[EAx 97-04] Używane- Galant 96-03 - artykuł z Motoru |
Autor |
Wiadomość |
Amator Galanta [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2006, 18:24
|
|
|
w temacie innych artykułów i porównań to w Giełdzie Samochodowej czytałem kiedyś artykuły o Galancie
oto linki 1 i 2 |
|
|
|
 |
Giant [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2006, 20:55
|
|
|
Robson86,
Masz racje w Japonii byla taka wersja 2.5 V6 TWIN TURBO 280KM 4WD.
Wlasnie taka ogladam na aukcji,poprostu cudo! A do tego w kombi i przebiegu tylko 89tys.Prosto z Japonii
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2006, 00:11
|
|
|
Amator Galanta napisał/a: | w temacie innych artykułów i porównań to w Giełdzie Samochodowej czytałem kiedyś artykuły o Galancie
oto linki 1 i 2 |
Hyh widac wszedzie takie durnoty wypisuja 4 poduchy i klima w standardzie Panie, takie rzeczy to tylko w erze... ale dzisiejszych aut... i to nie wszystkich
Giant napisał/a: | Wlasnie taka ogladam na aukcji,poprostu cudo! | Zapodaj prosze linka jak mozesz. |
|
|
|
 |
Giant [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2006, 00:54
|
|
|
Simones napisał/a: | Zapodaj prosze linka jak mozesz. |
Prosze bardzo
http://cgi.ebay.co.uk/MIT...1QQcmdZViewItem
Jak Wam sie podoba ta bryka? Dla mnie poprostu super,ciekawy jestem czy mozna by zrobic przekladke kierownicy i ile by to w Polsce kosztowalo. |
|
|
|
 |
McDoune
Mitsumaniak Czarny Mesjasz :)

Auto: RL1, EA5W; GC8 GT; V70T5
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lut 2006 Posty: 2921 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 20-12-2006, 01:03
|
|
|
zajefajny...
przekładkę pewnie da się zrobic, z tego co kiedyś słyszałem to jest to koszt ok 6000 . Ale z drugiej strony nigdy tego ani ja ani nikt z moich znajomyc nie robił więc nie wiem czy nie dochodzą jakieś ukryte koszty po prostu gdzieś znalazłem taką kwotę.
ogólnie:
£3245 * 5.67 = 18 399.15 + koszt przekładki
czyli za ok 25 tysiów można mieć supeeeeeeeeeeeeeeer brykę. Już dodałem tego sprzedawcę do ulubionych, teraz zbieram 10 pozytywów i przenoszę się do UK |
|
|
|
 |
Giant [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2006, 01:42
|
|
|
McDoune napisał/a: | zajefajny... |
Popieram!!
Poprostu odlot!! Ja bym go kupil z mila checia nawet teraz,ale musialbym go sciagnac do Polski,zaplacic akcyze + inne oplaty oraz przekladka to wyjdzie napewno duzo wiecej niz 25tys. W UK raczej ciezko byloby mi utrzymac taka fure,poprostu ubezpieczenie by mnie zabilo az sie boje pomyslec ile by kosztowalo za 280KM pod maska i do tego 4WD .Cztery lata temu kupilem na aukcji Rovera 2.0 turbo,
zaplacilem za niego 250 funtow samochod byl z 94r.Nie mialem zadnej znizki i dowalili mi 2900 funtow za rok ubezpieczenia!!! Podziekowalem im i samochod sprzedalem za kilka dni znajomemu
Dzis chyba spac nie pojde przez tego Galanta!! w Polsce go przerobic,ubezpieczyc i szalec po UK
Jak jest z komfortem w galancie? Duzo miejsca z przodu? mam prawie 2 metry wzrostu dlatego potrzebuje duzo miejsca |
|
|
|
 |
McDoune

|
Wysłany: 20-12-2006, 01:46
|
|
|
z tego co wime to grudzień miał być optymalnym miesiącem na sprowadzanie samochodów. Akcyzy mieli już nie ściągać (rozporządzenie Unii o jej niezgodności z przepisami o handlu wewnątrz tejże), a nie wszedł jeszcze w życiepodatek ekologiczny . Może warto się dowiedzieć o szczegły |
|
|
|
 |
Giant [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2006, 01:58
|
|
|
McDoune myslisz ze to jest dobra cena za takie auto i z tego rocznika?
Ja nie znam Polskich cen i nie mam pojecia ile trzeba by zaplacic za taka fure.
Szkoda ze nie mozna go sprowadzic bezposrednio do Polski,mozna by cos zaoszczedzic.Ja nie mam pojecia jaka jest teraz akcyza i jak jest ze sprowadzaniem aut z zagranicy.Jezeli mozesz to dowiedz sie o szczegoly.Ja chyba jestem ebayoholikiem juz kilka razy trafilem na rozne firmy ktore sciagaja auta z Japonii.Czasami mozna by fajna bryke wychaczyc dla kogos w Polsce.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
McDoune

