|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Galant 2,5V6 SE, 1999, sedan, Rawicz prośba o op |
Autor |
Wiadomość |
Vtec88
Mitsumaniak 02828/KMM

Auto: Galant EA5A
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-01-2012, 11:12 [EAx 97-04] Galant 2,5V6 SE, 1999, sedan, Rawicz prośba o op
|
|
|
link ---> http://moto.allegro.pl/pi...2091215361.html
kod: " MITSUBISHI GALANT SPORT EDITION
2.5V6 GAZ SEKWNCJA "
PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST
UŻYWANY ALE W BARDZO DOBRYM STANIE
MITSUBISHI GALANT SPORT EDITION 2.5V6 GAZ SEKWNCJA
OPIS TECHNICZNY
-Mitsubishi galant sport edition 2.5 V6 GAZ SEKWENCJA
-Rok prod 1999 po lifcie zegary HIGH CONTRAST
-Pierwsza rej.06.2000,auto sprowadzilem 05.2010 sam i dla siebie po dlugich poszukiwaniach udalo sie trafic w taki egzemplarz,ktory jest najbardziej poszukiwany dobrze wyposazony no i chyba najladniejszy.
Jest to wersja sport edition czyli seryjne obnizone zawieszenie eibach wraz z ksiazką,dodatkowe ospojlerowanie tez seryjne przedni i tylny zderzak oraz nakladki na progi,no i 17 calowe felgi
-Silnik 2.5V6 chyba jedyny madry w tym samochodzie dołozona przeze mnie instalacja gazowa sekwencja zalozona z jajami:wlew gazu ukryty we wlewie paliwa,ukryte wtryskiwacze pod oslona silnika,reduktor zamontowany u dolu silnika takze NIC NIE WIDAC.
-W samochodzie powymienialem drazki kier.wachacze z prawej strony,tylne tarcze wraz z calym ukladem hamulca recznego,wymieniony olej CASTROL MAGNATEC 10/W40 wszystkie plyny,zalozony tylny wydech firmy MONTII(brzmienia nie da sie opisac),wymienione sprzeglo(stare czesci posiadam do wgladu) akumulator ma miesiac jest nowy na gwarancji.
AUTO W STANIE BARDZO DOBRYM,NIC NIE PUKA ZAWIESZENIE W STANIE BARDZO DOBRYM,SRODEK CZYSTY I ZADBANY BEZ PRZETARC I INNYCH SKAZ,NIE JESTEM HANDLARZEM TYLKO OSOBA PRYWATNA AUTO POSIADAM OD POLTORA ROKU.
UWAGA!!! WYRAŻAM ZGODĘ NA JAKĄKOLWIEK WIYZTĘ W SERWISIE LUB NA STACJI DIAGNOSTYCZNEJ ALBO BLACHARZA, MECHANIKA CZY LAKIERNIKA. |
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 01-02-2012, 11:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2012, 11:32
|
|
|
przebieg moim zdaniem za mały troszkę (jakieś 50 tyś mu brakuje) no ale takie czasy że kupujący nie spojrzałby na inny ale to kwestia obadania papierów jeżeli ma coś na potwierdzenie, do tego przez 15 miesięcy zrobił 4 tysiące kilometrów a gaz to założony żeby się nie zwrócił taki gratis dla nowego użytkownika nadkola już zrobione, albo musiały być ładnie zakonserwowane, to samo przednie kielichy, o dziwo pordzewiałe zawiasy maski. |
|
|
|
 |
Remik
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5V6, '99, SE
|
Wysłany: 31-01-2012, 14:20
|
|
|
Na pierwszy rzut oka bardzo przyzwoicie wygląda. To co ze zdjęć rzuciło mi się w oczy:
- Prawe tylne nadkole 'nieforemne' tzn. albo już była wstawiana reperaturka (lub cała ćwiartka) albo koło jest przesunięte do tyłu.
- Niżej stoi z prawej strony, to może być jednak wynikiem nierównej nawierzchni albo potwierdzeniem tego, że z prawej strony z tyłu coś było grzebane.
- Kierownica trochę wytarta ale w niezłym stanie, bywają gorsze. Skórzane pokrycie drążka zmiany biegów też wygląda nieźle.
- Komora silnika albo wyjątkowo zadbana albo malowana. Myta na pewno.
- Prawy tylni reflektor brudniejszy od środka, może pęknięty?
- Z prawej strony brakuje dekielków od felg. Z lewej są.
Tak jak pisałem na początku prezentuje się bardzo ładnie. Ale to nie są najważniejsze elementy tego auta. 'Wyglądem' się nie jeździ. Niektóre z wymienionych przeze mnie spraw to drobne sprawy nie mające wpływu na właściwości jezdne. Więcej na pewno zobaczysz podczas oględzin.
Powodzenia. Pozdrawiam. |
_________________ Mitsubishi Galant '99, 2.5, SE, V6
Mitsubishi Colt CAO '92, 1.3 (małżonki)
"Kto pyta jest głupcem przez 5 minut, kto nie pyta pozostaje nim przez całe życie" |
|
|
|
 |
bbandi
Forumowicz

