Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie ma prądu w cewce. Mitsubishi Galant 96 r. 2L V6
Autor Wiadomość
magumil 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.0 V6 24v
Wysłany: 26-01-2012, 15:35   Nie ma prądu w cewce. Mitsubishi Galant 96 r. 2L V6

Witam . Mam problem z moim galantem.. Podczas jazdy na gazie auto straciło moc i gwałtownie spadły obroty . Po przejściu na benzynę zapalił się check engine. Po sprawdzeniu cewek okazało się, że z jednej nie wychodzi prąd natomiast do niej dochodzi. Cewki zostały sprawdzone i są dobre, a mimo to jedna nie działa. Jeśli ktoś miał podobny problem, bardzo proszę o jakieś info w tym temacie. Będę wdzięczna za jakiekolwiek podpowiedzi.

Zrozpaczona Monika.

Frost 
Mitsumaniak
Moderator E88A

Auto: Galant E88A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-01-2012, 10:52   

Padł pewnie moduł zapłonu, na forum są na jego temat wszystkie informacje :)

Patrz tematy pokrewne jak brak iskry, nie pali na wszystkich garach itp. Modół mieści sie po lewej stronie pierwszej głowicy, od przodu,

np.
http://forum.mitsumaniaki...du%B3+zap%B3onu

a tu widok na niego z jakiejsć aukcji
http://moto.allegro.pl/mo...2074347374.html

magumil 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.0 V6 24v
Wysłany: 28-01-2012, 11:00   

Zgadza się. To jest najprawdopodobniej moduł. Mam nadzieję, że go szybko dostanę.
Wielki dzięki!!!

Tak jak mówiłeś, padnięty był moduł.
Kupiłem nowy i wszystko wróciło do normy. Nie jestem pewna czy mi "spece", u których stało auto nie namieszali w świecach i przewodach WN. Al teraz przynajmniej wiem, że muszę też i świece razem z przewodami wymienić.

Raz jeszcze wielkie dzięki!!!

Odpowiedz do tematu