak czasu i nowa koncepcja na umieszczenie LCD. Zresztą z cofaniem nigdy nie miałem problemu i chyba rutyna mnie zgubiła..
sveno - 24-06-2011, 11:44

ja też nie mam problemu z parkowaniem ale Galant jest specyficzny dla mnie, już łatwiej mi się parkowało Movanem w Maxie, którym jezdziłem poł roku bo tam jest łatwiej wyczuć koniec auta nawet po lusterkach. Na początku czujniki uważałem za zbędny gadżet, ale przyznam szczerze, że 2 razy uratowały mi d... eee zderzak :) m.in. właśnie w takiej sytuacji jaką opisałeś wyżej :)
Owczar napisał/a:
nowa koncepcja na umieszczenie LCD
wyląduje pod sufitem? Kino samochodowe dla pasażerów?
Owczar napisał/a:
chyba rutyna mnie zgubiła..
odrazu tam zgubiła, poprostu poklepała Cie po kieszeni :) tym razem na jakieś 150zł :P
Owczar - 24-06-2011, 12:04

Właśnie obejrzałem na spokojnie i nie jest źle. Na ten mały odprysk zrobię zaprawkę, a zderzak chyba po prostu polakieruję, chociaż nie wiem czy jest sens w Warszawie.

sveno napisał/a:
wyląduje pod sufitem? Kino samochodowe dla pasażerów?

Myślę nad centrum multimedialnym na 2 din. Przy demontażu tego LCD poleciały mi kulki w prowadnicach. Ewentualnie LCD w osłonie przeciwsłonecznej, rzecz jasna DIY ;)

sveno napisał/a:
odrazu tam zgubiła, poprostu poklepała Cie po kieszeni :) tym razem na jakieś 150zł :P

No trochę więcej w sumie ;) A nerwy? Jakby nie było się zagotowałem nieźle :P

robertdg - 24-06-2011, 12:27

To żeś ochrzcił samochodzik :P
Owczar - 24-06-2011, 12:31

Ja nie wiem jak można się tak cieszyć z czyjegoś nieszczęścia :P

A tak z innej beczki, to troszkę już pojeździłem automatem i stwierdzam, że gdyby nie tiptronic to nie kupiłbym zwykłego AT do miasta.

robertdg - 24-06-2011, 12:40

Zdarza się, jakoś z tym musisz żyć, no bo chyba nie będziesz się trgnął na życie z powodu porysowanego zderzaka, przykro, żyje się dalej.
Owczar - 24-06-2011, 12:42

No przecież wiem Robert :) Tragedii nie ma, to tylko samochód, do tego stary :)
gigant87 - 24-06-2011, 21:10

Owczar napisał/a:
gdyby nie tiptronic to nie kupiłbym zwykłego AT do miasta

Dlaczego?
Aurisem w trybie manualnym jeżdżę raczej w trasie, a nie w mieście. W mieście raczej tryb sportowy. :)

deejay - 24-06-2011, 22:09

Owczar napisał/a:
Zmodyfikowałem mnożnik uzyskując 1 w okolicach dłuższych czasów wtrysków, dzięki czemu mapa gazowa i paliwowa praktycznie w całym zakresie się pokryły. Wyszło wręcz idealnie. Ciśnienie na reduktorze 1.37.

Moze cos z moim sie pobawimy na zlocie , tez mam Staga 300 plus :wink: