|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
ECLIPSE 1G BRAK MOCY !!!! POMOCY |
Autor |
Wiadomość |
Patrykus
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Eclipse GS 2.0 1992
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Lut 2012 Posty: 38 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 24-02-2012, 20:53 ECLIPSE 1G BRAK MOCY !!!! POMOCY
|
|
|
Witam, mam taki oto problem: pierwszy jest taki, że kupiłem eclipse a drugi jest taki: otóż była dziura w wydechu miedzy kolektorem a rurą samochód śmigał normalnie lecz przerywał troszkę na wyższych obrotach, typ od tłumików założył uszczelkę, wyjeżdzam z warsztatu samochód dławi się, pryka nie chce jechać, wydaje mi się ze nie chodzi na 2 garach bo bije w podłoge strasznie, na początku myslalem ze uszkodził Sonde Lambde spawając, ale po odłączeniu jej powinno być dobrze tak? bynajmniej lepiej? Nie było z dnia na dzień jest coraz gorzej samochód na 2 biegu gdzie powinien isc do 110 bo mam inna skrzynie idzie do 60km/h pierdzi, trzęsie się i nie ma mocy. Obroty spadają do 600 samochód podczas jazdy gaśnie. Na postoju z wydechu słychać pum pum pum pum pum jak trabant. Nie wiem co mam zrobić może coś z powietrzem nie tak? przepływomierz lub coś? A może katalizator jest zapchany i dlatego nie ma gdzie powietrze uciekać a jak była dziura to to jeździło jak trzeba? Wydaje mi się że 1 rzeczą jaka trzeba zrobić to odkręcić wydech tam gdzie był robiony i zobaczyć czy bedzie lepiej? Nie wiem co mam juz robić bo nie chce ładować kasy na mechaników bo juz za duzo wsadziłem w to auto? POMÓŻCIE proszę |
|
|
|
 |
kicek86
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Eclipse 97'
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Gru 2009 Posty: 149 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 25-02-2012, 15:33
|
|
|
zacznij od sprawdzenia kompresji na cylindrach. Prawdopodobnie poszła Ci uszczelka pod głowicą. Jak sonda padnie to nie ma takich objawów. Bedzie słabiej samochód szedł, będzie palić jak smok koło 20L /100km ale nie powinno być takiego objawu jak napisałeś. |
|
|
|
 |
Patrykus
Forumowicz
|
Wysłany: 26-02-2012, 14:01
|
|
|
No dobra, ale jak uszczelka to powinno olej brać tak? i grzać się? Nic z tych rzeczy się nie dzieje. |
_________________ Polowanie na S13 240SX
Mitsubishi Eclipse 2.0 '92r. obecny
Mustang GT 5.0 T-tops '88r. obecny lecz rozbity
Dodge Caravan 3.0 '94r. obecny.
Mazda 323F 1.8 '91r.
Daihatsu Charade GTI '94r. |
|
|
|
 |
kicek86
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Eclipse 97'
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Gru 2009 Posty: 149 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 26-02-2012, 18:18
|
|
|
nie, prawdopodobnie wypaliła się uszczelka pomiędzy cylindrami. Nie będzie brać oleju i nie będzie się przegrzewać. Sprawdź kompresję jak najszybciej, bo będzie się przepalać głowica tudzież blok silnika, jeżeli masz przepaloną uszczelkę. Głowicę można splanować, z blokiem już gorzej, bo trzeba blok demontować wtedy. |
|
|
|
 |
Patrykus
Forumowicz
|
Wysłany: 27-02-2012, 21:39
|
|
|
Wielmożne dzięki, jutro jestem umówiony w warsztacie, jeżeli to to, to samochód leci na części.
[ Dodano: 01-03-2012, 15:06 ]
Ha jednak okazało się zupełnie co innego na szczęście oczywiście. Przewody zapłonowe były do wymiany bo przebijały, a facet który mi sprzedał miśka zarzekał się, że wymienił je tydzień wcześniej i dał mi nawet pudełko więc nawet nie sprawdzałem czy przebijają więc to mój błąd. a propos - jak ktoś to czyta to potrzebuję kupić ciegna podnoszące lampy do eclipsy i lewą postojówkę jak cos to gg 6366013 |
|
|
|
 |
|
|