|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Plama oleju pod samochodem |
Autor |
Wiadomość |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 22-12-2006, 21:07 Plama oleju pod samochodem
|
|
|
Opcja szukaj niewiele mi pomogła.
Pociekł mi olej od wspomagania - tak mi się przynajmniej wydaje (urządzenia po prawej stronie samochodu napędzane paskiem klinowym). Mokry jest zbiorniczek, oraz przewody które do niego dochodzą widać lekki wyciek na samej pompie jakby zaciski troszkę popuszczały.
Jest to otyle dziwne że nie ma wycieku nigdzie indziej.
Jaki powinienem dolać płyn do zbiorniczka (zaczyna być słyszalny hałas) i skąd się wzieła taka dziwna awaria? |
|
|
|
 |
Brikston
Forumowicz

Auto: Carisma 2001 1.8 GDI Avance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 271 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 22-12-2006, 23:28
|
|
|
hej hej.
Mialem ten sam problem w poprzedniem aucie. Po pierwsze i to od razu!!! jedz na pierwsza stacje benzynowa i popros o olej do wspomagania bo zatrzesz pompe. Ja zrobilem to za pozno i moze nie zatarlem pompy na amen, ale po uzupelnieniu oleju popma juz chodzila glosniej niz wczesniej. A plyn jaki kupowalem mial oznaczenie ATF II D ( opakowanie 14zł/1litr)
Odnosnie wycieku ciezko mowic nic nie widząc. Sprobj podociagac albo wymienic te obejmy. Moze tez tak byc, ze masz dziurawy przewod gumowy. U mnie wlasnie tak bylo.
Aha... no i monituj stan oleju w zbiorniczku po dolaniu.
Pozdro |
_________________ Mitsubishi Carisma 2001 1.8 GDI Avance
 |
|
|
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 23-12-2006, 17:30
|
|
|
Faktycznie, warto było sprawdzić przewody.
Od pompy odchodzi dodatkowo metalowy przewód który dotykał do gumowej rurki tuż pod zbiorniczkiem, drgania sprawiły że przetarł on gumę i wyciek gotowy. Wystarczyło skrócić trochę rurkę , do tego nowy zacisk i po kłopocie.
Pompa na szczęście chodzi nadal cicho.
Czy po dolaniu płynu trzeba jeszcze jakoś odpowietrzać układ?
[ Dodano: 23-12-2006, 17:33 ]
Dzięki za pomoc... |
|
|
|
 |
Brikston
Forumowicz

Auto: Carisma 2001 1.8 GDI Avance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 271 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 26-12-2006, 10:18
|
|
|
Sebancisz napisał/a: | Czy po dolaniu płynu trzeba jeszcze jakoś odpowietrzać układ? |
Ja tego nigdy nie robilem i bylo wszystko ok
Pozdr |
_________________ Mitsubishi Carisma 2001 1.8 GDI Avance
 |
|
|
|
 |
|
|