Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
22-12-2006, 10:25
UWAGA MitsuManiaki !!!!!!!!!!
Autor Wiadomość
akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-12-2006, 13:18   

I tutaj muszę poprzeć lukamar,
W zdecydowanej większości zgadzam się z tymi słowami:
Cytat:
lukamar napisał/a:
W Polsce nie jest do d.py - nigdy nie było tak dobrze jak teraz. Idziemy do przodu i to właśnie też dlatego że nie zapominamy o przeszłości.

slo_mo, To, że mamy obecnie debilnych polityków, to możemy zawdzięczać sobie (narodowi) przecież to My ich wybieraliśmy (nie piszę dosłownie, bo sam głosowałem na PO) i żadna dyktatura zza wschodnich granicy tych władz nam nie narzuciła.
Politycy to nie wszytko w moim życiu, i tak samo jak lukamar, uważam, że w Polsce jest coraz lepiej.

slo_mo napisał/a:
Podobnie było w stanie wojennym kiedy milicjanci pałowali niewinnych ludzi - czy myślisz że oni mieli wybór i robili to bo tak uważali za stosowne? Mieli po prostu polecenia których musieli słuchać...

Tutaj piszesz bzdury. Większość z tych zomowskich pał, cieszyła się z możliwości bezkarnego niepie......nia innych ludzi. Co widać na niejednym filmie, gdzie 5 ZOMODEBILI nawala pałkami leżącego człowieka.
Jeśli komuś to nie odpowiadało to mógł zrezygnować, wtedy było dużo pracy ... ale fakt ... nie każdy zrezygnował z walenia pałami ludzi ... i przy tym z ciepłej posadki i milicyjnych dodatków. To był już ich osobisty wybór.

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 27-12-2006, 13:57   

Na początek - cieszę się, że jednak więcej nas łączy niż dzieli :!:
Szanuję Wasze wypowiedzi, ale nie do końca się z nimi zgadzam. Porównując dzisiejsze czasy do tych dawnych to tak, Polska cały czas idzie do przodu ale jest i tak strasznie opóżniona w porównaniu do innych państw europejskich (widzę to szcególnie po wyjazdach za granicę, gdzie za polską dietę nie można nawet kupić nic porządnego dziecku na prezent).
akbi - piszesz o zomowcach którzy to mogli zrezygnować z pracy i robić coś innego, to nie tak, kiedyś były zupełnie inne realia. A już wrzucanie wszytkich do jednego wora, że milicjanci, zomowcy i ormocy to jedna i ta sama banda skur******w, to już duże nadużycie. Ja miałem tą (nie)przyjemność poznać wszytko z dwóch stron - tata były milicjant, a ojcowie kolegów demonstrujący na ulicach. I chociaż byłem wtedy gówniarzem to akurat do tych spraw mam zdrowe podejście, bo rozumiem pobudki i jednych i drugich.
Może i jest lepiej, ale to ŻADNA zasługa ludzi którzy dzierżą teraz ster władzy!

akbi 
I Love SPEEDway

Wysłany: 27-12-2006, 14:50   

slo_mo napisał/a:
Porównując dzisiejsze czasy do tych dawnych to tak, Polska cały czas idzie do przodu ale jest i tak strasznie opóżniona w porównaniu do innych państw europejskich (widzę to szcególnie po wyjazdach za granicę, gdzie za polską dietę nie można nawet kupić nic porządnego dziecku na prezent).

slo_mo, przez kilkanaście lat, raczej trudno nadrobić narzucone nam zacofanie, które trwało ponad 40 lat. Napisz prosze, o jakiej "zagranicy" piszesz??
slo_mo napisał/a:
ŻADNA zasługa ludzi którzy dzierżą teraz ster władzy!

