[EAx 97-04] Galant 2.5 V6, 2001 r., kombi, Leźno |
Autor |
Wiadomość |
ig_or
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 '01
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Sie 2008 Posty: 301 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 19-02-2012, 21:27 [EAx 97-04] Galant 2.5 V6, 2001 r., kombi, Leźno
|
|
|
Witajcie,
Bardzo proszę znawców Gali o oceną poniższego egzemplarza
Kod: | WITAM MAM NA SPRZADAŻ MITSUBISHI GALANTA WERSJA SPORT Z SILNIKIEM 2.5V6 24V Z 2001r. AUTKO ZADBANE CZYSTE SPROWADZONE Z NIEMIEC OD PRYWATNEJ OSOBY.
WYPOSAŻONE BARDZO BOGATO:
-ABS
-WSP.KIEROWNICY
-AUTOALARM
-IMMOBILISER
-AIRBAG
-EL.SZYBY
-EL.LUSTERKA
-TEMPOMAT
-SYSTEM NAVIGACJI PANASONIC
-ŚWIATŁA PRZECIWMGŁOWE
-KLIMATRONIC
-CENTRALNY ZAMEK
-SKÓRZANE FOTELE
-PODGRZEWANE FOTELE
-PRZYCIEMNIANE SZYBY
-PODŁOKIETNIK
-ALUFELGI 17"
WIECEJ PYTAŃ POD NR.TEL.692450569 LUB 501730128 |
http://otomoto.pl/mitsubi...-C22937477.html |
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 19-02-2012, 21:40
|
|
|
Na zdjęciach nie widac znacznych odchyłów od normy poza brakiem niektórych emblematów oraz malowanym wzmocnieniem czołowym, ślady korozji połaczeń fartuch kielich, chyba delikatnie inny odcień prawego tylnego boku, obicie tapicerskie drzwi to chyba nie oryginał, warto rzucić okiem i ocenić stan względem ceny która jest kusząca |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
ig_or
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-02-2012, 23:52
|
|
|
tomek84 napisał/a: | felgi od sporta |
A to nie sport? (w ogłoszeniu tak leży...)
tomek84 napisał/a: | jakieś dodatkowe głośniki u pasażera pod nogami |
Domyślam się że to od tej dołożonej nawigacji....
Mam niedaleko więc chyba warto podjechać obejrzeć z bliska? |
|
|
 |
Ochlik
Forumowicz
Auto: Galant EA5W 2,5 V6
|
Wysłany: 20-02-2012, 00:00
|
|
|
Moim zdaniem bardzo ładny. Zauważ jedynie że ściągnięte tablice świadczą o dodatkowych opłatach importowych. Wyjdzie coś ok. 2 k. .
Ale wygląda zdrowo
Również służę pomocą , jeśli chcesz żeby podjechać i zrobić jakieś dodatkowe fotki , lub podczas transakcji.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 20-02-2012, 02:11
|
|
|
z tego co chłopaki jeszcze nie wymienili to zauważyłem:
coś się działo z tylną szybą bo nie jest org tylko była wstawiona inna i przyciemniona.
skóra jest dołożona w salonie była taka opcja wtedy wygląda to tak jak wygląda no i nie ma elektrycznej regulacji.
za te pieniążki przy tym roczniku cudów nie ma co się spodziewać. |
|
|
|
 |
Tomek

|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 20-02-2012, 07:42
|
|
|
Derpin napisał/a: | coś się działo z tylną szybą bo nie jest org tylko była wstawiona inna i przyciemniona. | Właśnie też mi się tak wydawało, że ta szyba jest oklejona folią |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
m6riano
Mitsumaniak Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Pomógł: 25 razy Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 7356 Skąd: Gdzie Syrenka w herbie jest!
|
Wysłany: 20-02-2012, 19:05
|
|
|
tomek84 napisał/a: | robertdg napisał/a:
obicie tapicerskie drzwi to chyba nie oryginał
tu Robert ma racje
wygląda mi to na przekładkę foteli |
Mi sie wydawało że to fotele z amerykańca... |
_________________ Użytkownik zbanowany za działalność komercyjną - produkcja i sprzedaż naklejek Klubowych Mitsumaniaki.
 |
|
|
|
 |
ig_or
Mitsumaniak