Auto: Galant SE 2.5V6 98
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Paź 2011 Posty: 603 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 31-01-2012, 15:17
|
|
|
Gałka wygląda na wytartą i to dosyć, numerki biegów na niej mogły zostać "nagniecione" np czymś ostrym żeby sprawiać wrażenie nie zużytych.
Zużycie kierownicy najbardziej widać na bocznych krawędziach a tutaj jest widok z przodu więc nie wiadomo.
Nadkola przednie "pourywane" ale to nie z winy jakiejś stłuczki tylko opon (często występuje).
Ogólnie ładnie wygląda, jechać zobaczyć:). |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 31-01-2012, 20:43
|
|
|
IMHO warty obejrzenia. Wygląd przyzwoicie. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
seczuańska gęś
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 98 sedan 2.0
|
Wysłany: 31-01-2012, 21:32
|
|
|
Przyjrzał bym się tej prawej stronie, więcej jest zdjęć lewej strony, trochę dużo tych nowych rzeczy i dlaczego sprzedaje taki fajny egzemplarz w którym sobie wszystko porobił ? Pojechać można z kimś kumatym i ogarnąć temat, sprzedawca nie widzi problemu w wizycie w warsztacie.
Kiedyś byłem z kolegą też zobaczyć takiego ładnie wyglądającego z zewnątrz, ale już w odległości 1 metra miernik lakiery zaczął wariować , a jak zajrzeliśmy pod auto to skończyliśmy oględziny i oddaliliśmy się w odgłosach ładnie stukającego silnika. |
_________________ ...festina lente... |
|
|
|
 |
pompec
Mitsumaniak misiu-maniak

Auto: EA5W Avance'02 tiptronic
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 698 Skąd: Warszawa [WF]
|
Wysłany: 31-01-2012, 21:59
|
|
|
lewy przedni reflektor zaparowany... |
_________________ Najlepsze miejsce na namiot jest zawsze trochę dalej...
 |
|
|
|
 |
bbandi
Forumowicz

Auto: Galant SE 2.5V6 98
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Paź 2011 Posty: 603 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 31-01-2012, 22:02
|
|
|
Cudów też nie ma co szukać, oglądałem dzisiaj galanty na mobile.de i tam zadbane sztuki chodzą 25-30tys. |
|
|
|
 |
pompec
Mitsumaniak misiu-maniak

Auto: EA5W Avance'02 tiptronic
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 698 Skąd: Warszawa [WF]
|
Wysłany: 31-01-2012, 22:10
|
|
|
bbandi napisał/a: | Cudów też nie ma co szukać, oglądałem dzisiaj galanty na mobile.de i tam zadbane sztuki chodzą 25-30tys. |
cudów nikt nie szuka... piszemy jak jest i na co zwrócić uwagę... moim zdaniem Twoja uwaga jest niemerytoryczna... |
_________________ Najlepsze miejsce na namiot jest zawsze trochę dalej...
 |
|
|
|
 |
motke
Mitsumaniak
Auto: EA5W
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Gru 2008 Posty: 430 Skąd: Radom
|
Wysłany: 31-01-2012, 23:45