Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAx 97-04] Avance 2,5V6, 2002r, srebrny, kombi, Łódź
Autor Wiadomość
Rudy 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.6 '04
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-02-2012, 23:52   [EAx 97-04] Avance 2,5V6, 2002r, srebrny, kombi, Łódź

http://moto.allegro.pl/ga...2086551250.html

Cytat:
GALANT+LPG ZAMIANA
Cena Kup Teraz
21 000 zł

Rok produkcji: 2002
Pojemność silnika (cm3): 2500
Moc silnika (KM): 163
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Srebrny
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie

Wyposażenie ABS, Autoalarm, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Elektryczne szyby, Radio+CD, Tempomat, Reflektory ksenonowe, Lakier metallic, Alufelgi, Elektryczne lusterka, Immobilizer, Komputer pokładowy, Kontrola trakcji,
Informacje dodatkowe Serwisowany w ASO, Zarejestrowany w Polsce,

witam do sprzedania galant z IX 2002 roku sprowadzony z szwajcarji kupiony w servisie od pierwszego własciciela potwierdzone ksążką serwisową przebieg auto posiadam 2 lata założona instalacja gazowa sekwencja auto spisuje sie bardzo dobrze wymieniony rozrząd kompletny oleje filtry i płyny na bieżąco ostatnio wymieniłem świece NGK PLATINIUM kopółkę i palec rozdzielacza. posiada orginalne felgi 17 cali dedykowane do tego modelu teraz na zimówkach sprzedaje bo chce zmienić na większy możliwa zamiana na terenówke typu grand cheeroke mitubishi pajero sport mozliwa dopłata z mojej strony lub motocykl nie mniejn niż 750 pojemnosci Typu GSXR ZX10 po2005r rozwaze różne propozycje galant dojnwestowany nie sprzedaje jakiegos strópa poskładanego z 3 wczesniej jezdziłem trzema innymi galantami także znam te auta polecam wrazie pytań prosze o telefon 696-072-453 z powodu pracy nie zabardzo mam czas czytac i odpisywa

Koledzy po dwuletniej przygodzie z VectraB V6 wracam do pomysłu zakupu galanta, oceńcie czy ten egzemplarz jest czegoś wart :)
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 12-02-2012, 13:21, w całości zmieniany 1 raz  

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 09-02-2012, 22:37   

Wygląda okazale.
Jest jednak kilka drobiazgów.
Brakuje dopisku Bezwypadkowy - może to tylko szczegół.
Na tylnej klapie, pod prawą lampą widać chyba rdzę.
Cytat:
Reflektory ksenonowe

Niestety nie ma.
Także kompa pokładowego. Chyba, że dołożył uniwersalny.

Daleko nie masz. Warto zobaczyć na żywo.
Cena spora ale może warty jest tyle.

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 09-02-2012, 22:44   

W aukcji nie podano przebiegu auta. Tylko się nim nie przeraź :P

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

Rudy 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-02-2012, 23:16   

Dziś byłem i pobieżnie obejrzałem. Przebieg 200kkm, jest pełna książka serwisowa ze Szwajcarii. Nie miałem miernika lakieru więc pomiaru nie było:(

Właścicielem samochodu jest mechanik, był robiony rozrząd, hamulce, zawias (jest -20mm). Generalnie samochodzik prezentuje się naprawdę spoko, tylne błotniki są prawie idealne. Instalacja gazowa jest KME.

To co mi się nie spodobało to:
- dołożony ksenon (można zawsze wywalić),
- stan płynu w zbiorniczku poniżej minimum,
- olej półsyntetyk ( w sumie nie wiem czy to źle, ale moja Vka w Oplu przy przebiegu 230kkm jeździła na pełnym syntetyku i go nie pobierała, a tu przez 8000km wzieło "połowę" bagnetu),
- wgniecenia na dachu (między relingami a drzwiami) m.in. po obu stronach za drzwiami kierowcy (może gradobicie)
- poduszka pasażera wyglądała jak by coś przy niej było robione, pomiędzy deską a osłoną poduszki w "dziurze" była nierówno położona "uszczelka" czy co to tam w środku jest.

Dwa ostatnie punkty mogły by świadczyć o konkretnym dzownie. Aczkolwiek tak jak mówiłem nie skupiałem się jakoś bardzo na oględzinach, pod samochód nie zaglądałem (właściciel proponował taki zabieg). Byłem po prostu w okolicy i zajechałem z ciekawości :)

Wg. mnie samochód warty uwagi, tylko trzeba go dokładnie przetrzepać :)

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 10-02-2012, 00:48   

nie twierdzę że to dokładnie to auto, ale swego czasu było na jakiejś aukcji też srebrne kombi, z podobnymi naklejkami z boku auta, i miał do roboty zderzak przód + chyba błotnik ale raczej jakaś drobna stłuczka była w tamtym, tutaj właściciel coś się chwalił że może było coś dłubane ?

Rudy napisał/a:
zawias (jest -20mm).

jeżeli przycięte zwykłe sprężyny to bardzo niedobrze, nie kojarzę dedykowanych sprężyn obniżających do gala w tym zakresie...

Rudy 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-02-2012, 07:16   

No właśnie ja też nie kojarzę, ale właściciel mówi że są to "czerwone" sprężyny.

Właściciel nic nie mówił że była po dzwonie.

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 10-02-2012, 11:39   

Rudy napisał/a:
Właściciel nic nie mówił że była po dzwonie.

ja nie twierdze że był po dzwonie, sugeruję tylko że podobna sztuka jakiś czas temu miała połamany przedni zderzak i chyba lekko puknięty błotnik pamiętam że to uszkodzenie było chyba na narożniku zderzaka - ale raczej nic groźnego.

a tak w ogóle to skoro byłeś oglądałeś i się podobał to dlaczego nie kupiłeś ?

Rudy 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-02-2012, 17:22   

Ponieważ byłem przejazdem, akurat byłem w delegacji w Łodzi. To jedno, a drugie że mam odłożone pieniądze na sporo nowszy samochód i się zastanawiam co zrobić czy kupić Galanta(którego zawsze chciałem mieć) czy jednak jakiegoś 5 latka :)

dawidoski13 
Mitsumaniak

Auto: Galant SE 98'2.0 16V LPG
Wysłany: 10-02-2012, 17:29   

Bierz galanta :!: a pieniążki,które zostaną na pewno Ci się przydadzą :wink:
oczywiście na dopieszczenie :P

Odpowiedz do tematu