|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9DI-D] zgasłą w trakcie jazdy |
Autor |
Wiadomość |
damianjak
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-02-2012, 15:25 [Cari 1.9DI-D] zgasłą w trakcie jazdy
|
|
|
witam,
wczoraj mi zgasła moja Carisma 1,9 did podczas jazdy, zapaliła się lampka silnika i koniec, po 2 sekundach już stałem na poboczu. Dziś mechanik wymienił czujnik pompy paliwa, czujnik na listwie magistrali i filtr paliwa, odpaliła pochodziła godzinę i ok. Ale ponownie jak odpaliłem i była nie biegu jałowym to zgasła, i tak z dwa razy. Za kolejnym razem odpaliła i chodziła i nic się nie dzieje. Pytanie co tu może być jeszcze nie tak, bo się obawiam że znów mi zgaśnie na trasie?
pozdrawiam
damian |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 24-02-2012, 16:29
|
|
|
powymieniaj z pare czujników na chybił trafił może ci się uda.
Jak nie uda to zawieś samochód do mechanika a nie wymieniacza niech podepnie pod komputer |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 24-02-2012, 17:33
|
|
|
Sprawdzić wtryski albo ich korekty |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
damianjak
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma
|
Wysłany: 24-02-2012, 21:03
|
|
|
z chęcią bym zawiózł do swojego mechanika, ale nieszczęście było takie że zdarzyło się to 200 km od niego, i do takiego warsztatu skierował mnie Allianz.
za tydzień będę u zaufanego mechanika, mam nadzieję że problem się rozwiąże, bo szkoda by było tych 4 lat bezawaryjnej jazdy teraz żałować |
|
|
|
 |
|
|