Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: mkm
26-01-2012, 13:45
[1G 90-94] pomoc przy zakupie G1!
Autor Wiadomość
leigimas
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2012, 21:27   [1G 90-94] pomoc przy zakupie G1!

witam
mam okazje kupić eclipse G1 2.0 dohc zagazowane za 3tys...
co o tym myślicie, mógłby mi ktoś przedstawić jakie spalanie jest w takim eclipsie, jakie drogie części, co najczęściej się sypie i na co zwracać uwage przy kupnie eclipse?
Z góry dzięki za pomoc!

Kct 
Mitsumaniak
02743/KMM

Auto: Colt CA0 4g93
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-01-2012, 22:46   

nie kupuj
za ta cene to bedzie parch, jak pytasz o spalanie to Cie nie stac, a sypie sie wszystko - to eclipse
tak obiektywnie, zadbane 1g kosztuje ~5tys i nie ma okazji w tym temacie

leigimas
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2012, 22:55   

kolegoKct, dlaczego mnie nie stać?

szeskey 
Forumowicz

Auto: Eclipse 1G 4G63
Wysłany: 23-01-2012, 23:10   

misiek pali w zalzności od pory dnia tygodnia ,mój np od poniedziałku do piątku,pali ok 10 spokojnego przemieszczania sie po miescie .Natomiast w sobotę wieczorem pali już 14 ...coprawda wtedy przemieszczam się dużo szybciej :) ale to dla tego żeby nie tracić weekendu :) bo w wakacje jadąc w trasę ,wypił średnio ok 7 na 100,bo mu sie nie spieszyło :)
co do sypania się hmmmm myślę że jak sie dba to szału nie ma ,to japoniec jest więc awaryjny nie jest jakoś strasznie.Pojawiają sie problemy z kompem i z "rudym" na blasze w niektórych miejscach,co mówie na swoim przykładzie.
Ceny części są rozsądne,wiadomo że jak chcesz jakiejś wysokiej klasy zamienniki , lub oryginały rodem z salonu mitsubishi to liczysz się z kosztami,ale jakościowo dobre zamienniki są przystępne finansowo dla przeciętnego zjadacza chleba
A co do KCT pastuch z ciebie że tak powiem

Tiamat 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander Turbo
Wysłany: 24-01-2012, 09:21   

leigimas napisał/a:
G1 2.0 dohc zagazowane za 3tys...
co o tym myślicie

myślę, że to będzie kupa. Pamiętaj, że jak kupisz parcha to będzie wór bez dna. Tak jak pisał Kct - egzemplarze bez niespodzianek/zadbane są sporo droższe, a tu jeszcze z gazem za 3....
ps. byc może jednak auto jest w bardzo dobrym stanie, ma zdrowy silnik, sprawne hamulce, piasty z łożyskami, wymieniony rozrząd, świece, kable, krokowca, szczelny dolot i uszczelkę pod pokrywą zaworów, działającą antenę elektryczną i klimę, do tego nie jest wypadkowe i ma prawidłowo wyregulowaną instalację gazową nowszej generacjia, a właściciel ma gest i chce za nie 3 tysie :D

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Wysłany: 24-01-2012, 09:36   

Co się może popsuć w 20-to letnim eclipse? Wszystko! Ceny części może nie zabijają ale w porównaniu do np. opla z podobnych lat są 2-3x droższe. Najważniejsze to, aby stan silnika i skrzyni był dobry bo to najkosztowniejsze usterki. O najczęstszych awariach było tu już kilka tematów, poszukaj w starszych tematach bo szkoda pisać kolejny raz to samo. Co do spalania to zależy gdzie mieszkasz (duże miasto/wioska) i jakie odcinki pokonujesz. Jak mieszkałem pod warszawą i robiłem dziennie 70-100km to mieściłem się ze średnim spalaniem w 10-11l w korkach po mieście. Teraz mieszkam w środku miasta, mam do pracy 4km. Dziennie robię 10-20km i spalanie na krótkich odcinkach w zimie wychodzi w granicach 12-14l. W trasie trudno jest przekroczyć 10l, da się zejść do 8. Na gazie pewnie trzeba do tego doliczyć z 1-2l.

