Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-04-2006, 22:55
4G15 - 12v a 8V jak je rozpoznać?
Autor Wiadomość
Kryspian
[Usunięty]

Wysłany: 03-08-2006, 17:17   

W sumie to masz rację :wink: Choć przez otwarty korek wlewu oleju tez co nieco widać :D

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 03-08-2006, 17:49   

Mimo wszystko lepiej widać aparat zapłonowy ;-)

rafq 
Mitsumaniak
MM-Mighty Morphin'

Auto: zielone
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-08-2006, 14:42   

bartek_nkm napisał/a:
Taaaa, tylko weź pod uwagę to, że może zacząć lecieć olej i wtedy już będzie problem ;-)

a czemu ma lecieć po odkręceniu :?: bo nie rozumiem.... fakt faktem, po odkreceniu nie będzie najmniejszych wątpliwości :wink:

Made in U.S.A.
[Usunięty]

Wysłany: 25-12-2006, 09:09   

ponieważ uszczelka pod pokrywa zaworów jest tak skunstruowana że należy ja wymienić po każdorazowym odkręceniu pokrywy

tom65
[Usunięty]

Wysłany: 25-12-2006, 10:33   

Made in U.S.A. napisał/a:
ponieważ uszczelka pod pokrywa zaworów jest tak skunstruowana że należy ja wymienić po każdorazowym odkręceniu pokrywy

pewnie masz racje ( tak było z uszczelkami korkowymi np: maluch) ale z użytkowania wiem ba nawet sam doświadczalnie mogę zaświadczyć :) że uszczelki nie za każdym razem się wymienia ( jak pokrywa nie jest pogięta przy śrubach a sama guma nie jest niemnal konsystencji drewna to spoko można demontować i montować pokrywę na tej samej uszczelce) acha a propo pokrywy proponuję przy pierwszej rozbiórce dokładnie wymyć :D ,udrożnić zawór PCV :) , wyciągnąć starą uszczelkę i ewentualnie delikatnie wyklepać okolicę śrub - przed zamontowaniem założyć podkładki ocynk pod śruby żeby historia kołem nie powróciła :lol: a wtedy jest święty spokój z tym tematem.
i jeszcze jedno pokrywy 8v i 12v mają całkowicie inne uszczelki!!!! ( u mnie koszt takowej do 12v to jakieś 15-18 pln) 8)

Odpowiedz do tematu