Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z napędem wersja 3.0
Autor Wiadomość
Nikos 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 3.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-02-2012, 13:25   Problem z napędem wersja 3.0

Witam kolegów, jestem z 3citi. Jestem szczęśliwym posiadaczem Outlandera 3.0 z 2007r
Bardzo fajny samochód nigdy mnie nie zawiódł mam go prawie od nowości wersja USA przywieziony bezkolizyjny z przebiegiem ok. 7000mil dziś nabiłem 57tyś doinwestowany nigdy mu nic nie żałowałem a dziś dochodzi do mnie dziwne chrobotanie z napędu. Wersja z napędem tylko przód automat, jak przyśpieszam cisza jak jedzie z ustaloną prędkością chrobocze (niezawsze) dźwięk jak suchy uszkodzony przegub, jak przyhamowuje cisza. Po weryfikacji przegubów okazało się, że luz jest, ale nie na przegubie tylko na gnieździe gdzie wieloklin półosi wchodzi w skrzynię. Czy ktoś się spotkał z taką usterką? Co jest przyczyną? Jak usunąć?
Proszę drogich kolegów z doświadczeniem o opinie.

andrzejGb 
Forumowicz

Auto: www
Wysłany: 23-02-2012, 00:33   

mam 3.0 automat też napęd tylko na przód, podobnych objawów na razie nie ma i oby tak dalej Mam natomiast inne problemy ze skrzypieniem zawieszenia dobrze słyszane przy przjezdzie przez progi zwalniające zwłaszcza zima Kolejna sprawa hamulce ,chrobot podczas puszczania hamulca kiedy auto powoli zaczyna ruszać oraz podczas powolnego naciskania i puszczania hamulca .Zmieniałem klocki na TRW i te objawy pojawiły się,
dalej, problem z radiem auto z USA brak AF i krok syntezy brak parzystych końcówek ale to juz stare sprawy

Nikos 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 3.0
Wysłany: 26-02-2012, 11:43   

W moim tylko czasami zajęczy zawiszenie, a co do układu hamulcowego to wydaje mi się że jest to zależne od zestawu (tarcze-klocki). W innym autku mam bardziej wyczynowy zestaw i przy toczeniu się mam bardzo głośne hamulce.

Odpowiedz do tematu