Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Prośba do mitsumaniaków...
Autor Wiadomość
plassteer 
Nowy Forumowicz

Auto: Gal 2,5 v6 02' avance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-03-2012, 02:22   Prośba do mitsumaniaków...

Witam uprzejmie wszystkich. Mam na imię Piotrek, forum MM przeglądam już od dłuższego czasu, czytam, czytam i dochodzę do wniosku, że chyba wiem coraz mniej...
Jedno natomiast pozostaje pewne ja i moja narzeczona chcemy gala:) temat zakupu auta, aktualny jest u nas już od dawna, miśka mieliśmy jako pierwsze "nasze" auto był to Lancer 93r;) i stąd jak myślę pozostało u nas zamiłowanie do marki, no i właśnie... ten rekini ryjek, ten Galant... ahh... Podczas poszukiwań auta, przerobiliśmy już wszystkie tematy... te bardziej i mniej racjonalne opcje, ekonomiczne, sensowne i polecane marki... Jednak zawsze kiedy temat schodził w stronę transakcji, uciekaliśmy od niej, no właśnie w stronę miśka:) Moja Kati mówiła wtedy, phi jak mam jeździć tym czy tamtym to 100 razy bardziej wolę Galanta... a mnie nic innego nie pozostaje jak wtórować jej w tej myśli bo czuję to samo i wiem, że jeśli nie zmienimy teraz naszego punto I na gala prawdopodobnie nigdy nie będziemy mogli posiadać rekina... Oglądanie ogłoszeń i czytanie forum mm przyprawia mnie już o zawroty głowy, informacji jest tyle... wiem już dużo, jednak w miarę zdobywania informacji widzę jak mało wiem... W pewnym momencie stwierdziliśmy, że musimy poczynić jakieś konkretniejsze kroki chociaż przejechać się galem i obejrzeć go z bliska... umówiliśmy się na spotkanie w Gliwicach, tam też mieszkamy. Auto należało do handlarza z Gliwic wybór był dość przypadkowy, ale chcieliśmy po prostu sprawdzić jak to jest naprawdę zasiąść za jego kierownicą. Oględziny- nasza porażka:) kiedy gal wjechał na parking na którym mieliśmy się spotkać na naszych twarzach pojawiły się meeega banany, które nie zniknęły, aż do momentu rozstania ze sprzedającymi... auto nadal dostępne na otomoto: http://allegro.pl/show_item.php?item=2184500832 ogólnie samochód w średnim stanie na zewnątrz i w środku, tak jak piszą forumowicze o panu z Gliwic wybebeszone... niestety... zresztą 2,4 to nie silnik dla nas... Jednak jedno stało się jednak pewne i w jednym oboje się utwierdziliśmy, ja i Kati wiemy że ZAWSZE wychodząc z domu z zamiarem odbycia jakiejkolwiek trasy miśkiem będziemy mocniej w dłoni ściskać kluczyk do Gala i tak jak w dniu pierwszych oględzin banany na naszych twarzach będą towarzyszyć nam stale...:):):) Kochamy miśki, kochamy gale to pewne, na ulicach nigdy nie zostają przez nas nie zauważone i nie obgadane...;)

Po co w ogóle piszę...? proszę Was o pomoc, radę i dobrą myśl... może znacie kogoś lub widzieliście ogłoszenie godne polecenia...? Hmm może któryś z Mitsumaniaków, lub najlepiej wszyscy pomogli w naszym "zakupie kontrolowanym"?:) piszę ponieważ jak pisałem nie wiem już tak naprawdę nic....

Hmmm może napiszę o tym co nas interesuje, uwzględniając wszelkie za i przeciw, zdanie moje i mojej narzeczonej ukształtował się takowy obraz Gala....