Na wstępie zaznaczę, że generalnie jestem przeciwnikiem PiSu, niemniej jednak, to również ONI walczyli z komuną, abyś Ty teraz mógł swobodnie pisać tu na forum o swoich poglądach.
Nie piszę tu oczywiście o burakach z samoobrony (nie mylić z ludźmi pracującymi na wsi) ani o faszystach (pseudo nacjonalistach) z lpru i pokrewnych ... bo oni faktycznie nie mają zasługi w tym, że obecnie nie ma już komuny.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 27-12-2006, 14:57   

akbi napisał/a:
slo_mo, przez kilkanaście lat, raczej trudno nadrobić narzucone nam zacofanie, które trwało ponad 40 lat. Napisz prosze, o jakiej "zagranicy" piszesz??

Belgia, Niemcy, Francja, UK - i zawsze jak wracam do Polski to mi się chce płakać...
Co fakt to fakt, ale dlaczego każdy kto dorwie się do władzy chce wyważać otwarte drzwi. Czy nie moglibyśmy po prostu skopiować pomysłów które doskonale funkcjonują w innych państwach?

akbi 
I Love SPEEDway

Wysłany: 27-12-2006, 15:07   

slo_mo napisał/a:
Belgia, Niemcy, Francja, UK - i zawsze jak wracam do Polski to mi się chce płakać...

... i potwierdziłeś moje słowa. Porównaj Polskę do tych państw, które tak samo jak i my, leżeli po prawej stronie żelaznej - czerwonej kurtyny. Może nie wypadniemy idealnie, ale myślę, że nie jest tak źle.

slo_mo napisał/a:
Co fakt to fakt, ale dlaczego każdy kto dorwie się do władzy chce wyważać otwarte drzwi. Czy nie moglibyśmy po prostu skopiować pomysłów które doskonale funkcjonują w innych państwach?

Bo nie wszystko da się od razu skopiować. Polska w 89 niestety była bardzo zacofanym krajem i musieliśmy zacząć organizować nawet takie sprawy, które w innych normalnych krajach funkcjonowały już kilkadzieścia lat wcześniej.
Zauważ również, że zdecydowana większość tych polityków, która doszła do władzy po 89 roku miała generalnie zerowe doświadczenie w rządzeniu. Dopiero z tych młodych ludzi, którzy obecnie angażują się w politykę to może wyrosną nam prawdziwi ministrowie, posłowie i pozostałe głowy państwa.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 27-12-2006, 15:10   

Mam nadzieję, że nie mówisz o wszechpolakach :twisted:
Może i masz rację, ale ja w chwili obecnej nawet nie widzę że ktoś miał jakiś pomysł na Polskę.

akbi 
I Love SPEEDway

Wysłany: 27-12-2006, 15:26   

slo_mo napisał/a:
Mam nadzieję, że nie mówisz o wszechpolakach :twisted:

też
slo_mo napisał/a:
Może i masz rację, ale ja w chwili obecnej nawet nie widzę że ktoś miał jakiś pomysł na Polskę.

Myślę, że gdyby naród był bardziej cierpliwy i po 4 latach nie oczekiwał że z Polski zrobią się drugie Niemcy to obecnie byłaby w Polsce również inna sytuacja, a tak ... 4 lata rządziła Solidarność (i pochodne), 4 lata komuniście, 4 lata Solidarność i znowu 4 lata komuniści. Mam nadzieje tylko, że po tym co zrobi teraz PiS, to znowu nie wrócą nam na kolejne 4 lata komuchy.
W tak prowadzonym państwie nie da się szybko wszystko wyprostować po blisko półwiecznej radzieckiej okupacji.

lukamar
[Usunięty]

Wysłany: 27-12-2006, 22:36   

slo_mo napisał/a:
Ja miałem tą (nie)przyjemność poznać wszytko z dwóch stron - tata były milicjant, a ojcowie kolegów demonstrujący na ulicach. I chociaż byłem wtedy gówniarzem to akurat do tych spraw mam zdrowe podejście, bo rozumiem pobudki i jednych i drugich.

