Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: mkm
30-03-2012, 23:44
100% trolowanie - ku przestrodze.
Autor Wiadomość
Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 07-02-2012, 02:45   

i tak samo zawzięty i uparty [edit] :roll: :? :roll:

[ Komentarz dodany przez: Hubeeert: 07-02-2012, 08:03 ]
Patrz Zasady Forum - punkt odnoszący się do wycieczek personalnych...
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 07-02-2012, 08:03, w całości zmieniany 1 raz  

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-02-2012, 07:55   

Obywatel napisał/a:
Ja nie mówię o jakichś sytuacjach ekstremalnych :roll: Ale w sytuacji gdy ktoś ma dwa standardowe halogeny w zderzaku, to zarówno policja jak i diagności wbijają w ten element oświetlenia - tzn. go nie kontrolują bo nie jest on obowiązkowy.
Jesteś kolejną osobą która nadinterpretuje przepisy, polecam odwiedzić stacje diagnostyczną, każdy diagnosta i kazdy policjant powie Ci, że jeżeli dodatkowe światło przeciwmgłowe jest niesprawne to powinno być naprawione albo przesłonięte/zdemontowane a jeżeli jest odsłoniete to ma działać i koniec.

MI się zdarzyło odwiedzić kilkanaście stacji diagnopstycznych różnymi autami, zawsze były sprawdzane światła w komplecie bez znaczenia czy obowiązkowe czy nieobowiązkowe.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Uwex 
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Wysłany: 07-02-2012, 09:20   

Ta "dyskusja" to na poważnie, czy jakaś "ukryta kamera" ? Bo kombinuję w jakim celu jest ona wciąż otwarta ? I teraz to już się robi perpetum mobile :lol:

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 08-02-2012, 10:09   

Uwex napisał/a:
I teraz to już się robi perpetum mobile

Proponuje zatem wpisac ten temat do tematu "troszke humoru nie zaszkodzi", bo tam coraz mniej osób robi wpisy... :shock:

Kesz 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi
Wysłany: 09-03-2012, 13:39   

Troszkę jak telenowela, 10 odcinków a akcja stoi w miejscu :mrgreen:

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 09-03-2012, 22:30   

Czytając to prawie się posikałem :mrgreen: .

Dzisiaj robiłem przegląd mojego Misia, spytałem się diagnosty i potwierdził jak są halogeny to muszą działać :P .
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 10-03-2012, 11:49, w całości zmieniany 1 raz  

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 10-03-2012, 11:06   

Kesz napisał/a:
Troszkę jak telenowela, 10 odcinków a akcja stoi w miejscu :mrgreen:

Cierpliwości :D
Nowe odcinki wkrótce :twisted:

ig_or 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 '01
Wysłany: 13-03-2012, 16:02   

W swojej Cari mam halogeny, ale niestety od czasu pewnego zwarcia na kostce włącznika mam te światełka odłączone. Na jesieni zeszłego roku miałem przegląd. Diagnosta do mnie mówi żebym włączył halogeny z przodu - ja do niego "yyyy, no wie Pan, są ale niestety nie działają".....musiałem dłuższą chwilę Pana prosić co by mi pieczątkę w dowodzie wlepił. Od tego czasu na wszelki wypadek wożę ze sobą zaślepki - w razie czego w 5 minut światełek nie będzie.

To jednak potwierdza to że jeżeli światła są to muszą być sprawne. Żeby było śmieszniej to jako że stosunkowo niedawno mam prawo jazdy to pamiętam na kursie że właśnie taka informacja się pojawiła jako coś do zapamiętania :)

" To, że czegoś nie rozumiesz, to nie znaczy, że tego czegoś nie da się wytłumaczyć"
ig_or - 3Miasto

