Nasze Miśki - Black DEVIL...
tomrom - 29-06-2011, 08:50
Ciekawie się zapowiada, potestuję sobie go dzisiaj. Ja teraz używam RaceChrono (na różne platformy łącznie z PC) http://www.racechrono.com/
KaWu - 29-06-2011, 09:18
Owczar napisał/a: | Wiem, że mapy zmieniają się dynamicznie ale chciałbym zebrać możliwie dużo punktów z mapy na pb żeby potem udać mnożnik tak by mapy średnie się pokryły. |
Nie wiem jak to robisz, znaczy jak dostrajasz swoja instalke.
Ale mi z reguły (przy sprawnym WN) wystarczy max 10km na obydwu paliwach i mam juz podglad mapek i ew. korekcja.
wilk88 - 29-06-2011, 09:23
A podaj nazwę programu mam nokie z symbianem więc pewnie by poszło
tomrom - 29-06-2011, 09:33
Owczar napisał/a: | Program na symbiana, tempes GTx. Oblicza czasy na podstawie danych GPS. Eliminuje błąd operatora i błąd licznika. |
A ten co ja podałem to RaceChrono i też jest na symbiana. Nawet w OviStore jest.
Owczar - 29-06-2011, 09:35
O race chrono nie słyszałem, ale kiedyś przetestuję Ja póki co zaprzestanę testów bo mi robi wir w zbiorniku
Owczar - 29-06-2011, 09:37
KaWu, jaki styl jazdy podczas zczytywania map? Gaz do dechy czy normalna jazda? Czy mieszany styl?
tomrom - 29-06-2011, 09:42
Heh... chętnie też bym porobił wiry w zbiorniku ale niestety nie ma czym (mam tylko 2l )
Programik (ten "mój") ma dużo możliwości. Sam ustalasz jakie testy chcesz robić 0-100, 60-120, czasy okrążeń itp.
A tak przy okazji gratuluję udanego przeszczepu serducha.
To kiedy kolejne stadium, czyli 6A13TT
Owczar - 29-06-2011, 09:47
W tempes Gtx też można ustawiać te zakresy i mierzyć np elastyczność.
Dziękuję Kolejnego etapu już nie będzie. Jeszcze poprawki blacharskie, kilka gadżetów i mam zamiar jeździć jakieś 3 latka Potem pomyślę
KaWu - 29-06-2011, 10:02
Owczar napisał/a: | Zmodyfikowałem mnożnik uzyskując 1 w okolicach dłuższych czasów wtrysków, dzięki czemu mapa gazowa i paliwowa praktycznie w całym zakresie się pokryły. Wyszło wręcz idealnie. Ciśnienie na reduktorze 1.37. |
A jaki masz mnoznik na czerwonych Hanach przy takim cisnieniu
Owczar - 29-06-2011, 10:07
Zaczyna się od 1,4, a kończy na 1 przy dłuższych czasach.
Ogólnie stwierdzam, że jednak lepsze byłyby zielone, bo mógłbym zejść z ciśnieniem. Dla ciśnienia 1,0 wtryski się zapętlały.
Auto na gazie pracuje rewelacyjnie, nie odczuwam spadku mocy, nie szarpie, nie trzęsie, ale to spalanie przy spokojnej jeździe według mnie ciut za wysokie. Ale tak jak pisałeś, ten mnożnik chyba jest za niski.
KaWu - 29-06-2011, 10:07
Owczar napisał/a: | Na PB wyszło 8,6, a na gazie 9,1, |
Bardzo ładne wyniki.
Owczar napisał/a: | wiarygodny pomiar spalania.
Około 15 litrów na setkę. Połowa po mieście, połowa w trasie, w tym mocne pałowanie podczas kalibracji gazu. Zatem wynik nie taki zły. |
Wiarygodny to by był jakbyś podał ile spaliło także Pb. Gdzie wiadomo, że przy kalibracji lpg nawet sporo idzie pb
Owczar - 29-06-2011, 10:48
KaWu, a co sądzisz o włączeniu ISA 2 z autoadaptacją? Bawiłeś się moze tym? Warto?
KaWu - 29-06-2011, 12:05
Owczar napisał/a: | KaWu, a co sądzisz o włączeniu ISA 2 z autoadaptacją? Bawiłeś się moze tym? Warto? |
Nie było mi dane tym się jeszcze bawić.
Jedynie czytałem że zależy od auta. Czasem ię sprawdza a czasem lepiej z tym nie jezdzic bo rozjerzdza mapy Pb .
Ja osobiscie bym wlczyl na twoim miejscu - na pewno w trakcie strojenia auta. Pozniej tez zostawilbym i zobaczyl czy ISA2 sie sprawdza w Galancie. Jezeli nie to mozna ja wylaczyc.
SPIDER-ek - 29-06-2011, 12:57
Owczar napisał/a: | Swap oficjalnie uznaję za zakończony.
(...)
Jeśli nikt mi nie zabierze kickdownu to spalanie może być ogromne |
Gratulacje, nie było mnie 2 tygodnie a Ty już operację skończyłeś i pacjent przeżył.
Też jestem uzależniony od kickdowna:)
p.s kiedy montujemy komputerki?
Owczar - 29-06-2011, 13:24
Ja może poeksperymentuję. Tak sobie myślę, że mnożnik w zależności od podciśnienia jest jest mało dokładny, bo jak wiadomo podciśnienie nie jest proporcjonalne tylko do obrotów.
Przeczytałem właśnie dokumentację Staga i wiem jaki popełniłem główny błąd. Podczas zbierania mapy PB cisnąłem go do oporu, a jest zalecana jazda na jednym biegu jednostajnie tak by sonda pracowała i korygowała mieszankę.
|
|
|