|
Wysłany: 20-02-2012, 21:19
|
|
|
Byłem dzisiaj oglądać. To był mój pierwszy oglądany przez lupę Gal więc nie mam porównania. Auto ma już swoje lata, ale czy to usprawiedliwia to że praktycznie każdy element ma jakąś skazę jeżeli chodzi o powłokę lakierniczą? Albo wychodzi ruda (np. na dachu przy relingu), albo rysa przez pół długości samochodu od tylnego błotnika do tylnych drzwi, no i na malowanej klapie tylnej skończywszy. Przód też do robienia - 2 purchle na masce w rogu i obdrapana dolna część zderzaka. Czy po Galu z tego rocznika nie można oczekiwać więcej?
W środku nawet ładnie, z tym że gałka wytarta jakby miała już ze 350k za sobą.
Silnik nawet równo chodzi na wolnych obrotach. Gdzieś tam dostrzegam jakieś wycieki, ale nie znam się za bardzo więc nie powiem jakie źródło tych wycieków. Odnośnie silnika to jedno pytanie - jak pochodził dłuższą chwilę na wolnych obrotach to zaczęło być słyszalne charakterystyczne "cykanie" (nawet przy zamkniętej klapie). Czy to normalne w tym silniku?
Podsumowując: Ten egzemplarz mnie nie przekonał. Ale mam przynajmniej jakieś porównanie dla przyszłych poszukiwań |
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 20-02-2012, 21:35
|
|
|
ig_or napisał/a: | Odnośnie silnika to jedno pytanie - jak pochodził dłuższą chwilę na wolnych obrotach to zaczęło być słyszalne charakterystyczne "cykanie" (nawet przy zamkniętej klapie). Czy to normalne w tym silniku? |
Charakterystyczne dla zaniedbanego silnika
Przyjedź łobuzie na spota 15 to się trochę poduczysz |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 20-02-2012, 21:40
|
|
|
ig_or napisał/a: | Albo wychodzi ruda (np. na dachu przy relingu), |
kilkanaście jak nie kilkadziesiąt, galantów widziałem ale żaden nie miał rudej na dachu. obstawiam jakąś grubą naprawę...
za te pieniądze nie ma co wymagać tak naprawdę ideału... mojego z tego samego roku ceniłbym na 2,5 raza więcej, odejmując do tego gaz opłaty i wymieniony rozrząd da Ci to obraz ile powinien kosztować prawie idealny galant po dużych serwisach beż żadnych usterek technicznych.
myślę że dla tego rocznika można to skatalogować mniej więcej tak: (to tylko moja subiektywna układanka)
10tys i poniżej kupa bądź bardzo duża kupa.
ok 16 tys. coś czego stan powinien nas zainteresować ale musimy doliczyć jeszcze opłaty i pierwszy serwis.
ok 20 tys niezarejestrowany w idealnym stanie... najlepiej po dużym serwisie
to powinniśmy dostać za dane pieniążki jeżeli dostaniemy coś takiego taniej tym lepiej. ale jeżeli dostaniemy kupę lub coś pośredniego drożej to wiadomo że nie bierzemy... |
|
|
|
 |
koliber124
Mitsumaniak Mod regionu radom

Auto: Misio Galant 2.5 V6 99r spedit
|
Wysłany: 20-02-2012, 22:07
|
|
|
...wrzuć zapytanko o VIN w tym temacie http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=70454
[ Dodano: 20-02-2012, 22:14 ]
Derpin napisał/a: | ig_or napisał/a: | Albo wychodzi ruda (np. na dachu przy relingu), |
kilkanaście jak nie kilkadziesiąt, galantów widziałem ale żaden nie miał rudej na dachu. obstawiam jakąś grubą naprawę...
za te pieniądze nie ma co wymagać tak naprawdę ideału... mojego z tego samego roku ceniłbym na 2,5 raza więcej, odejmując do tego gaz opłaty i wymieniony rozrząd da Ci to obraz ile powinien kosztować prawie idealny galant po dużych serwisach beż żadnych usterek technicznych.
myślę że dla tego rocznika można to skatalogować mniej więcej tak: (to tylko moja subiektywna układanka)
10tys i poniżej kupa bądź bardzo duża kupa.
ok 16 tys. coś czego stan powinien nas zainteresować ale musimy doliczyć jeszcze opłaty i pierwszy serwis.
ok 20 tys niezarejestrowany w idealnym stanie... najlepiej po dużym serwisie
to powinniśmy dostać za dane pieniążki jeżeli dostaniemy coś takiego taniej tym lepiej. ale jeżeli dostaniemy kupę lub coś pośredniego drożej to wiadomo że nie bierzemy... |
...i tu się zgadzam z kolegą w 100%. Dodam jeszcze dla przykładu, że galant z 99r w kombi w eurotaxe stoi 11.500zł. Młodsze wiadomo wyżej. Kwoty eurotaxu dotyczą aut jakby tu powiedzieć - bez nakładu finansowego |
_________________ ...moc jest w grupie...
 |
|
|
|
 |
m6riano
Mitsumaniak Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Pomógł: 25 razy Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 7356 Skąd: Gdzie Syrenka w herbie jest!
|
Wysłany: 21-02-2012, 00:07
|
|
|
ig_or napisał/a: |
W środku nawet ładnie, z tym że gałka wytarta jakby miała już ze 350k za sobą. |
chcesz zdjęcie jak wygląda gałka po 376tkm...?;-) |
_________________ Użytkownik zbanowany za działalność komercyjną - produkcja i sprzedaż naklejek Klubowych Mitsumaniaki.
 |
|
|
|
 |
Tomek

|
|