|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: mkm 25-02-2012, 06:37 |
Gdzie zrobić instalacje elektryczną lancerka? |
Autor |
Wiadomość |
Miszkaaaa
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 1.6 2004
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-02-2012, 16:32 Gdzie zrobić instalacje elektryczną lancerka?
|
|
|
Witam, nie tak dawno kupiłem razem z kolegą alternator do mojego lancera - zamówiony na podstawie numeru VIN. Jedyne co trzeba było zrobić to przełożyć końcówkę rolki ze starego alternatora bo o dziwo miała inną liczbę rowków na pasek. Niemniej wartość napięcia 12V (tak samo jak na starym alternatorze)
I teraz problem... często jest tak, że miga mi kontrolka akumulatora (brak ładowania) powyżej 3000 obrotów nigdy nie występuje, również poniżej 1000 na jałowym nie występuje dopiero pomiędzy 1000-3000 czasami występuje czasami nie (doda się gazu gaśnie, puści się zapala)
Podejrzewam, że to może być problem ze stabilizatorem napięcia. Gdzie polecacie w okolicach (a najlepiej w) Warszawy miejsce gdzie można zrobić elektronikę do lancerka, bo niestety w aso gdzie zawsze jeżdżę nie mają obecnie elektryka... |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
|
|
|
|
 |
.TM
Mitsumaniak

Auto: Lancer 4G18
|
Wysłany: 19-02-2012, 11:56
|
|
|
Miszkaaaa, pisz na PW do Piwora lub Maretzky85 albo dzwoń do Auto TW na Puławskiej tel. 22 899 12 37 |
|
|
|
 |
|
|