|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: karolgt 14-10-2007, 23:32 |
[CJ1A 1.3] Dziwne zachowanie!! |
Autor |
Wiadomość |
stankiew [Usunięty]
|
Wysłany: 21-12-2006, 15:56 [CJ1A 1.3] Dziwne zachowanie!!
|
|
|
Włąsnie przeczytałem temat o szarpaniu. Mam coś podobnego ale niestety w tym poście nic nie znalazłem.
Wydaje mi sie ze jest to związane z elektryką, ale....
Więc tak.
Jak wychodze z pracy i Colt nie znajduje sie w garage tylko pod gołym niebem, po odpaleniu i wciśnięciu gazu do deski nic się nie dzieje:( toczę sie ale tak jak bym miał chomika który napedza koła a nie silnik. Wymieniłem świece, bo miałem ten problem jak stał 8 h na słońcu. Objawy znikneły. Pojawia sie to jak temperatura oscyluje w okolicy 0-5 stopni. Jakies miesiąc wczśniej w czasie deszczy pojawiła się kontrolka ECU, silnik pracował normalnie i nic sie nie działo. Podjechałem do elektryka i miałem błąd w jakimś czujniku od skrzyni biegów, czy coś takiego, poluzowało się( wymieniałem uszczelniacz tylny wału korbowego) albo mechanik źle zamocował. Błędu nie udało sie skasować ale odczytaliśmy co to było. ECU pojawia sie podczas deszczu na 2-3 sekundy i znika( nie zawsze ale..).
Kolejny obiaw to jak przyspieszam od 2500tyś obrotów to szarpie do 3500 tyś , potem dostaje kopa. Wyczyściłem i sprawdziłem przewody nigdzie nie puszczaja.
Przeczyściłem przepustnice.
Proszę o pomoc. |
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 12:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
SebaD [Usunięty]
|
Wysłany: 21-12-2006, 16:09
|
|
|
Masz automata?? |
|
|
|
 |
stankiew [Usunięty]
|
Wysłany: 22-12-2006, 09:16
|
|
|
Nie manual. |
|
|
|
 |
ŁukaszGTi [Usunięty]
|
Wysłany: 23-12-2006, 14:56
|
|
|
stankiew wyciagales komputer i patrzyles na kondensatory w jakim sa stanie?
fakt ze masz nowszy model Colta od mojego ale zajzec nie szkodzi,jezeli elektronika to pierwsza rzecz to komputer
Wesołych Świat Bożego Narodzenia |
|
|
|
 |
stankiew [Usunięty]
|
Wysłany: 24-12-2006, 21:35
|
|
|
Czytałem inny topic gdzie było to napisane. Ale objawy nie wyglądają tak jak inni opisali. Napewno sprawdze to co napisałeś.
Podajcie więcej miejsc i rzeczy które mam sprawdzić.
Podjade do elektryka i niech to posprawdza.
A i może ktoś wie gdzie jest przekaźnik czasowy od wycieraczek nie moge znaleść w manualu a te pod kierownica nie daja sie wyciągnąć. |
|
|
|
 |
SebaD [Usunięty]
|
Wysłany: 25-12-2006, 08:01
|
|
|
Może aparat zapłonowy, rozdzielacz........ |
|