|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Cari nie odpala. Proszę o pomoc. (rocznik 98') |
Autor |
Wiadomość |
delgedo
Nowy Forumowicz delgedo
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 16V
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-02-2012, 00:02 [Cari 1.6] Cari nie odpala. Proszę o pomoc. (rocznik 98')
|
|
|
Witam,
dzisiejszego dnia Cari odmówiła posłuszeństwa.
Podczas przejeżdzania przez zasypany śniegiem krawężnik spowodu zbyt niskich obrotów Cari zgasła. Natychmiast po tym chciałem odpalić. Pod maską coś zgrzytło.
Po tym fakcie rozrusznik przestał kręcić. Po przekręceniu kluczyka słychać tylko jak właczają się kontrolki i jak załącza się komputer.
Ja stawiam na rozrusznik. A wy?? |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 17-02-2012, 07:29
|
|
|
Podnieś maskę i pokręć ręką za któreś koło, jeśli nie da się obrócić w żadną stronę, to raczej pękł pasek rozrządu. Dla sprawdzenia odkręć górną osłonę rozrządu, jest na dwie śruby na klucz 10 i zobacz jak to wygląda. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 17-02-2012, 07:33
|
|
|
Jeżeli kontrolki świecą równomiernbie podczas odpalania to albo się coś wypięło, spalił bezpiecznik, ni z tąd ni z owąd spalił rozrusznik, jeźeli natomiast kontrolki przygasają podczas próby odpalenia, to może być słaby akumulator, słaby rozrusznik, zblokowany silnik. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
delgedo
Nowy Forumowicz delgedo
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 16V
|
Wysłany: 17-02-2012, 08:19
|
|
|
Wygląda to następująco:
Lekko przekręcam kluczyk, kontrolki się zapalają, załącza się pompa.
Gdy chcę odpalić to kontrolki lekko przygasają ale dalej już nic się nie dzieje.
Z waszych podejrzeń skreśliłbym akumulator bo wymieniałem jakieś dwa tygodnie temu. Rozrząd był wymieniany przed 16 tyś. km.
Ale wiadomo, pewności nigdy nie ma więc sprawdzę i się odezwę.
Narazie dzięki.
[ Dodano: 20-02-2012, 13:40 ]
Okazało się, że szczotki się skończyły. także dziś autko wreszcie ożyje |
|
|
|
 |
|
|