No nie mogę po prostu - ty piszesz o "pobudkach" ludzi katujących innych ludzi. To tak jakbyś napisał, że rozumiesz pobudki gestapo - oni też wykonywali rozkazy!!! Sorry, ale dopóki żyją w Polsce ludzie "rozumiejący" zachowanie milicjantów i esbeków trąbienie o tym jaka zła była komuna zawsze będzie miało rację bytu. Chciałbym wytłumaczyć twoje poglądy tym, że jesteś synem milicjanta, ale to byłoby chyba zbyt proste...
A co do Polski - właśnie superobiektywna GW napisała że landy byłego NRD mają 16% bezrobocie i oferują pomoc polskim firmom które zechcą otworzyć u nich filie i zatrudniać Niemców. Czyli radzimy sobie lepiej od kraju postkomunistycznego który miał najlepszy start w kapitaliźmie jaki tylko można sobie wyobrazić. I ja jestem z tego dumny, a Leppery czy inne Giertychy nie są w stanie mi tego obrzydzić. Slo - po prostu zdaj sobie sprawę z tego, że najprawdopodobniej za naszego życia w Polsce nigdy nie będzie tak dobrze jak w USA czy Anglii, bo to niemożliwe. Po to weszliśmy do UE żeby tacy ludzie jak ty, którzy nie potrafią sie z niczego cieszyć a umieją tylko jęczeć mogli sobie wyjechać tam gdzie im będzie lepiej...:)

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 28-12-2006, 10:01   

lukamar napisał/a:
No nie mogę po prostu - ty piszesz o "pobudkach" ludzi katujących innych ludzi. To tak jakbyś napisał, że rozumiesz pobudki gestapo - oni też wykonywali rozkazy!!! Sorry, ale dopóki żyją w Polsce ludzie "rozumiejący" zachowanie milicjantów i esbeków trąbienie o tym jaka zła była komuna zawsze będzie miało rację bytu.

Zapominasz, że oprócz czarnego i białego są również odcienie szarości. Ja to rozumiem, a Ty jeżeli nawet nie starasz się poznać wszystkich faktów jesteś zadufanym w sobie człowiekiem od którego wszytskie argumenty odbijają się jak od ściany - Twoja sprawa. I widzę, że indoktrynacja robi swoje - komuna be, my cacy!

lukamar napisał/a:
A co do Polski - właśnie superobiektywna GW napisała że landy byłego NRD mają 16% bezrobocie i oferują pomoc polskim firmom które zechcą otworzyć u nich filie i zatrudniać Niemców. Czyli radzimy sobie lepiej od kraju postkomunistycznego który miał najlepszy start w kapitaliźmie jaki tylko można sobie wyobrazić. I ja jestem z tego dumny, a Leppery czy inne Giertychy nie są w stanie mi tego obrzydzić. Slo - po prostu zdaj sobie sprawę z tego, że najprawdopodobniej za naszego życia w Polsce nigdy nie będzie tak dobrze jak w USA czy Anglii, bo to niemożliwe.

Właśnie przez takie myślenie jest jak jest - sami się ograniczamy myśląc że na wszystko potrzeba odpowiednio dużo czasu, zamiast wziąść się ostro do roboty. A co do Twojego przykładu to napisz dlaczego w tych landach jest takie bezrobocie? Czym to jest spowodowane? Ja też mogę dać przykład, że w takich Czechach (które jak już pisałeś były za żelazną kurtyną) jest/zaczyna być lepiej niz w Polsce - inwestycje zagranicznego kapitału są u nich dużo większe niż w Polsce....

lukamar napisał/a:
Po to weszliśmy do UE żeby tacy ludzie jak ty, którzy nie potrafią sie z niczego cieszyć a umieją tylko jęczeć mogli sobie wyjechać tam gdzie im będzie lepiej...:)

Tak to naprawdę był nasz cel, żeby wszyscy którym nie podoba się w Polsce powiedzieć won - naprawdę Stary z tym to pojechałeś. Zreszta czego można się spodziewać po zwolenniku PiS, który prowadzi politykę - jak nie jesteś z nami to jesteś przeciwko nam i.....won.

Widzisz już kilka postów temu napisałem Ci się się nie dogadamy - dobrze że przynajmniej Mitsubishi nas łączy :wink: . A ja osobiście jestem zadowolony że jest taka różnorodność poglądówi wierzeń, bez tego byłoby trochę nudno.

Odpowiedz do tematu