|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dziwne zachowanie kontrolki oleju na mrozie |
Autor |
Wiadomość |
gontek
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi space runner
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-02-2012, 23:35 Dziwne zachowanie kontrolki oleju na mrozie
|
|
|
Witam wszystkich miałem dziś problem z układem smarowania ,autko stało 2 dni na mrozie po odpaleniu silnik pracował na ssaniu i wszystko było okej ale z chwilą dodania gazu zapalała się kontrolka oleju więc gasiłem motor i uruchamiałem od nowa próbowałem dodać gazu i znów zaświecała więc zrezygnowałem z dodawania gazu rozgrzałem motor dodałem gazu i wszystko wróciło do normy , czy ktoś może mi powiedzieć czym to mogło być spowodowane , olej mobil 10 w 40 silnik 2l. 4g 63 . dziękuje pozdrawiam |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 04-02-2012, 08:52
|
|
|
Ja bym wymienił olej na coś 5w z niższą temperaturą płynięcia. Kiedyś podobny problem miałem na Castrolu 10w40 a na takim Mobilu ojciec jeździ od 2000r. i nigdy takich problemów nie miał. |
|
|
|
 |
|
|