Szukamy auta w sedanie to pewne- dla mnie nie tak istotne, jednak moja Kati nie da się przekonać i może w sumie coś w tym jest;)

Zależy nam bardzo, aby Gal był w wersji avance lub sport edition- tu chodzi wizualny o pazur:)

Silnik 2,5 v6 ostatecznie 2,0 jeżeli w ogóle w w/w wersjach 2,0 występują. A poza tym w naszej sytuacji konieczne będzie zagazowanie miśka... więc 2,4 odpada.

Skrzynia manualna... znam za i przeciw, to kwestia upodobań... czy gustu, to poza tym Kati mówi, że nudno było by jej w aucie z automatem;) -to też pewne.

Najlepiej gdyby gal był czarny, ewentualnie srebrny.. choć kolor przy spełnionych powyższych warunkach jest kwestią drugorzędną... ehh czarne są piękne....

Widziałem ostatnio takiego gala... jednak po opiniach forumowiczów nt. sprzedającego mój entuzjazm opadł.... :http://allegro.pl/show_item.php?item=2192647074 poza tym na innej aktualne aukcji sprzedającego, misiek z tymi samymi tablicami... o tym też było na forum... a poza tym to nie 2,5...:( jednak wizualnie auto po prostu piękne!

Przepraszam za ogólny zamęt dużo tego wyszło, muszę kończyć pisanie bo godzina już późna, a jutro work... postaram się jeszcze dopisać coś jutro.. a póki co pozdrawiam i z góry dziękuję wszystkim którym będzie chciało się to przeczytać i ewentualnie podpowiedzieć coś... Pozdrawiam Piotrek:)

Tomek 
Mitsumaniak
forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Wysłany: 14-03-2012, 07:52   

plassteer napisał/a:

Silnik 2,5 v6 ostatecznie 2,0 jeżeli w ogóle w w/w wersjach 2,0 występują.

2.0 w sporcie tak
w Avance nie, z jednym ale ..., bo zdarzały się w Anglii i Szwecji, ale w ogłoszeniach raczej nie utrafisz

widzę, że jesteście dość "motoryzacyjni", że tak powiem, także od razu odpuść 2.0

a co do reszty, to życzę powodzenia i cierpliwości

jak dacie ze 30 tyś PLNów to oddam mojego Gala (Avance 2.5 z gazem, czarny sedan, manual - czyli to co szukacie) :lol: :lol: :mrgreen:
Fiat Ducato L4H3 2.3 '15 - (09.2020 - ? )
FZ1 Yamaha Fazer '07 - (08.2021 - ? )

Były:
EA5A - Czarne Avance '01 - (02.2010 - 11.2013)
CJ4A - (08.2010 - 04.2011)
EA5W - Granatowy Elegance '02 - (11.2013 - 08.2014)
CA4A - Błękitne Malibu '95 - (01.2013 - ? )
DA5A - Czarny Avance - podejście drugie '04 - (05.2015 - 10.2018)
ER-5 - Niebieskie Kawasaki '99 - (06.2014 - 02.2021)
URL=https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=109619]E70 BMW X5 40d '12 - (08.2019 - 11.2021)

Giziu 
Forumowicz

Auto: 2 X Galant V6 - sedan i kombi
Wysłany: 14-03-2012, 11:49   

Zadzwoń (pojedź) do chłopaków z Czapli. Ja kupiłem u nich i złego słowa nie moge powiedzieć. Wiadomo, jakąś przycinkę zawsze mają bo z tego żyją ale przynajmniej konkretnie podchodzą do tematu. Nie ukrywają stanu, mówią co wiedzą, a jak coś wyjdzie (wiadomo że to używane auto) to służą pomocą, przesyłają części i nie oleją cię po zakupie.

pompec 
Mitsumaniak
misiu-maniak

Auto: EA5W Avance'02 tiptronic
Wysłany: 14-03-2012, 17:44   

http://szukaj.pl.mobile.e...999&tabNumber=1

http://szukaj.pl.mobile.e...003&tabNumber=1

[ Dodano: 14-03-2012, 17:48 ]
http://www.autoscout24.pl...id=mvbvlywh3cez

czaple mają ładnego:

http://otomoto.pl/mitsubi...-C23231774.html

arturj123 
Forumowicz

Auto: A3 1.8T 200KM
Wysłany: 14-03-2012, 19:49   

Serce dobrze Wam podpowiada :)
Ważne pytanie to jaką sumę na to przeznaczacie? Jak zauważyłem szukacie coś w granicy 10k zł ?

