|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA5A/W 2.5] Uszczelka oring wtryskiwacza |
Autor |
Wiadomość |
Wiktor
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6, 99r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 331 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 08-03-2012, 21:52 [EA5A/W 2.5] Uszczelka oring wtryskiwacza
|
|
|
Witam,
potrzebuje wymienić uszczelki pomiędzy końcówkami wtryskiwaczy a kolektorem ssącym, moje po 13 latach przypominają plastik a nie gumę i podejrzewam że przez to straciły swoją szczelność ,
czy wymieniał ktoś z was ten element? jest szansa na dostanie ich poza serwisem i japanezee ? pytałem w sklepie z uszczelnieniami technicznymi ale niestety nic takiego nie mają
podejrzewam ze takie same uszczelnienia były stosowane w kia i hjundaju
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Owczar 08-03-2012, 22:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
deejay
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Pomógł: 155 razy Dołączył: 26 Wrz 2006 Posty: 6099 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 08-03-2012, 22:05
|
|
|
Wiktor napisał/a: | potrzebuje wymienić uszczelki pomiędzy końcówkami wtryskiwaczy a kolektorem ssącym, moje po 13 latach przypominają plastik a nie gumę i podejrzewam że przez to straciły swoją szczelność , |
A po co je ruszasz , dzieje sie coś z obrotami itp. , sa jakies przesłanki do ich wymiany |
|
|
|
 |
Wiktor
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6, 99r
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 331 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 08-03-2012, 22:10
|
|
|
co do obrotów to nie, ale śmierdzi mi benzyną na ogół zaraz po odpaleniu (mam lpg), szukałem prawdopodobnej przyczyny i w okolicy tylnego, skrajnego wtrysku (str od rozrządu) widać zacieki brudu, coś jakby owy kurz rozmyło, ślady prowadzą właśnie do tej uszczelki innej przyczyny nie znalazłem.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
deejay
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Pomógł: 155 razy Dołączył: 26 Wrz 2006 Posty: 6099 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 08-03-2012, 22:22
|
|
|
Wiktor napisał/a: | co do obrotów to nie, ale śmierdzi mi benzyną na ogół zaraz po odpaleniu (mam lpg), szukałem prawdopodobnej przyczyny i w okolicy tylnego, skrajnego wtrysku (str od rozrządu) widać zacieki brudu, coś jakby owy kurz rozmyło, ślady prowadzą właśnie do tej uszczelki innej przyczyny nie znalazłem. |
Nie sądze ze to będzie oring , proponuje wymyć zmywaczem do hamulców i obserwować wyciek . |
|
|
|
 |
|
|