|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] stukanie w tylnej części |
Autor |
Wiadomość |
lays22
Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-03-2012, 10:36 [Cari 1.9TD] stukanie w tylnej części
|
|
|
Witam,
Mam dwa problemy z moją carisma:/
1. ruszając tylnymi kołami usłyszałem jakieś stuki, jednak po sprawdzeniu ogólnym nic nie zauważyłem aby było do wymiany. Tutaj pytanie czy to mogą być stuki pływaka w baku bo mam pół baku zalanego, dodam że chwilę po przestaniu ruszać samochodem chwilę słychać delikatne stuki.
2. Drugie pytanie dotyczy przedniego zawieszenia, przynajmniej mi się tak wydaje. Przy skrętach albo jeździe na rondzie słyszę takie jakby szuranie chrobotanie nie wiem czy to w kołach czy w czymś innym, ostatnio jak jechałem kawałek po nierównej nawierzchni (górki i pagórki) oczywiści powoli słyszałem też takie szuranie tylko tym razem tak jakby w amortyzatorach.
Miał ktoś podobne problemy? Wiem, że to jest napisane nielogicznie i nie "po Polsku" ale inaczej się nie dało:) |
|
|
|
 |
Mario
moderator ...............

Auto: Eclipse 3g RS
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Mar 2007 Posty: 3009 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 13-03-2012, 21:07
|
|
|
lays22 napisał/a: | 2. Drugie pytanie dotyczy przedniego zawieszenia, przynajmniej mi się tak wydaje. Przy skrętach albo jeździe na rondzie słyszę takie jakby szuranie chrobotanie nie wiem czy to w kołach czy w czymś innym, ostatnio jak jechałem kawałek po nierównej nawierzchni (górki i pagórki) oczywiści powoli słyszałem też takie szuranie tylko tym razem tak jakby w amortyzatorach. |
hm..może chodzi o "taką" często spotykaną przypadłość Carismy, ale to z tego co wiem występowało głównie z tyłu.
Takie skrzypienie, zwłaszcza jak jest mokro.
Poszukaj bo było o tym sporo, także może coś będzie pasować.
Najszybszym rozwiązaniem było nałożenie węża ogrodowego na zwoje
[ Dodano: 13-03-2012, 21:08 ]
edit: Znalazłem jakiś jeden temat : http://forum.mitsumaniaki...ghlight=deszczu |
_________________ http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=88868 |
|
|
|
 |
lays22
Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma
|
Wysłany: 14-03-2012, 16:13
|
|
|
MaRIo_ napisał/a: | lays22 napisał/a: | 2. Drugie pytanie dotyczy przedniego zawieszenia, przynajmniej mi się tak wydaje. Przy skrętach albo jeździe na rondzie słyszę takie jakby szuranie chrobotanie nie wiem czy to w kołach czy w czymś innym, ostatnio jak jechałem kawałek po nierównej nawierzchni (górki i pagórki) oczywiści powoli słyszałem też takie szuranie tylko tym razem tak jakby w amortyzatorach. |
hm..może chodzi o "taką" często spotykaną przypadłość Carismy, ale to z tego co wiem występowało głównie z tyłu.
Takie skrzypienie, zwłaszcza jak jest mokro.
Poszukaj bo było o tym sporo, także może coś będzie pasować.
Najszybszym rozwiązaniem było nałożenie węża ogrodowego na zwoje
[ Dodano: 13-03-2012, 21:08 ]
edit: Znalazłem jakiś jeden temat : http://forum.mitsumaniaki...ghlight=deszczu |
Dzięki, być może i u mnie jest taka sama przyczyna, zobaczę teraz jak będzie sucho o wtedy co mi skrzypiało to było właśnie mokro.
Serdeczne dzięki:) |
_________________ Mitsubishi Carisma
1997r
1.9 TD |
|
|
|
 |
|
|