|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Eclipse 1G |
Autor |
Wiadomość |
cyberluk [Usunięty]
|
Wysłany: 22-12-2006, 16:38
|
|
|
Kurde, jak jak zrobię 430 km na zbiorniku to jestem cały szczęśliwy, a to jest jakieś 13l/100km. Jak dam mu popalić, kilka ostrych wyścigów spod świateł to 380km/zbiornik to jest max, czyli 15l/100km. Na trasie udało mi się podejść pod 20l/100km |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 22-12-2006, 17:19
|
|
|
cyberluk napisał/a: | Na trasie udało mi się podejść pod 20l/100km |
a mój zawsze na trasie pali mniej na PB mój rekord to 6,5 l / 100km prędkość max 110 km/h a najwięcej na trasie spalił 12 LPG przy 200km/h na tempomacie na autostradzie w Niemczech a max maxów to 17l LPG ale to już go katowałem na maxa bardziej się nie dało bo odcina |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
kaleos
Mitsumaniak Nordschleife rulez

Auto: Eclipse 1G GSX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-12-2006, 17:24
|
|
|
cyberluk napisał/a: |
.Na trasie udało mi się podejść pod 20l/100km |
a juz myslalem ze moja czerwona jest cos nie tak ze az 20l wessalo widac jak sie "jedzie" to i tyle pali |
_________________ "Prędkość jeszcze nigdy nikogo nie zabiła.
Nagłe zatrzymanie to jest to, co cię pozbawi życia" J.C. |
|
|
|
 |
cyberluk [Usunięty]
|
Wysłany: 22-12-2006, 17:27
|
|
|
kaleos napisał/a: | cyberluk napisał/a: |
.Na trasie udało mi się podejść pod 20l/100km |
a juz myslalem ze moja czerwona jest cos nie tak ze az 20l wessalo widac jak sie "jedzie" to i tyle pali |
No właśnie. Zastanawiają mnie te niskie spalania poprzedni Lancer Kombi 1.5 12v, który ważył 960 kg nie schodził nigdy poniżej 6.5l/100km, a tutaj "misiek", który waży 1350kg, ma o 30% większy i 50% mocniejszy silnik miałby palić tyle samo... Cosik trochę nie tak |
|
|
|
 |
Grucha_pl [Usunięty]
|
Wysłany: 22-12-2006, 20:47
|
|
|
A co ile wymieniasz olej i jaki jest to koszt? |
|
|
|
 |
cyberluk [Usunięty]
|
Wysłany: 22-12-2006, 23:05
|
|
|
Co 8 tyś km, 45 zł za litr do tej pory był + jakiś filtr. |
|
|
|
 |
Grucha_pl [Usunięty]
|
Wysłany: 22-12-2006, 23:11
|
|
|
No to coraz bardziej skłaniam się ku Eclipse'owi. Jeszcze powiedzcie jak usterkowość? Przeciętnie czy jest źle? Oraz czy trudno w PL o dobry egzemplarz? |
|
|
|
 |
cyberluk [Usunięty]
|
Wysłany: 22-12-2006, 23:52
|
|
|
Tak jak napisałem kilka postów wyżej - ja mam pecha, pomimo, że egzemplarz był w dobrym stanie
Może to dlatego, że nie ma ze mną lekko Zdecydowanie wole górny zakres obrotów ;p
Łącznie przez rok czasu w warsztacie stał ponad miesiąc I właściwie cały czas jest coś do roboty...
Ostatnimi dniami, po którymś deszczu wpadłem w kałużę i chyba niestety... pękł mi kolektor wydechowy
Prawda jest taka, że ja Eclipse'a chciałem mieć zawsze i nawet jeżeli będę w niego musiał wpakować jeszcze 30 tyś, to to zrobię... |
|
|
|
 |
|
|