|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Oszust z Krakowa - prośba o pomoc. |
Autor |
Wiadomość |
draco09
Mitsumaniak

Auto: Galant Avance 99' 2,5 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-02-2012, 10:33 Oszust z Krakowa - prośba o pomoc.
|
|
|
Witam,
Zostałem w ostatnim czasie nacięty na 230,00 zł. przez gościa z Krakowa. Za pośrednictwem portalu tablica.pl kupiłem od niego telefon E 52 - do tej pory go nie otrzymałem.
Kontakt odbywał się za pośrednictwem gadu gadu i poczty e-mail. Zostały uzgodnione wszystkie szczegóły, kasa poszła a telefonu jak nie było tak nie ma. Sprzedawca wydawał się wiarygodny (jak przystało na oszusta).
Jutro idę zgłosić sprawę na policję, ale mimo to chciałbym prosić o pomoc kogoś z Krakowa, kto mieszka blisko lub przejeżdża w okolicach osiedla " Na kozłówce". Chodzi mi dokładnie o adres:
Michał Wrzos
os. Na kozłówce 20/28
30-631 Kraków
Szukam osoby, która ma w sobie na tyle szaleństwa, żeby stanąć w drzwiach i zapytać wprost: "Co jest (brzydkie słowo) z telefonem!!!" Jeśli to za dużo, to ewentualnie sprawdzi tylko tabliczkę na drzwiach i zorientuje się czy mieszka tam ktoś o takim nazwisku.
Najchętniej zrobiłbym to sam, ale do Krakowa mam 340 kilometrów i sama podróż wyniesie mnie więcej - z drugiej strony jak policja nic w sprawie nie zdziała dla samej satysfakcji się tam przejadę!!!
Da się zrobić ?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
|
|
|
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
|
Wysłany: 21-02-2012, 11:56
|
|
|
tomek84, bez przesady mieszkam zaraz obok... w swoim prawie 20letnim stazu w Grodzie Kraka mieszkalem w gorszych miejscach...
draco09, moge podejsc, zapytac o taka osobe pod tym adresem, pogadac spokojnie... moze sama swiadomosc, ze ktos zapyta spowoduje refleksje u goscia ktory poi prostu przytulil kase... ale znajac zycie bedzie sie zaslanial, ze wyslal...
na grozniejsze akcje niestety sie nie nadaje...
Podeslij na PW szczegoly... czyli co i jak... kiedy dogadywaliscie sie, jak, kiedy byly przelane pieniazki... wez tez pod uwzge, ze teraz sa ferie i jesli to byl dzieciak (a tacy w wielu przypadkach sprzedaja takie rzeczy via net) to moze po prostu organizacyjnie nie wydolil, a jak wiesz mlodzi maja nieco inne pojecie odpowiedzialnosci...
Tak czy siak podeslij szczegoly a w ktorys dzien po robocie podejde i spokojnie zapytam... |
_________________ Był: Mitsubishi Lancer 1.5 MT Invite 2008
Jest: Mazda 6 2.5 AT SkyPassion Kombi FL 2015

|
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
|
|
|
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

|
Wysłany: 21-02-2012, 12:09
|
|
|
Ja mieszkam po drugiej stronie osiedla od Wielickiej, juz na Piaskach... nie mowie ze osiedle jest super... i sam mialem przygody... ale generalnie sa gorsze miejsca w Krakowie... |

|
|
|
|
 |
draco09
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-02-2012, 12:45
|
|
|
tomek84 napisał/a: | wątpię, żeby ktoś wybrał się na to osiedle bez siekiery, nie wiedząc do kogo idzie |
Heh, widzę, że trafiłem na "grząski" grunt z lokalizacją mojego delikwenta
tomek84 napisał/a: | no i zastanawia mnie po co podał Ci prawdziwe dane (o ile są prawdziwe), skoro zamierzał oszukać |
Nie mam pojęcia czy są prawdziwe, tego właśnie chcę się dowiedzieć.
gzesiolek napisał/a: | draco09, moge podejsc, zapytac o taka osobe pod tym adresem, pogadac spokojnie... moze sama swiadomosc, ze ktos zapyta spowoduje refleksje u goscia ktory poi prostu przytulil kase... ale znajac zycie bedzie sie zaslanial, ze wyslal...
na grozniejsze akcje niestety sie nie nadaje... |
Nie oczekuję, że ktoś zrobi mu wjazd na chatę, chodzi mi tylko i wyłącznie o rozeznanie jak sprawa wygląda, czy trafiłem na etatowego oszusta, który z tym miejscem nigdy nie miał nic wspólnego czy jakiegoś dzieciaka, który postanowił wkroczyć na ścieżkę zła
Ferii nie brałem pod uwagę, choć to może być jakiś dzieciak, bo w trakcie rozmowy stwierdził że w danym czasie nie może iść na pocztę i zrobić wysyłki bo musi pilnować siostry, miał wysłać telefon po 17:00 - wtedy też nagle napotkał jakiś problem. Odezwał się jeszcze kolejnego dnia, że nie mógł zrobić wysyłki bo coś mu wypadło i na tym się skończyło - zero kontaktu.
Do transakcji doszło 08.02.2012 (środa) telefon miałbym wysłany tego samego dnia. Później miał go wysłać w czwartek - nie wysłał bo do dnia dzisiejszego niczego nie otrzymałem.
Wielkie dzięki gzesiolek |
|
|
|
 |
DjQuest
Mitsumaniak

