[1.8 MPI] Ogrzewanie w Pininie |
Autor |
Wiadomość |
KRAMER
Nowy Forumowicz

Auto: Pinin 1,8 114kM 5D
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-02-2012, 23:28 [1.8 MPI] Ogrzewanie w Pininie
|
|
|
Czy słabe grzanie w Pininie na wolnych obrotach ta normalne, czy „ten typ tak ma”.
Do tej pory mi to nie przeszkadzało, ale w te mrozy to problem.
Maciek |
|
 |
Daromen
Forumowicz

Auto: Pajero Pinin 1.8 GDI
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Wrz 2008 Posty: 98 Skąd: Żywiec
|
Wysłany: 09-02-2012, 17:33
|
|
|
Hej!!
No przyznam sie ze mi tez slabo grzeje na wolnych obrotach,chociaz silnik jest mocno zagrzany,wskazówka w połowie a nawet wyżej to i tak lecie lekko cieple powietrze... |
_________________ Pajero Pinin 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Barciech
Forumowicz

Auto: Pajero Pinin
|
Wysłany: 08-03-2012, 17:10
|
|
|
powiem szczerze że gdy temp. spadła poniżej - 5 to też słabo u mnie było z ogrzewaniem, temp. rosła szybko, silnik był ciepły ale dmuchało chłodne powietrze, przysłoniłem lewą część chłodnicy wąskim długim kartonem bo akurat do tej strony jest dojście i pomogło, szybciej się środek nagrzewał, wiem że jest to tylko półśrodek ale jakoś radzić sobie trzeba |
|
|
|
 |
sq9mcs
Forumowicz
Auto: Pinin 2.0 GDI, Pathfinder R51
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Lip 2010 Posty: 124 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 08-03-2012, 20:00
|
|
|
Na wolnych obrotach każdy wolnossący gorzej grzeje chyba że ma układ podgrzewania silnika jak niektóre Jeep'y. Wtedy grzeje szybciej bo i silnik przy zapalaniu jest cieplejszy.
Mój bardzo mnie intryguje. W trasie grzeje się szybko, wskazówka dochodzi do połowy i utrzymuje taką temperaturę bez względu na to jak duże mrozy na zewnątrz. W lecie podobnie a dodatkowo nawet w korku utrzymuje taką temperaturę bez użycia wentylatora. Na początku myślałem że wentylator chłodnicy zdechł ale pracuje jak należy tyle że jeszcze od dwóch lat nie włączył się w żadnym korku a silnik z ciepłem radzi sobie bardzo dobrze bez przegrzewania. |
|
|
|
 |
Barciech
Forumowicz

Auto: Pajero Pinin
|
Wysłany: 08-03-2012, 22:58
|
|
|
u mnie jest to samo, usłyszeć wentylator to święto a nagrzewa się chwila moment japońce w sumie tak mają |
|
|
|
 |
sylwek12345
Forumowicz
Auto: Mitshubishi Pajero Pinin 1.8
|
Wysłany: 02-06-2016, 08:32
|
|