Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: karolgt
14-10-2007, 23:19
cos stuka misiowi pod maska :(
Autor Wiadomość
Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-12-2006, 22:10   

to proponuje od razu kontakt z Japaneze, bo MGP to sztuka lozyska kosztuje 200 zl, a u niego zamiennik 70 zl

piotrmas
[Usunięty]

Wysłany: 19-12-2006, 01:24   

josie napisał/a:
Ja bym obstawiał jeszcze przeguby - po włączeniu na luz albo sprzęgła zdejmowane jest z nich obciążenie i przestają.
Pierwsza diagnoza na szybko - czy wszystkie gumy (4szt) osłaniające przeguby są całe.
Następnie można zrobić test podnosząc auto z 1 strony i na włączonym silniku i zapiętej 2-ce obroty około 3tyś i przyhamowywać drugą nogą (symulacja obciążenia). Druga osoba w kanale nasłuchuje. Jak nic nie słychać to większe obr i jeszcze przyhamować - uważać żeby nie spalić klocków. Jak nic to podnieść drugą stronę i sprawdzić. Sposób działa :)

przeguby "pracuja"praktycznie tylko przy skreconych kolach bo tylko wtedy kulki biegaja po swoim torze a przekraczajac wytarty dolek w biezni..."terkocza"przy kolach na wprost..stoja w miejscu. pozdrawiam

[ Dodano: 19-12-2006, 00:28 ]
misia27 napisał/a:
Moj mis ostatnio zaczal dziwnie terkotac jak nim jade.im szybciej tym ten stuk jest szybszy, nie stuka tylko wtedy kiedy auto jedzie na luzie albo jak wciskam sprzeglo.co to moze byc?kolega stwierdzil ze to cos nie tak ze skrzynia biegow...

skrzynia do przegladu. luzy na zaworach tak samo slychac w czasie jazdy jak i na odpowiadajacych obrotach silnika na postoju a proces narastania tych stukow jest tak szybki jak zolw na asfalcie ;) . pozdrawiam

misia27 
Mitsumaniak
KRÓLOWA MANHATTAŃSKA

Auto: Colt 1,5 glxi '91 4G15
Wysłany: 19-12-2006, 14:41   

mam nadzieje ze mi mitsu do ferii wytrzyma? po 15 stycznia wstawiam go na warsztat i niech mi to spec jakis naprawi...eh...i mis znow kaleka... :(

17 czerwca 2011r.- impreza urodzinowa z okazji 20-tych urodzin Mitsusia :D

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 19-12-2006, 14:58   

piotrmas napisał/a:
przeguby "pracuja"praktycznie tylko przy skreconych kolach bo tylko wtedy kulki biegaja po swoim torze a przekraczajac wytarty dolek w biezni..."terkocza"przy kolach na wprost..stoja w miejscu.

Tak, wiem jak pracują przeguby zewnętrzne i kiedy terkoczą. Ale ja cały czas mam na myśli przeguby wewnętrzne (te przy skrzyni), a nie zewnętrzne.
Pozdro

piotrmas
[Usunięty]

Wysłany: 21-12-2006, 16:37   

josie napisał/a:
piotrmas napisał/a:
przeguby "pracuja"praktycznie tylko przy skreconych kolach bo tylko wtedy kulki biegaja po swoim torze a przekraczajac wytarty dolek w biezni..."terkocza"przy kolach na wprost..stoja w miejscu.

Tak, wiem jak pracują przeguby zewnętrzne i kiedy terkoczą. Ale ja cały czas mam na myśli przeguby wewnętrzne (te przy skrzyni), a nie zewnętrzne.
Pozdro

powiem szczerze, ze moze mam takie szczescie ale ten typ przeg. jakim jest przeg.wewnetrzny nie doswiadczyl mnie zadnymi objawami ani w moich miskach ani klientow od nastu lat. z wyjatkiem przeg.wewn. szmelcwagena ale to zupelnie inny typ.jest jeden wyjatek.rozpadlo sie jedno z trzech"jajek" a w to nie wierzę. :) pozdrawiam

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 21-12-2006, 17:54   

piotrmas, po 350 kkm w Galu Agusi wymieniłem przeguby wewnętrzne...... Działały dobrze do momentu swapa silnika - minimalnie inne ustawienie dyfra względem półosi skutkowało nie akustycznie, a nieznośnymi wibracjami

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

wojmi1 
Mitsumaniak
lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Wysłany: 22-12-2006, 14:34   

Bartek, podobnie mialem po wymianie amortyzatora lewy p. /regeneracji/ w lancerze 87 4wd kombi 4g37 rozwiazalem to przy uzyciu mlotka i klucza morsa a wrazenie bylo jakby sie calosc nie chciala toczyc tylko wyc . po terapi i smarowaniu wszystko wrocilo do normy

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 22-12-2006, 16:04   

U mnie smarowanie nie miało szansy zadzaiłać - wyrobienia bieżni miałem na poziomie 1 mm

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Odpowiedz do tematu