Obywatel 
Forumowicz

Auto: RAV4 III Corsa E
Wysłany: 13-03-2012, 20:16   

ig_or, wszystko zależy od diagnosty. Jeden sprawdza tylko to, co musi i sprawdzając marzy już o powrocie do przerwanego pasjansa a inny będzie służbistą i przetrzepie wszystko. W mojej 16-letniej karierze kierowcy trafiłem już na obydwa typy diagnostów, choć czasami zdarzają się też tzw. normalni - czyli życzliwi i ludzcy - tacy którzy informują kierowcę o nieprawidłowościach nie po to żeby się przyczepić, ale ze zwykłej zawodowej przyzwoitości.

coltjaro 
Mitsumaniak

Auto: colt CJO 1,6 2000r. 90KM
Wysłany: 15-03-2012, 22:07   

Skoro przy spryskaniu ustawało to tylko zawieszenie pedału i/lub tulejka w której idzie linka piszczała tak że nic poważnego (ale siknąć warto bo choćby denerwuje :) )

Major93 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 15-03-2012, 22:27   

powiedział bym bardziej agresywnie jak denerwuje ale ehh.. na wiosne jak bedzie cieplej to jak bd robił cos przy aucie to psikne :D jestem ciekawy jak rozwiąze sie Twoj problem.

Major93 
Forumowicz

Wysłany: 18-03-2012, 22:52   

Cytat:
Mam jeszcze pytania :

1.Czy dźwignia przy samym sprzęgle po przesunięciu ręką powinna "wrócić" na swoje miejsce?U mnie jak przesunę ręką to tak jakby przeskoczy od razu w druga krańcową pozycję i tylko pedałem mogę ją z powrotem poruszyć.

2.Czy wymiana sprzęgła jest do zrobienia we własnym zakresie

3.Czy wymiana sprzęgła wymaga podniesienia silnika na wciągarce, spuszczenia oleju (silnika?skrzyni?)

4.Jeżeli powinien zrobić to mechanik - ile bez naciągania powinno to kosztować, ewentualnie gdzie w Poznaniu w pobliżu skrzyżowania Piątkowskiej/Al.Solidarności jest jakiś godny zaufania mechanik?

pytanie 2, odpowiedz brzmi : jezeli mechanicy robią to we własnym zakresie to Tobie tez sie uda, wystarczy wiedza, narzędzia, cierpliwosc, i zalezy co masz na mysli mówiąc wymiana sprzęgła.. czy dzwignie, czy co. pytanie 3 i 4 to pytania na ktore nie da sie odpowiedziec, jeden Ci weznie grosze i zrobi bo zrobi, a drugi Ci wcisnie wałek albo nagada tak ze pół auta u nich naprawiac bedziesz...

Ostatnio zmieniony przez mkm 20-03-2012, 21:14, w całości zmieniany 1 raz  

coltjaro 
Mitsumaniak

Auto: colt CJO 1,6 2000r. 90KM
Wysłany: 19-03-2012, 08:26   

Dzięki za odpowiedź.No właśnie - czy mogło coś paść poza "kompletnym sprzęgłem" które to kupuje się jako nowe ?, jeżeli można proszę o dokładne opisanie co i jak, jeżeli nie trzeba by wyciągać silnika i można by to nazwać w miarę prostą naprawą ale np. czasochłonną, oraz bez specjalnych trików które to powinienem znać - spróbowałbym sam najchętniej.Pytanie jeszcze takie mam - czy np po demontażu sprzęgła jakby skończył się dzień :D mogę bez problemów przepchać micha do garażu i rano z powrotem na kanał ?To może ze 40 metrów pomiędzy garażem a kanałem mam :)

WK89 
Forumowicz

Auto: Lancer 1.6 16v (c66a)
Wysłany: 19-03-2012, 12:48   

przepchnąć możesz ale jedna pół oś musisz przywiązać sznurkiem

Major93 
Forumowicz

Wysłany: 19-03-2012, 21:41   

jezeli bedziesz demontował a auto bedzie na jałowym biegu na tzw luzie to chyba bedzie sie dało, bo bieg Ci sam raczej nie wskoczy, tak mysle

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi