|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Woda pod nogami pasażera z przodu |
Autor |
Wiadomość |
Pattrol
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Runner 1.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-02-2012, 17:11 Woda pod nogami pasażera z przodu
|
|
|
Witam, dziś po 200km trasy w deszczu wysiadając z auta zauważyłem sporo wody(zdążyło się zrobić już delikatne lustro wody na części dywanika pasażera). Usunąłem ją kilkoma ręcznikami( teraz dalej delikatnie pada ale wydaje mi się, że nie przybywa jej już- minęły 3 godziny od przyjazdu). Zajrzałem pod maskę żeby poszukać przyczyny od strony podszybia, niczego podejrzanego na oko nie znalazłem oprócz mokrego przetłoczenia wokół mocowania amortyzatora z prawej strony.
Kilkakrotnie mijałem się z tirami i na szybę dostawały się spore ilości wody- myślę, że wtedy otwory odpływowe nie radziły sobie z taką ilością, ale czy to mogło być przyczyną żeby dostawała się jakoś do środka?? a jeśli tak to aż taka ilość??
Ktoś spotkał się z podobnym problemem??
Niebardzo wiem gdzie szukać przyczyny. Dziękuję z góry za porady. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 19-02-2012, 18:41
|
|
|
Należy sprawdzić drożność otworów odpływowych, mogły zatkać się np liściami |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Pattrol
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Runner 1.8
|
Wysłany: 08-03-2012, 13:37
|
|
|
Teraz dodatkowo po ustąpieniu po kilku dniach mrozów problem z wodą po stronie pasażera ustąpił(bo i deszcze się skończyły:))-do udrożnienia otworów nie przystąpiłem jeszcze, ale pojawił się problem z wodą w prawym progu. W trakcie hamowania słychać przelewającą się gwałtownie dosyć sporą ilość wody(nadmienię, że konserwację podwozia robiłem przed zimą-być może w otwory wypływowe dostała się konserwacja zatykając je? ). Orientuję się ktoś gdzie znajdują się otwory wypływowe w progach i jak sobie z tym szybko poradzić? Czy po usunięciu wody z progów(były dokonserwowane przy okazji podwozia) należałoby je ''przepłukać'', pewnie dosuszyć i powtórzyć porządną konserwację?
Dzięki za wszelkie sugestie |
|
|
|
 |
|
|