|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA1A 1.3] brak kostek i obciete przewody - swap elektryki |
Autor |
Wiadomość |
royter
Nowy Forumowicz
Auto: colt ca0a '95
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-03-2012, 18:52 [CA1A 1.3] brak kostek i obciete przewody - swap elektryki
|
|
|
zamówiłem sobie na forum przełącznik świateł przeciwmgielnych przednich i potencjometr oświetlenia tablicy, gdzieś indziej zamówiłem mgiełki przednie i pełen nadziei zacząłem podłączać do mojego 1,3 gli...
zonk ....
zaglądam, pod konsola żadnych kostek i przewodów nie ma... muszę znaleźć i znalazłem - ŁADNIE OBCIĘTE I ZAIZOLOWANE KABELKI...., to samo dotyczy potencjometru - tak myślę, bo znalazłem 8 ładnie obciętych kabli...
brak również instalacji do mgiełek.... eh zmarnowałem czas na odkręcenie błotnika
ale co najlepsze wtyczka i kable od lusterek elektrycznych są ładnie wpięte w "maskownice"
to samo z elektryka drzwi - pełną ale kable nie są podpięte - sobie w środku wiszą - drzwi są całkowicie manualne......
pomoże mi ktoś z tym zonkiem - ma ktoś końcówki (kostki) do przełączników i podpowie, który kabel z którą wtyczka, jak również ma ktoś ta cześć instalacji, która idzie bezpośrednio do mgiełek.... może być komplet : instalacja + mgiełki + mocowanie
jeżeli nikt nie ma to może mi ktoś podpowie z jakiego auta swapnac kostki i elektrykę
sorki , ze kombinuje niektóre rzeczy w tym temacie, ale jak juz temat wyczerpać to po całości |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 17-05-2012, 00:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Major93
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 12-03-2012, 19:36
|
|
|
no najlepiej na szrocie z takiego samego miska to bedziesz miał najbardziej orginalnie, potem tylko schematy, metoda prób i błędów, sprawdzanie na "krótko" i kuuuuuuuuuuuupa nerwów.. powodzenia |
|
 |
royter
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 12-03-2012, 19:44
|
|
|
podzwonilem gdzie tylko sie dalo w trojmiescie po zlomowcach i tylko w jenym znalazlem graty do niego ale nic z elektryki i kabli |
|
|
|
 |
Jogurt
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Pomógł: 24 razy Dołączył: 21 Wrz 2006 Posty: 2554 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 12-03-2012, 20:38
|
|
|
royter, napisz do kolegi TRAWOR76 lub Browar rozbierali Colty może Cię poratują. kostki z colta/lancera będziesz miał p&p. podłaczysz je do instalacji po kolorach i będzie grało. |
_________________ CA0
Galant II |
|
|
|
 |
royter
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 16-03-2012, 16:37
|
|
|
dziekuje za dobre checi pomocy, ale musze sie zwrocic jeszcze raz o pomoc z tymi kostkami
moze ktos kto ma przednie halogeny sprawdzic na kostce wlacznika jakiego koloru kable ida w ktore gniazdo - boje sie, ze moge sobie "podpalic" miska to samo dotyczy potencjometru podswietlania tablicy (zegary)- to duzo czasu nie kosztuje, a mi bardzo pomoze
kostki udalo mi sie uzyskac z lancera, ktory stoi na zlomowisku:) |
|
|
|
 |
|
|