Nasz kolega z forum ma pięknego srebrnego sedana (bez LPG):
http://otomoto.pl/mitsubi...-C23122745.html
Cena może i wysoka, ale rozrząd i inne eksploatacje na pewno porobione, a to są niemałe sumy:)

firstmate 
Mitsumaniak

Auto: Avance 2,5 V6
Wysłany: 14-03-2012, 20:11   

pompec napisał/a:

czaple mają ładnego:

Fakt faktem, auto jest nierdzewka, sam mialem go nabyc lecz sie spoznilem (jak z wieloma innymi ;P)

goatstone 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant '98 V6 2,5l
Wysłany: 14-03-2012, 21:37   

tego srebrnego od kolegi z forum z ręką na sercu mogę polecić. nie raz nim jeździłem i jest bardzo zadbany, a sam właściciel w kwestii auta przejawia zachowania pedantyczne, więc o wszystko dbał należycie.

ig_or 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 '01
Wysłany: 14-03-2012, 21:55   

arturj123 napisał/a:

Oszzz...na tego to ja się napaliłem, ale muszę jeszcze do kwietnia na resztę gotówki poczekać.. :evil:

" To, że czegoś nie rozumiesz, to nie znaczy, że tego czegoś nie da się wytłumaczyć"
ig_or - 3Miasto

plassteer 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 15-03-2012, 01:03   

Niestety dopiero teraz mam możliwość odpisać wszystkim, dziękuję za każde słowa, rady i propozycje... odpowiedzi zacznę od tomka:)

tomek84 napisał/a:
plassteer napisał/a:

Silnik 2,5 v6 ostatecznie 2,0 jeżeli w ogóle w w/w wersjach 2,0 występują.

2.0 w sporcie tak
w Avance nie, z jednym ale ..., bo zdarzały się w Anglii i Szwecji, ale w ogłoszeniach raczej nie utrafisz
:mrgreen:

dzięki za info, kolejne cenne wiadomości:)
tomek84 napisał/a:

widzę, że jesteście dość "motoryzacyjni", że tak powiem, także od razu odpuść 2.0

hehe oj tak:)

tomek84 napisał/a:

a co do reszty, to życzę powodzenia i cierpliwości

a za to bardzo dziękuję:)

tomek84 napisał/a:

jak dacie ze 30 tyś PLNów to oddam mojego Gala (Avance 2.5 z gazem, czarny sedan, manual - czyli to co szukacie) :lol: :lol: :mrgreen:

taaak to dokładnie to, jednak 30k to za dużo jak dla nas, rozumiem, że część tej ceny to odstępne za uczucie żywione do miśka?? :D

[ Dodano: 15-03-2012, 01:06 ]
Giziu napisał/a:
Zadzwoń (pojedź) do chłopaków z Czapli. Ja kupiłem u nich i złego słowa nie moge powiedzieć. Wiadomo, jakąś przycinkę zawsze mają bo z tego żyją ale przynajmniej konkretnie podchodzą do tematu. Nie ukrywają stanu, mówią co wiedzą, a jak coś wyjdzie (wiadomo że to używane auto) to służą pomocą, przesyłają części i nie oleją cię po zakupie.

