Nasze Miśki - Black DEVIL...
cns80 - 22-06-2011, 11:44
Owczar napisał/a: | No ale tutaj w sumie webasto go dogrzeje momentalnie | Które chodzi na ...
Owczar - 22-06-2011, 11:59
na benzynę Ale dzięki niemu i tak będę zużywał zimą mniej paliwa.
deejay - 22-06-2011, 17:16
Owczar napisał/a: | na benzynę Ale dzięki niemu i tak będę zużywał zimą mniej paliwa. |
spala "szklankę" na godzine pracy
Owczar - 22-06-2011, 17:26
Na pełnym obciążeniu moje wciąga 0,63l/h a na part load 0,23l.
Owczar - 24-06-2011, 11:17
Wczoraj odebrałem galanta z dokumentami. Przy okazji pobawiłem się trochę mapami na gazie.
Zmodyfikowałem mnożnik uzyskując 1 w okolicach dłuższych czasów wtrysków, dzięki czemu mapa gazowa i paliwowa praktycznie w całym zakresie się pokryły. Wyszło wręcz idealnie. Ciśnienie na reduktorze 1.37.
Niestety dzisiaj dałem na parkingu. Cofając nie zauważyłem w lusterku słupka, który był poniżej wysokości klapy, w dodatku cienki i szary. Przysunąłem tak że rozbiłem tylną lewą lampę, oraz mały odprysk powyżej lampy. Zderzak się delikatnie odkształcił ale nie pękł.
Nad zderzakiem nie ubolewam, bo po tych obciachowych listwach i tak jest do lakierowania. Lampy tylne mam zarezerwowane do zlotu dla Cezara, ale w tych okolicznościach trochę bez sensu byłoby kupowanie tylnej lampy i płacenie komuś za lampę z wysyłką :/ Sam nie wiem co zrobić.
sveno - 24-06-2011, 11:26
Owczar, wyrazy współczucia, trzeba założyć czujniki u mnie było to samo, szwajcar wjechał w jakąś rurkę, zderzak jest delikatnie pekniety w książce wbite malowanie a potem założone czujniki
Owczar - 24-06-2011, 11:33
sveno, tylko że ja mam kamerę cofania, której nie podłączyłem po przekładce. Brak czasu i nowa koncepcja na umieszczenie LCD. Zresztą z cofaniem nigdy nie miałem problemu i chyba rutyna mnie zgubiła..
sveno - 24-06-2011, 11:44
ja też nie mam problemu z parkowaniem ale Galant jest specyficzny dla mnie, już łatwiej mi się parkowało Movanem w Maxie, którym jezdziłem poł roku bo tam jest łatwiej wyczuć koniec auta nawet po lusterkach. Na początku czujniki uważałem za zbędny gadżet, ale przyznam szczerze, że 2 razy uratowały mi d... eee zderzak m.in. właśnie w takiej sytuacji jaką opisałeś wyżej Owczar napisał/a: | nowa koncepcja na umieszczenie LCD | wyląduje pod sufitem? Kino samochodowe dla pasażerów? Owczar napisał/a: | chyba rutyna mnie zgubiła.. | odrazu tam zgubiła, poprostu poklepała Cie po kieszeni tym razem na jakieś 150zł
Owczar - 24-06-2011, 12:04
Właśnie obejrzałem na spokojnie i nie jest źle. Na ten mały odprysk zrobię zaprawkę, a zderzak chyba po prostu polakieruję, chociaż nie wiem czy jest sens w Warszawie.
sveno napisał/a: | wyląduje pod sufitem? Kino samochodowe dla pasażerów? |
Myślę nad centrum multimedialnym na 2 din. Przy demontażu tego LCD poleciały mi kulki w prowadnicach. Ewentualnie LCD w osłonie przeciwsłonecznej, rzecz jasna DIY
sveno napisał/a: | odrazu tam zgubiła, poprostu poklepała Cie po kieszeni tym razem na jakieś 150zł |
No trochę więcej w sumie A nerwy? Jakby nie było się zagotowałem nieźle
robertdg - 24-06-2011, 12:27
To żeś ochrzcił samochodzik
Owczar - 24-06-2011, 12:31
Ja nie wiem jak można się tak cieszyć z czyjegoś nieszczęścia
A tak z innej beczki, to troszkę już pojeździłem automatem i stwierdzam, że gdyby nie tiptronic to nie kupiłbym zwykłego AT do miasta.
robertdg - 24-06-2011, 12:40
Zdarza się, jakoś z tym musisz żyć, no bo chyba nie będziesz się trgnął na życie z powodu porysowanego zderzaka, przykro, żyje się dalej.
Owczar - 24-06-2011, 12:42
No przecież wiem Robert Tragedii nie ma, to tylko samochód, do tego stary
gigant87 - 24-06-2011, 21:10
Owczar napisał/a: | gdyby nie tiptronic to nie kupiłbym zwykłego AT do miasta |
Dlaczego?
Aurisem w trybie manualnym jeżdżę raczej w trasie, a nie w mieście. W mieście raczej tryb sportowy.
deejay - 24-06-2011, 22:09
Owczar napisał/a: | Zmodyfikowałem mnożnik uzyskując 1 w okolicach dłuższych czasów wtrysków, dzięki czemu mapa gazowa i paliwowa praktycznie w całym zakresie się pokryły. Wyszło wręcz idealnie. Ciśnienie na reduktorze 1.37. |
Moze cos z moim sie pobawimy na zlocie , tez mam Staga 300 plus
|
|
|