Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS DID] 1,9 DID Na wolnych obrotach OK ale po dodaniu gazu
Autor Wiadomość
wiciu79 
Nowy Forumowicz

Auto: space star
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-02-2012, 21:38   [MSS DID] 1,9 DID Na wolnych obrotach OK ale po dodaniu gazu

Witam
Auto chodziło super - pojawiła się kontrolka paliwa - przejechałem 15 km i zgasł. Sądziłem że to brak paliwa - dolałem 5 L ropy i pokręciłem i po czasie zapalił - przejechał 1 km i zgasł i już nie zapalił. Zawiozłem do "lokalnego" mechanika - jemu odpalił - i odpala - chodzi OK ma wolnych obrotach ale jak się doda więcej gazu - gaśnie i już nie chce odpalić. Ten mechanik powiedział ze padły mi wtryski i ze naprawa będzie wynosiła 4500 zł
Pomocy - jakieś inne pomysły - co to ????

deejay 
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Wysłany: 14-02-2012, 23:25   

wiciu79 napisał/a:
Pomocy - jakieś inne pomysły - co to ????

Do sprawdzenia i diagnostyki układ wtrysku tj korekcja wtryskiwaczy ( przelewy) i cisnienie na rampie , wystarczy aby jeden wtryskiwacz będzie "lał" to spadek cisnienie bedzię az tak duzy ze silnik bedzie gasł . To sa silniki Common Rail , jak wiadomo muszą mieć stałe cisnienie paliwa .Dobry mechanik , dobry sprzet i diagnoza postawiona .

Silnik Renault , jak cos zapraszam do mnie do serwisu :wink:

halbog 
Mitsumaniak
Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Wysłany: 17-02-2012, 14:17   

wiciu79, byłeś w tym warsztacie w Słotwinie? I co? Pomogli?
Pozdrawiam
Bogdan

futrzany 
Forumowicz
Futrzany

Auto: Space Star DID
Wysłany: 17-02-2012, 15:17   

filtr w baku się zapchał

wiciu79 
Nowy Forumowicz

Auto: space star
Wysłany: 20-02-2012, 11:35   

Witam
Jestem na razie po sprawdzeniu wtrysków - 3 super a 1 na 90 % - także ta usterka została wykluczona. Teraz została wymontowana pompa wysokiego ciśnienia i tam znaleźli jakieś paprochy - wyczyszczenie tej pompy 200 zł. Teraz czekam na wymianę filtru paliwa i jutro rano dam wam znać czy odpalił.
Dzięki za wszystkie rady.
PS. Halbog - w warsztacie w Słotwinie nie byłem - jak narazie auto stoi u mojego "lokalnego" mechanika.

[ Dodano: 22-02-2012, 11:36 ]
Hej
Sprawa wygląda na zamkniętą - okazało się i piltr paliwa był bardzo dawno nie wymieniany i przepuścił brudy do pompy. Po wymianie filtra i wyczyszczeniu pompy - auto chodzi super.
Pozdarwiam - dzieki za pomoc

mirosi 
Forumowicz

Auto: MSS 1,9 DID 2003r
Wysłany: 27-03-2012, 09:46   

Albo filtr albo dysze a przede wszystkim nie jeździj na oparach tylko na minimum połowie zbiornika bo będziesz zasysał cały syf z baku

Odpowiedz do tematu