Dziękuję i za ten głos, o "chłopakach z Czapli" czytałem już nie raz na forum i chyba jako nieliczni zbierają pozytywne opinie forumowiczów:) dziękuję za ten cenny głos, rozważę go :)

[ Dodano: 15-03-2012, 01:08 ]
pompec napisał/a:
http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?lang=pl&id=158662157&pageNumber=1&__lp=4&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=17700&makeModelVariant1.modelId=10&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=110&minPowerAsArray=KW&fuels=PETROL&siteId=POLAND&negativeFeatures=EXPORT&crossBorderSearchEnabled=true&categories=Limousine&minConstructionYear=1999&tabNumber=1

[ Dodano: 14-03-2012, 17:48 ]
http://www.autoscout24.pl...id=mvbvlywh3cez

czaple mają ładnego:

Dziękuję również za te oferty... bardzo ciekawe, jednak poza naszym zasięgiem finansowym, a tak na marginesie auto od "chłopaków" ma dziwnie podniesione zawieszenie z przodu... chyba, że mi się wydaje? Pozdrawiam :)

[ Dodano: 15-03-2012, 01:14 ]
arturj123 napisał/a:
Serce dobrze Wam podpowiada :)
Ważne pytanie to jaką sumę na to przeznaczacie? Jak zauważyłem szukacie coś w granicy 10k zł ?

nie do końca w granicach 10K, ten czarny to przykład wyglądu, cena przypadkowa...

arturj123 napisał/a:

Cena może i wysoka, ale rozrząd i inne eksploatacje na pewno porobione, a to są niemałe sumy:)

Piękny Gal, niestety automat... odpada.

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za każde słowo, wszystkie uwagi... są one niezmiernie cenne...

Jednocześnie korzystając z okazji, że temat zaistniał jakoś chciałbym o coś zapytać... oglądając avance'a z Gliwic o którym wspominałem wcześniej zauważyłem, że kolor pasa przedniego i wnętrza komory silnika różni się od koloru nadwozia, sprzedający twierdził że to normalne w tych autach i że "producent w ten sposób oszczędzał nie malując wnętrza komory silnika w kolorze nadwozia..." to prawda czy ściema? nie znalazłem nic na forum w tej kwestii...

aha dla potomnych którzy chcieliby to auto obejrzeć, może komuś się to przyda bo nie wszystko widać na zdjęciach na aukcji... na moje motoryzacyjne oko, niestety jeszcze nie "galantowe" ale jednak ;) - auto prawdopodobnie uderzone w prawy przód- fatalne spasowanie maski i prawego błotnika, malowanie błotnika prawego z przodu "faktura skórki pomarańczowej" ślady rdzy we wnękach tylnych prawych drzwi, wypalona dziura w fotelu między nogami kierowcy... to tak co rzuciło mi się w oczy po bardzo pobieżnych oględzinach samochodu...

Na koniec dodam jeszcze dla zainteresowanych, dziś rano otrzymałem ofertę na pw, auto wypisz wymaluj według naszych preferencji... puki co nie chcę więcej zdradzać... niebawem wszystko się wyjaśni... pozwolę sobie jednak sukcesywnie dorzucać tutaj informację na temat naszych poszukiwań... niech nasz "zakup kontrolowany" z udziałem forumowiczów stanie się faktem (było by pięknie) :) zobaczymy jaką historię napisze życie.

Do "napisania" i jeszcze raz dziękuję wszystkim oraz czekam na dalsze sugestie... Pit ;)

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2012, 01:51   

plassteer napisał/a:
a tak na marginesie auto od "chłopaków" ma dziwnie podniesione zawieszenie z przodu... chyba, że mi się wydaje?

niestety gdy galant nie ma sprężyn eibaha to przód potrafi sterczeć...

plassteer napisał/a:
. oglądając avance'a z Gliwic o którym wspominałem wcześniej zauważyłem, że kolor pasa przedniego i wnętrza komory silnika różni się od koloru nadwozia, sprzedający twierdził że to normalne w tych autach i że "producent w ten sposób oszczędzał nie malując wnętrza komory silnika w kolorze nadwozia..." to prawda czy ściema? nie znalazłem nic na forum w tej kwestii...

