Przesunięty przez: robot 10-02-2007, 18:24 |
[CARI DID]Wypychać czy poczekać? |
Autor |
Wiadomość |
oozz
Mitsumaniak
Auto: Carisma DID 2002
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-12-2006, 17:38 [CARI DID]Wypychać czy poczekać?
|
|
|
Cóż, stało się. Moja żona zagapiła się i zgniotła fiata sienę. Fiat ma zagiętą całą tylną ściankę( ale to problem ubezpieczyciela).
Nasza Misia ma zgnieciony nos. A dokładnie blacha pod znaczkiem mitsubishi. Połamana ramka tablicy już wymieniona. A sama blacha maski... To mały kawałek (z 5x5cm) i nie wiem czy próbować ją wypchać. Jest tylko wgnieciony ( a raczej wepchnięty). Lakier nie porysowany. Ktoś radził mi by poczekać do wiosny(na wyższą temperaturę). Od drugiej strony jest wzmocnienie maski. Miotają mną emocje. Wypychać, czekać, jechać do blacharza, czy zostawić?
Spróbuję dołączyć kilka fotek.
A teraz pozdrawiam i proszę o rady.
Marek |
Ostatnio zmieniony przez robot 10-02-2007, 18:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 23-12-2006, 23:56
|
|
|
Jeżeli masz pieniądze to nie ma co czekać tylko trza robić - bo i tak będziesz to robić.
Jeżeli funduszy na razie brak to, o ile nie ma żadnych ubytków lakieru, można tak na razie jeżdzić. |
|
|
|
 |
deadly [Usunięty]
|
Wysłany: 24-12-2006, 12:16
|
|
|
poczekaj zima "idzie" nie wiadomo kto jeszcze sie zagapi i może to nie bedzie juz problem Twój tylko ubezpieczyciela jakiegoś.
pozdro |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 24-12-2006, 22:09
|
|
|
deadly napisał/a: | poczekaj zima "idzie" nie wiadomo kto jeszcze sie zagapi i może to nie bedzie juz problem Twój tylko ubezpieczyciela jakiegoś. |
Typowe podejście....Polaka kombinatora |
|
|
|
 |
krzys78
Forumowicz

Auto: Czasem sprzątam ASXa żony
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Paź 2006 Posty: 229 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 24-12-2006, 23:11
|
|
|
slo_mo napisał/a: | deadly napisał/a: | poczekaj zima "idzie" nie wiadomo kto jeszcze sie zagapi i może to nie bedzie juz problem Twój tylko ubezpieczyciela jakiegoś. |
Typowe podejście....Polaka kombinatora |
No niekoniecznie
Koleś 3 lata temu skasował dzika (takie zwierze) przy okazji kasując przód autka. No niestety pech chciał,że autko trafiło do partaczy (edyny zakład w okolicy,a autko nie było na chodzie). Po jakimś czasie zaczeły wychodzić niedoróbki. Postanowił więc naprawić rzeźbe blacharzy lakierników i kupił elementy blacharskie od takiego samego w tym samym kolorze. Już miał się zabierać do wymiany blach na całym przodzie no ale niestety ładna pogoda skusiła go na wycieczkę. Na tejże niespodziewanie jakiś pacjent przyłoił mu w przód uszkadzając po za wspomnianą blacharką jeszcze światło i zawieszenie. Więc może czasem warto poczekać? |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 25-12-2006, 09:25
|
|
|
krzyś78 napisał/a: | Już miał się zabierać do wymiany blach na całym przodzie no ale niestety ładna pogoda skusiła go na wycieczkę. Na tejże niespodziewanie jakiś pacjent przyłoił mu w przód uszkadzając po za wspomnianą blacharką jeszcze światło i zawieszenie. Więc może czasem warto poczekać? |
I skończy się tym, że osoba chcąc zrobić auto za friko będzie szukać jelenia który go walnie (ostrzeżenia przed takim zachowaniem są na forum)
Nie popieram, nie polecam - jestem na NIE!!! |
Ostatnio zmieniony przez slo_mo 25-12-2006, 11:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
krzys78
Forumowicz

Auto: Czasem sprzątam ASXa żony
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Paź 2006 Posty: 229 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 25-12-2006, 10:25
|
|
|
slo_mo napisał/a: | krzyś78 napisał/a: | Już miał się zabierać do wymiany blach na całym przodzie no ale niestety ładna pogoda skusiła go na wycieczkę. Na tejże niespodziewanie jakiś pacjent przyłoił mu w przód uszkadzając po za wspomnianą blacharką jeszcze światło i zawieszenie. Więc może czasem warto poczekać? |
I skończy się tym, że osoba chcąc zrobić auto za friko będzie szukać jelenia który go walnie (ostrzeżenia przed takim zachowaniem są na froum)
Nie popieram, nie polecam - jestem na NIE!!! |
Wiesz....mając dziewczyne w ciąży na pokładzie to jakoś wątpie,by zrobił to celowo. Poprostu gościu wyjechał z boku i mu przyłoił. |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 25-12-2006, 11:24
|
|
|
krzyś78 napisał/a: | Wiesz....mając dziewczyne w ciąży na pokładzie to jakoś wątpie,by zrobił to celowo. Poprostu gościu wyjechał z boku i mu przyłoił. |
Ustosunkowałem się do takich zachowań ogólnie, a nie do tego konkretnego przypadku więc proszę nie demonizować mojej wypowiedzi. |
|
|
|
 |
oozz
Mitsumaniak
Auto: Carisma DID 2002
|
Wysłany: 25-12-2006, 20:33
|
|
|
Ubytków na lakierze nie ma. (Zdjęć nie zdążyłem zrobić-ciemno robi się zdecydowanie za szybko).
A, pozwolicie, z przemyśleniami i pytaniami wstrzymam sie do podpięcia zdjęć.
P.S. Na "jelenia' nie będę czekał. Jeżeli decyzja będzie na tak-po prostu zrobię. Polowanie też nie leży w mojej naturze. |
|
|
|
 |
burst [Usunięty]
|
Wysłany: 25-12-2006, 23:41
|
|
|
Osobiście bym poczekał, ale nie na "jelenia" tylko na koniec zimy i ewentulane fundusze. Aktualnie nie masz ubytków w lakierze jak będziesz wypychał to może pęknąć i wtedy to już trzeba koniecznie do lakiernika. Co do samego "jelenia", to zdecydowanie wole zapłacić z własnej kieszeni za delikatne wyklepanie, niż brać kase z czyjegoś OC za przerobienie przystanku autobusowego w coś co ma jeżdzić. |
|
|
|
 |
|