Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Stukanie w drzwiach
Autor Wiadomość
dawidoski13 
Mitsumaniak

Auto: Galant SE 98'2.0 16V LPG
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-04-2011, 16:45   

A jak regulujesz ten zamek, może ja też spróbuje bo u mnie stuka nadal i już nawet szukałem nowych zawiasów...

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 13-04-2011, 18:25   

Cezar2 co do zamka drzwi to dobrze piszesz, każde nadwozie mniej lub bardziej pracuje na nierównościach, więc np. opuszczone na zawiasach drzwi mogą stukać wtedy na zamku. Niestety zamków w Galancie się nie reguluje (ani zamków, ani tych uchwytów na słupkach), więc tylko regulacja zawiasów zostaje. Niestety nie jest przewidziana fabrycznie, tzn. nie ma tam jakichś otworów z tolerancją, ja poradziłem sobie w ten sposób, że aby unieść drzwi podłożyłem podkładki pod dolne śruby mocujące zawiasy do drzwi.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 13-04-2011, 23:21   

Hugo napisał/a:
Niestety zamków w Galancie się nie reguluje (ani zamków, ani tych uchwytów na słupkach)
Bzdury opowiadasz, zerknij do manuala, a co do luzów na zawiasach, żadna ich regulacja nie pomoże :!: jedynie co to pogorszycie sobie obrys drzwi, jak wspomniałem wczesniej najkorzystniej wykonac regeneracje.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 14-04-2011, 08:01   

robertdg napisał/a:
Bzdury opowiadasz
To muszę się przyjrzeć dokładnie. Na szczęście ja luzów na zawiasach nie mam, tylko drzwi się nieco opuściły.

Gizmo 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant EA6A (2.0 TD 97r.)
Wysłany: 14-04-2011, 20:27   

Witam
Ja miałem podobny problem.
Dnia dzisiejszego opuściłem zaczep zamka na słupku (jest tam niewielka regulacja).
Drzwi przy zamykaniu delikatnie się opuszczają (prawie niewidocznie) ale już nie stukają.
Obrys drzwi jest nadal prawie idealny, a one same nie zawadzają o nic podczas zamykania. Na razie tak pojeżdżę. Boję się tylko, że z powodu nowych naprężeń zawias jeszcze bardziej się obluzuje. Jak ktoś jednak szuka taniego, szybkiego i prostego rozwiązania to polecam.

Cezar2 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.5 V6 24V
Wysłany: 30-04-2011, 19:16   

tak jest panowie !!! na słupku jest regulacja wystarczy troszke opuścić drzwi linie delikatnie stracił ale nie puka nawet na dziurach.lepsze zło

astudencki 
Nowy Forumowicz
Nowy

Auto: MITSUBISHI LANCER KOMBI 1.6
Wysłany: 18-03-2012, 20:37   

witam pojawiło sie moim lancerku kombi `05 stukanie w tylnych lewych drzwiach :x , czy jest jakaś regulacja drzwi w tym modelu :?: tapicerki bocznej obawiam się ściągać żeby czegos nie urwać :? :?

Odpowiedz do tematu