kolor musi być dokładnie ten sam, jedyna różnica to że ma być w macie a nie połysku jak reszta nadwozia. Panu z gliwic zdarzyło się wystawić uderzone auta jako bezwypadkowe nie zdziwiłbym się gdyby tym razem było podobnie....

plassteer napisał/a:
dziś rano otrzymałem ofertę na pw,

podaj więcej faktów, albo załóż temat w tym dziale, ocenimy czy warto :P

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 15-03-2012, 01:52   

Kolor pasa przedniego jest w macie, nie występuje w metalicu to samo tyczy się komory silnika. Niektórzy nawet potrafią rozpoznać czy jest ori mat :mrgreen: :wink: Polecam zobaczyć tematy forumowiczy na pewno mają w swoich tematach zdjęcia komory silnika :)

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

plassteer 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 15-03-2012, 02:09   

Derpin napisał/a:

podaj więcej faktów, albo załóż temat w tym dziale, ocenimy czy warto :P

podam więcej faktów jak napisałem już niebawem, postaram się również wrzucić zdjęcia, to wszystko już wkrótce...

[ Dodano: 15-03-2012, 02:13 ]
Juiceman napisał/a:
Kolor pasa przedniego jest w macie, nie występuje w metalicu to samo tyczy się komory silnika. Niektórzy nawet potrafią rozpoznać czy jest ori mat :mrgreen: :wink: Polecam zobaczyć tematy forumowiczy na pewno mają w swoich tematach zdjęcia komory silnika :)

nie do końca kumam... czyli kolor pasa i wnętrza komory w macie nie występuje w metallicu? to auto było w srebrnym metallicu, a wnętrze komory i pas szare... czyli rozumiem że to było ok? przepraszam jeżeli głupio się dopytuję, ale to co napisałeś jest nie jasne dla mnie... chociaż z drugiej strony niema podobno głupich pytań ;) tak czy siak dziękuję za szybką odpowiedź :D

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 15-03-2012, 02:20   

plassteer napisał/a:

nie do końca kumam... czyli kolor pasa i wnętrza komory w macie nie występuje w metallicu? to auto było w srebrnym metallicu, a wnętrze komory i pas szare... czyli rozumiem że to było ok? przepraszam jeżeli głupio się dopytuję, ale to co napisałeś jest nie jasne dla mnie... chociaż z drugiej strony niema podobno głupich pytań ;) tak czy siak dziękuję za szybką odpowiedź :D

Dokładnie o to mi chodziło ;-)dobrze mnie zrozumiałeś :wink:

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 15-03-2012, 07:42   

plassteer napisał/a:
Jedynie wnęki drzwiowe były malowane pod kolor a tak wnęka silnika i wnęka bagażnika były malowane tak jakby samą baża lakierniczą, niektóre centra doboru lakierów nawet podają konkretną specyfikację dla tego typu malowania

A tak na powążnie po co malować miejsca do których się praktycznie nie zagląda :mrgreen: taki japoński żart :P
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Tomek 
Mitsumaniak
forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Wysłany: 15-03-2012, 07:58   

Juiceman napisał/a:

najbardziej to widać w granacie

plassteer napisał/a:
to auto było w srebrnym metallicu, a wnętrze komory i pas szare.

tak, to normalne
Fiat Ducato L4H3 2.3 '15 - (09.2020 - ? )
FZ1 Yamaha Fazer '07 - (08.2021 - ? )

Były:
EA5A - Czarne Avance '01 - (02.2010 - 11.2013)
CJ4A - (08.2010 - 04.2011)
EA5W - Granatowy Elegance '02 - (11.2013 - 08.2014)
CA4A - Błękitne Malibu '95 - (01.2013 - ? )
DA5A - Czarny Avance - podejście drugie '04 - (05.2015 - 10.2018)
ER-5 - Niebieskie Kawasaki '99 - (06.2014 - 02.2021)
URL=https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=109619]E70 BMW X5 40d '12 - (08.2019 - 11.2021)

Odpowiedz do tematu