W każdym razie kupowanie ecli za 3tyś i do tego jeszcze z gazem to nie jest najlepszy pomysł. Zresztą jak się nie ma sporo kasy to nawet kupienie egzemplarza za 8 tyś nie jest dobrym pomysłem. Auto jest dość delikatne i wymaga bardzo dobrego serwisu, na dobrych częściach. Jak się na nim oszczędzi zemści się okrutnie :wink:

leigimas
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2012, 20:47   

dzięki Panowie. jutro ma kupiec przyjechać po mojego Lancera i mam nadzieje że kupi tą szlifierkę ;)
Co do eclipse to mam do niego 130km wiec jest kawałek, posiada to starszy Pan i twierdzi że jest w dobrym stanie, klima działa nabita, zero rdzy ponoć świeżo wymieniony rozrząd a sprzedaje bo jest jako 3 samochód w domu. Sprzedam Lancerka to od razu wsiadam w auto i jadę oglądać to eclipse, dam znać co to za egzemplarz! ;)

Kct 
Mitsumaniak
02743/KMM

Auto: Colt CA0 4g93
Wysłany: 25-01-2012, 16:16   

leigimas, po prostu spalanie to tylko niewielki koszt tego auta, ja jak najbardziej Ci nie odradzam, tylko staram sie pokazac jak to realnie wyglada, bo po przesiadce z Twojego auta jak nie wiesz ile kosztuje utrzymanie Eclipse moze to byc szok
Zadbany Eclipse jest najwierniejszym przyjacielem i takiego polecam szukac jesli potem nie chcesz na niego psioczyc
Staram sie nie wrozyc po cenie, tylko w cuda nie wierze, ale moze takowy to jest :)

rooco 
Nowy Forumowicz

Auto: MITSUBISHI ECLIPSE G1 2.0
Wysłany: 25-01-2012, 19:31   

Nie czaje tylko jednego jak mozna zagazowac ecli to rozboj w bialy dzien :evil: ,jesli chodzi o mnie to auto ktore ma 20 lat i wstawiony gas to tylko czekac az sie motor rosypie nie ma cudow chyba ze 10 lat stalo w garazu :roll:

leigimas
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2012, 21:52   

kolego rooco, to chyba ceny paliw są inne niż w całej polsce albo kryzys jeszce Cie nie dopadl...

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Wysłany: 26-01-2012, 09:33   

W takim razie jeśli nie stać Cię na tankowanie ecli benzyną to zakładając, że na gazie oszczędzisz 40% i tylko tyle będziesz chciał przeznaczyć na pozostałą eksploatację to niestety nie wyrobisz finansowo. Nawet w zadbany egzemplarz trzeba wsadzić kilka tysięcy rocznie w utrzymanie go w dobrej kondycji i nie chodzi mi o cenę paliwa...

Vein 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.5 12V 1991
Wysłany: 26-01-2012, 11:23   

viader napisał/a:
W takim razie jeśli nie stać Cię na tankowanie ecli benzyną

Może stać go na tankowanie benzyną, tylko po co wyrzucać 40% kasy na coś, co nie jest potrzebne do szczęścia a można tą kasę wydać na bardziej potrzebne rzeczy?

rooco 
Nowy Forumowicz

Auto: MITSUBISHI ECLIPSE G1 2.0
Wysłany: 26-01-2012, 12:10   

Wszystko ladnie pieknie ale poco komu w sportkowym autku gas to troche przeczy z przeznaczeniem tego autka :p to ma jezdzic a nie smierdziec gazem i dlawic sie jak sie przycisnie po prostu mi osobiscie szkoda wszystkich ecli zagazowanych bo te autka sa zbyt fajne zeby dostawac pomyje do jedzonka ,ale wiadomo ceny paliw to masakra :roll:

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 26-01-2012, 13:45   

Kolega już miał auto w stylu jdm, felgi w chromie, teraz Ecli do kupienia niestety wszystko tylko wirtualnie. Temat zamykam.
Wszystko o co pytasz leigimas jest na Forum.
Wystarczy trochę chęci.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi