Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
szukam sprzetu i fachowca do gala
Autor Wiadomość
Simones
[Usunięty]

Wysłany: 10-07-2006, 00:01   

Glownie slucham house, hip-hop, techno, trance i popularnych kawalkow, inne rzeczy do samochodu mi nie podchodza. Na dzwiek jaki mam na swoim sprzecie domowym (Unitra WS442 + Bolero 200) w aucie nie moge liczyc w tej kwocie, ale moge powiedziec tak, w Probe mialem Panasonica CQ-DFX572N + 4-o drozne Magnaty Classic 204 w polce + jakies slabe 2-u drozne w drzwiach. Zadnej zabudowy, tylko grubsze kable do tych Magnatow. Wystarczyloby odrobine lepiej (ciut glebszy i glosniejszy bas) niz to co mialem w Probe i bede w zupelnosci zadowolony. Dlatego mysle, ze lepsze radyjko (to co podawales w przykladzie zdaje sie podwyzszalo napiecie i stad mialo te niby 60W - ale mialo czy nie, mysle ze zagraloby duzo lepiej niz moj Panasonic) i odpowiednie glosniki w odpowiednim miejscu czy cus - tego wlasnie nie wiem jak najlepiej bylobby wykorzystac - podniosloby moze nie duzo, ale dla mie w zupelnosci wystarczajaco efekt. To ma przyjemnie zagluszyc "pierdniecie" w aucie :lol: , a nie cale osiedle. Generalnie chcialbym osiagnac najglebszy i najmocniejszy bas JAKI SIE DA na odpowiednich: tylko radiu i glosnikach; pomijajac mimo wszystko piece, tuby i inne balasty, a wiec ktore radio da najglebszy i najmocniejszy bas, i ktore glosniki najlepiej sie w tym sprawdza i w pelni wykorzystaja, co zrobic (jesli mozna) aby to wspomoc (umiejscowienie, pudlo, nie wiem) i nie wpinac wzmacholi i innego ciezkiego sprzetu.
Aha i chcialbym, zebys sie rowniez wypowiedzial na temat tego radia Boshmanna, tylko to ze to nie to samo co Alpine i inne tym podobne, to wiem sam :D
THX

Serek 
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-07-2006, 18:29   

Sam jestem ciekaw co kolega nippo zaproponuje w tej materii. :idea:

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 13-07-2006, 11:23   

Chyba zameczylismy chlopa, zalamal sie i wyjechal na urlop :lol: :mrgreen:

[ Dodano: 17-07-2006, 09:13 ]
No i stalo sie, pomoglem sobie sam (przynajmniej narazie w kwestii samego radia) i zprezentowalem mojemu Misiowi Clariona DXZ558RMPTB + BLUETOOTH BLT433. Ciekawe co sadzicie o tym wyborze i jak teraz od strony wyonawczej - glosnikow wykorzystac je jak najlepiej :?: Jak narazie ogolne inwestycje w Gala wyniosly ok. 1000PLN, jak juz zamontuje wszystko, to uaktualnie galerie :roll:

[ Dodano: 01-08-2006, 10:34 ]
Czy moze mi ktos doradzic chociaz jakie syczki kupic, albo jakich nie kupic ???

(pewnie nie, bo nikt sie nawet o tym pytaniu nie dowie)

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-12-2006, 17:03   

Odświerzę temat bo podobny problem dopał i mnie, Simones jak Twoje wrażenia?

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 20-12-2006, 00:21   

Wrazenia? Jesli chcesz sensowny bas to napewno nie z 20cm w polce i to jeszcze z glosnika przeznaczonego do skrzyni (nie Free Air) choc pewnie i ten drugi tez nie bylby jakas rewelacja. Niestety ludzie co maja pojecie na ten temat maja racje, jesli lubisz masaz pleckow za pomoca fal dzwiekowych to tylko skrzynia i tez napewno nie aktywna czy cos w tym stylu. Generalnie sama skrzynie mozna trafic nawet za 300 juz naprawde sympatyczna, do tego wzmak jakies 330 i wtedy to juz mozna podenerwowac sasiadow pod oknem faktycznie. Najgorsze jednak (przynjamniej dla mnie) jest to, ze trzeba sobie zagracic kufer :evil: Szkoda...

Trociniarz
[Usunięty]

Wysłany: 20-12-2006, 01:32   

Simones napisał/a:
jesli lubisz masaz pleckow za pomoca fal dzwiekowych to tylko skrzynia

Zawsze tak było i zawsze tak będzie....chyba, że tak jak mówiłem Simonesowi, jeśli ktoś przeklina skrzynkę w bagażniku, zawsze jest opcja wykonania paneli drzwiowych i wtedy można zaszaleć 2 x 16,5cm w drzwiach....i bas podwiewać będzie nogawki w spodniach przy odpowiednich głośnikach i wzmacniaczu. Nie zmienia to jednak faktu, że subwoofer to subwoofer, to musi być kawałek skrzynki, który zajmie miejsce w bagażniku, ale uzupełni scenę muzyczną o te porządane niskie tony. Skrzynek jest jednak wiele, jest wiele możliwości zabudowy głośnika niskotonowego, jakości tego głośnika i podania mu odpowiedniej jakości mocy....temat rzeka:) ale jaki wspaniały do dyskusji :)

pozdr,
Kuba

Odpowiedz do tematu