|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Outlander 2,4 CVT - stuki z silnika |
Autor |
Wiadomość |
qbota
Forumowicz

Auto: OII 2.4 CVT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-02-2012, 13:58 Outlander 2,4 CVT - stuki z silnika
|
|
|
Witam,
Od października jestem szczęśliwym właścicielem Outka. Silnik 2,4, skrzynia CVT. Auto, poza "ćwierkającą" roletą, nie sprawia żadnych kłopotów. Niepokoi mnie jednak dźwięk rozgrzanego silnika na wolnych obrotach. Słyszę dziwne stukanie. Dealer nie bardzo się przejął tematem niestety.
Czy ktoś w okolicach Poznania lub Gniezna (mieszkam pomiędzy: Czerniejewo), ma może takiego Outka z takim silnikiem i skrzynią? Byłbym wdzięczny za możliwość spotkania się i porównania dźwięku silników.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
kub
Mitsumaniak

Auto: BMW E39
|
Wysłany: 06-06-2012, 22:30
|
|
|
Ja mam w rodzinie outka 2.0 turbo (z manualem), więc nie pomogę jakoś specjalnie, bo to jednak inne silniki. Jeśli jednak chciałbyś się ustawić w Poznaniu na porównanie brzmienia, to pisz na priv. Dużo jeżdżę tym autem, nigdy nie zauważyłem czegoś takiego. |
|
|
|
 |
DJ Fazi
Mitsumaniak Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
|
Wysłany: 07-06-2012, 21:20
|
|
|
a czy coś więcej o tych stukach możesz napisać? co ile się pojawiają itp ? |
_________________ glonojad rulezz |
|
|
|
 |
qbota
Forumowicz

Auto: OII 2.4 CVT
|
Wysłany: 08-06-2012, 09:50
|
|
|
Generalnie to jak silnik jest gorący. Na wolnych obrotach, stojąc. W sumie to zapomniałem o sprawie, i teraz już sam nie wiem czy nadal stuka czy już tego nie słyszę. Mam tylko zanotowane, żaby koniecznie porównać z innym modelem jak będę na przeglądzie. Zaraz jadę to posłucham.
Posłuchałem: stuka nadal niezmiennie. Na gorącym. Metaliczne pykanie. Tak jakby każdemu ruchowi zaworów towarzyszył mały przekaźnik... |
|
|
|
 |
|
|