|
Wysłany: 20-12-2006, 02:12
|
|
|
przede wszystkim takiej wersji w Polsce nie dostaniesz
co oczywiście ma również wady w postaci nikłej dostępości części , ale wiadomo Miśki się nie psują
Generalnie u nas "zwykłe" Gale z tego roczniką chodza od 15 do 25k PLN
patrz chociażby tu na allegro
Generalnie to chyba jest już auto które się kupuję sercem a nie rozume, prawdziwa VR-4 Mało kto się może takim autem pochwalić.
A ja myślę że jeżeli uważasz że Cię stać na utrzymanie takiej fury(i chcesz to robić) to to na prawdę może być super auto, a jeżeli przede wszystkim chcesz się konfortowo i ekonomicznie poruszać to zostaje 2.0 lub przy odrobinie fantazji V6 2,5.
Ale jak byś go kupił to musisz obiecać że kiedyś podjedziesz nim do Warszawy i po koleji przewieziesz wszystkich chętnych klubowiczów |
|
|
|
 |
Giant [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2006, 02:15
|
|
|
Znalazlem nastepny!!! Jest juz w UK,facet nie podal ile ma przejechane ale pisze ze duzo Podal do siebie numer telefonu,zadzwonie rano i sie zapytam o przebieg i ilu mial wlascicieli.
Jest jeszcze jedno co podoba mi sie najbardziej......ten POTWOR ma... od 0-100Km...tylko 5.9sekundy!!!!!! :mrgreen:Nie podal tylko ile pali....ale mnie sie wydaje ze... ile mu wlejesz tyle spali!! i wlasnie o to chodzi |
|
|
|
 |
McDoune

|
Wysłany: 20-12-2006, 02:17
|
|
|
Giant napisał/a: | Znalazlem nastepny!!! Jest juz w UK,facet nie podal ile ma przejechane ale pisze ze duzo Podal do siebie numer telefonu,zadzwonie rano i sie zapytam o przebieg i ilu mial wlascicieli.
Jest jeszcze jedno co podoba mi sie najbardziej......ten POTWOR ma... od 0-100Km...tylko 5.9sekundy!!!!!! :mrgreen:Nie podal tylko ile pali....ale mnie sie wydaje ze... ile mu wlejesz tyle spali!! i wlasnie o to chodzi |
uuuj stary, widzę że Ciebie to już chyba nic nie powstrzyma....
powodzenia w takim razie. trafnego wyboru i duuuuużej frajdy później z jazdy |
|
|
|
 |
Giant [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2006, 02:21
|
|
|
Myslisz ze bedzie sie nadawac zeby zapakkowac zone+2 dzieci i jezdzic komfortowo?
Jezeli bym kupil takiego potworka to napewno jakbym przyjechal do Polski to troszke bysmy sie nim powozili z Mitsumaniakami |
|
|
|
 |
McDoune

|
Wysłany: 20-12-2006, 03:54
|
|
|
Giant napisał/a: |
Jezeli bym kupil takiego potworka to napewno jakbym przyjechal do Polski to troszke bysmy sie nim powozili z Mitsumaniakami |
skoro tak...
Giant napisał/a: | Myslisz ze bedzie sie nadawac zeby zapakkowac zone+2 dzieci i jezdzic komfortowo? |
... to jestem pewien że się nadaje
Może najprościej zabrać żonę i dzieci do jakiegoś komisu i się przymierzyc do jakiegoś Gala kombi. Ja się z żoną, jednym dzieckiem i owczarkiem niemieckim do Lancera mieszcze, więc myślę że Gal tym bardziej byłby ok, ale każdy ma inne potrzeby |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2006, 04:32
|
|
|
Gdzies ostatnio wlasnie pisalismy, ze najwieksza wada Gala jest miejsce z tylu. Tzn. tak ja mam 194cm wzrostu i z przodu jest elegancko, ale z tylu to juz na dluzsza wyprawe bym sie nie wybral, no chyba ze przedemna siedzialby ktos do 160cm i by sie podsunal. Generalnie nawet w klasycznej rodzinie 2+2 tato raczej z tylu nie siedzi nigdy, wiec o to nie musisz sie martwic. Cena (jesli jego stan techn. jest dobry) to jest wypasiona. Dla przykladu powiem Ci ze ja za swojego sedana dalem 17tys PLN + oplaty (z niemiec), ale wolalem miec pewnosc, ze jest w bdb stanie i taki jaki chcialem (a to kosztuje). Takze jesli myslisz powaznie o tym to chyba warto by go sprawdzic.
P.S. Jakby co to ja sie na przejazdzke tez pisze i mam pierwszenstwo bo jeszcze nigdy nie jechalem niczym co ma powyzej 200KM |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 70 razy Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 2581 Skąd: POznań
|
Wysłany: 20-12-2006, 09:18 [EAx 97-04]
|
|
|
McDoune napisał/a: | przekładkę pewnie da się zrobic, z tego co kiedyś słyszałem to jest to koszt ok 6000 | może tyle wynieść, jednak konieczny bedzie dawca do takiej przeróbki
W VR-4 jest inna podłoga i bez spawania to raczej się nie obejdzie
Najlepiej ściągnać z niemiec galanta do 500-600euro (lub sam przód), zastosować grodź od wersji europejskiej
pozdro |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
Ostatnio zmieniony przez roch_27 22-09-2008, 15:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|