Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.2 DID] Szarpanie przy zmianie biegów -automat, Pajero IV
Autor Wiadomość
aret87148 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero IV 3.2 DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-02-2012, 19:27   [3.2 DID] Szarpanie przy zmianie biegów -automat, Pajero IV

Witam. Mam Pajero IV 3.2 DID 2007r - Mam wielki problem: po przejechaniu ok 40 tyś km coś zaczęło się dziać. Mianowicie czuję każdą zmianę biegu w automacie, czasem nawet jest to silne szarpnięcie. Auto jest bezwypadkowe kupione w salonie, nie tachałem lawet, przyczep, jeżdżę delikatnie tzn nie cisnę go itd. Serwisowane jest zawsze na czas i oczywiście sam też często sprawdzam takie rzeczy jak np. poziom oleju i inne. Bardzo lubię zadbane auta, więc sam też dbam o takie rzeczy. Olej zawsze był na właściwym poziomie ( zimny i gorący) i zawsze miał kolor nowego oleju i nie śmierdział spalenizną. Był już wymieniany 2 razy(oryginalny olej) i raz filtr, a mam przejechane dopiero 63 tyś km. Samochód jest jeszcze na gwarancji i w serwisie wgrano mi jeszcze raz nowy soft do skrzyni - nic nie pomogło. Oczywiście w serwisie twierdzą że nic nie czują... W internecie na różnych forach znalazłem 4 takie same przypadki. Oczywiście czasem czuć zmianę biegu bardziej, czasem prawie wcale. nie ma znaczenia zimny czy ciepły - wariuje kiedy chce.
Proszę o jakąś informację jeśli już się z czymś takim spotkaliście.

roman 
Forumowicz

Auto: PAJERO IV 3.8
Wysłany: 17-02-2012, 09:37   

Witam,
Mam kolegę, który miał podobny przypadek z Toyota Land Cruiser (samochód podczas zmiany biegów czasmi szarpał i zdarzało się, że podczas hamowani gasł). Kolega aby przkonać serwis, że problemy rzeczywiście mają miejsce po prostu nagrał zachowanie samochodu podcas jazdy kamerą i zaprezentował te nagarania w serwisie.

pozdrawiam

tompol34 
Forumowicz

Auto: pajero 3,2 automat long
Wysłany: 17-02-2012, 10:05   

czy miałeś robioną dynamiczną wymianę oleju czyli razem z płukaniem wychodzi około 12 litrów ?

aret87148 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-02-2012, 15:45   

Raczej nie. Ale ludzie w serwisie powiedzieli że podczas wymiany oleju w skrzyni nie było żadnych niepokojących symptomów jak np: opiłki metalu albo inny syf.

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 17-02-2012, 20:46   

aret87148 napisał/a:
Raczej nie. Ale ludzie w serwisie powiedzieli że podczas wymiany oleju w skrzyni nie było żadnych niepokojących symptomów jak np: opiłki metalu albo inny syf.

a jak oni to zobaczyli skoro miski nie ściągali?
A po za tym jak auto na gwarancji to penie by ci od razu to powiedzieli?

aret87148 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-02-2012, 22:41   

miskę ściągali bo wymieniali filtr. A co do serwisu to lepiej nie będę się wypowiadał........

Remi78 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero 3.2 DID 2007
Wysłany: 18-02-2012, 21:30   

Czyśbyś serwisował w Toruniu??:) Jeśli tak do dawaj na PW ,to opowiem moją historię.

Odpowiedz do tematu