Auto: Lancer SD 1,5 Invite Sport
|
Wysłany: 21-02-2012, 21:44
|
|
|
Masz fałszywy adres Pod tym adresem jest kiosk
http://mapa.targeo.pl/kra...2%C3%B3wce%2020
Chyba ze facet nie wie gdzie mieszka bo jest blok 20, ale to ulica Okólna
Po GG numerku poszperaj albo kontakty z Tablicy, żadnego numeru telefonu do gościa nie masz ? |
_________________ Kluczem sukcesu jest zaangażowanie emocjonalne |
|
|
|
 |
wojzi
Mitsumaniak

Auto: Carisma Elegance 1.8 GDI 122KM
|
Wysłany: 22-02-2012, 00:51
|
|
|
Ferie w Krakowie od 13 - czyli tak de facto 11 - lutego się zaczeły. Kończą się w tą niedzielę. |
|
|
 |
draco09
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-02-2012, 07:36
|
|
|
DjQuest napisał/a: | Masz fałszywy adres Pod tym adresem jest kiosk |
Już wcześniej na mapach to sprawdziłem, było widać tylko dach więc ciężko mi było stwierdzić czy to kiosk czy inny budynek.
Jeśli chodzi o gg to już przeszperałem pod kontem podobnych ogłoszeń, pod kątem allegro i portali społecznościowych, narazie bez skutku :/ Niestety numeru telefonu nie mam, nie był mi wtedy potrzebny, zresztą teraz i tak pewnie byłby głuchy.
Dzisiaj idę na policję - choć obawiam się jednego - niska szkodliwość czynu. Zobaczymy co będzie. |
_________________ Galant Avance 99' 2,5 V6 |
|
|
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

|
Wysłany: 22-02-2012, 10:04
|
|
|
Wczoraj nie zdarzylem podejsc...
Adres specyficzny, bo
1. na tablicach budynkow rzeczywiscie jest pisane tak:
os. Na Kozlowce pozniej numer a pozniej dopiero ulica...
2. Jednak numery sa wg ulicy...
3. Zamicha z adresami tam jest straszna bo juz nie raz nie dwa pytal sie mnie ktos jak znalezc jakis budynek... bo jedni podaja osiedle inni ulice...
4. Jak na falszywy adres podal o dziwo prawdziwy kod pocztowy... bo rzeczywiscie ten kod jest na polowie ulicy Na Kozlowce, a ulica Okolna to juz inny kod... ale jedna poczta, wiec tutaj tez ludzie mieszaja...
5. Przejde sie dzis po pracy po osiedlu i jesli znajde adres chocby podobny to podpytam... |

|
|
|
|
 |
draco09
Mitsumaniak

|
Wysłany: 23-02-2012, 07:37
|
|
|
gzesiolek napisał/a: | Adres specyficzny, bo
1. na tablicach budynkow rzeczywiscie jest pisane ta |
W takim razie jest szansa, że budynek o numerze 20 stojący przy ulicy Okólnej to właśnie ten o który chodzi.
gzesiolek napisał/a: | 5. Przejde sie dzis po pracy po osiedlu i jesli znajde adres chocby podobny to podpytam... | Będę bardzo wdzięczny |
|
|
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

|
Wysłany: 23-02-2012, 10:16
|
|
|
draco09, wczoraj na Okulnej nikogo pod numerem 28 w bloku 20 nie bylo... przynajmniej na domofon nikt nie odbieral... podejde jeszcze dzis...
ale moze rzeczywiscie gdzies wybyli na ferie... |

|
|
|
|
 |
draco09
Mitsumaniak

|
Wysłany: 23-02-2012, 18:10
|
|
|
Cytat: | draco09, wczoraj na Okulnej nikogo pod numerem 28 w bloku 20 nie bylo... przynajmniej na domofon nikt nie odbieral... podejde jeszcze dzis...
ale moze rzeczywiscie gdzies wybyli na ferie... |
Dzięki za fatygę Jak możesz to sprawdź tylko jakie nazwisko jest pod tym numerem Może będzie napisane na domofonie lub drzwiach.
Jeszcze raz bardzo dziękuję |
_________________ Galant Avance 99' 2,5 V6 |
|
|
|
 |
|
|